Линкове

miratrade

Senior Member
Знаем, че е важно да набавиш oneway линкове от външни сайтове.
А питането ми е, ако в моя сайт сложа еднопосочен линк към друг сайт с висок page rank, това ще се отрази ли на сайта ми - или добавя сила само към другия сайт.
Предполагам, че ако има смисъл трябва да слагам линкове към сайтове с подобна тематика - иначе директно най-лесно е да линкна google.bg или нещо такова.

Re: Линкове

Аз мисля, че е добре и го правя. И да няма кой знае какъв ефект, ако линковете са уместни, е добре за потребителите. В крайна сметка, това е сърфирането, не може да се слагат линкове само заради търсачките.
За тематиката, линквам към каквато има нужда в момента, ако пишеш нещо за Гугъл, що да не линкнеш към него.
За степента на влияние върху позиционирането на сайта, нямам конкретно мнение, на мен също ми е интересно, нека разбиращите се изкажат.

Ако въпросът е дали ще се подобри позицията ти в SERP-а, не няма да стане. Когато линкваш еднопосочно от твоят сайт към някой друг, то просто ти предаваш тежест на този сайт и отнемаш от твоя.

аз други наблюдения имам, и то само от практиката
външни линкове от теб към авторитетни сайтове ти помагат, и то доста
проверен факт

най-хубаво е да са логични линкове, разбира се
а не "на килограм"

Ако въпросът е дали ще се подобри позицията ти в SERP-а, не няма да стане. Когато линкваш еднопосочно от твоят сайт към някой друг, то просто ти предаваш тежест на този сайт и отнемаш от твоя.

Грешиш колега 🙂. Линковете към други сайтове на дадената страница са фактор влияещ на класирането и следователно може да го подобри.
Това обаче няма да вдигне PR на страницата. (Ако случайно това пита автора)

Последно редактирано:

Напълно съгласен! Даже мисля, че е споменато някъде от Мат Кътс!
Изходящите линкове към хубави сайтове с голям тръст, повишават и тръста към твоя сайт.

В GWG има следната точка:

In particular, avoid links to web spammers or "bad neighborhoods" on the web, as your own ranking may be affected adversely by those links.

Та след като лошите линкове влияята на страницата, то би трябвало и обратното да е валидно. Например в моите директории не пускам сайт с PR по-малък от 4. PR-a не е гаранция за качеството на сайта, но все пак е нещо. Преди имах доста проблеми с наказанията, но след като въведох това правило наказанията спряха, тръста на директориите се качи доста, а от там и $$$. 🙂

Разбира се, линковете към други сайтове трябва да са тематични. Сайтуайд към Гугъл едва ли върши работа, но гледам, че доста хора го пробват. Може и да работи. 🙂

аз други наблюдения имам, и то само от практиката
външни линкове от теб към авторитетни сайтове ти помагат, и то доста
проверен факт
Много хора го повтарят, но никой не е дал доказателство за това. Как точно помагат? Как си го установил, че работи?

много просто

ако оптимизирам за джанта, например
- слагам в материала / текста - външни линкове към уикипедия, ако има статия в нея за думата ми
- или линк към Гугъл с търсене в него за джанта 🙂

сайта се качва - работи екстра 🙂

прав си

но знаеш, че това не е точна наука и 2+2 не знаем колко е ...
за мен и според мен помага, така че - ползвам го

всеки си решава

Именно - не е коректно да пишеш, че е "проверен факт", при положение, че е само догадка и лично мнение... Защото аз съм сигурен, че на страницата за джанти ако напишеш някъде думата "к*р", и като направиш всичко друго, което нормално правиш, тя пак ще се вдигне, но от това не можем да си направим извода, че добавянето на думата к*р помага за SEO... 🙂

за мен е проверен факт, убедил съм се, че работи и помага, и го ползвам, и препоръчвам. Не е догадка - поне за мен.

всичко е много относително.... все пак.

един вярва и прави едно, друг - друго.

имам колеги и клиенти, които линкват мощно към външни сайтове с тежест и резултатите са много добри.

А и както Илиев пише по-горе - ако линковете към лоши сайтове ти вредят, линковете към добри трябва да ти помагат / качват, което според мен е самата истина.

Последно редактирано:

Който иска да си губи времето в проверки 🙂. Аз използвам логиката 😀. Едва ли ще отречете, че е полезно за потребителя ако има няколко линка към страници с още информация по темата. Щом е полезно за потребителя и щом гугъл може лесно да го засече, значи е фактор.

много просто

ако оптимизирам за джанта, например
- слагам в материала / текста - външни линкове към уикипедия, ако има статия в нея за думата ми
- или линк към Гугъл с търсене в него за джанта 🙂

сайта се качва - работи екстра 🙂

Значи пробвах да вкарам такъв линк по ключова дума от гугъл търсене и не става, защото адреса от търсенето е над 254 знака:

http://www.google.bg/search?hl=bg&s...37l0l23500l7l7l0l1l1l0l532l1563l0.2.3.5-1l6l0

Как го правите?

аз работя или с Notepad или Dreamweaver

това въпреки че е дълго е доста по-късо от първия ти адрес, и би трябвало да го приеме

Back
Горе