Магенто ???

Fisher

New member
Искам да попитам какви впечатления имате от Магенто и дали някой може да ми препоръча по-добър онлайн магазин ?

Re: Магенто ???

В смисъл ? Искаш да кажеш, че Магенто се използва за по тежки магазини, така ли ?

office one superstore използват magento, como.bg също е magento, още доста големи магазини има на Magento - но за всеки един от тях се изисква сериозни хора, със сериозни програмни умения.

В смисъл ? Искаш да кажеш, че Магенто се използва за по тежки магазини, така ли ?

Общо взето това е моето мнение. Ползва се, но смятам, че за 90% от проектите в БГ за които се ползва е тежко решение, а има по-леки.

Ако ще го ползваш в суровия вид, без да го буташ много става. Иначе бяяяягай надалеч - само погледни форума какво се случва при ъпдейт 😀 доста, съм се ровил там.

Има много по-добри безплатни решения - харесвам Prestashop от безплатните.

Явно трябва да събера още малко информация преди да реша какво точно ще подхвана...

Моите впечатления:
1) Доста тежичък, не случайно разни хостинг провайдери си рекламират услугите с "magento hosting"
2) Адски много възможности, то не е просто онлайн магазин, ами си е направо система за управление на бизнеса (доколкото си спомням имаше примерно склад). Трябват ти няколко дни само да разгледаш за какво става дума. Обаче едва ли ще ти трябват и половината от всичките възможности.
3) Предвид казаното в т.2 - решиш ли да се разшириш базовата функционалност и дизайн, трябва ти баш програмист, и то баш специалист по Магенто (има и такива вече)

Зависи за какъв магазин ти трябва.
Освен ако не е нещо чутовно и невиждано в БГ до момента, се съмнявам Магенто да е по-добро решение от OpenCart, PrestaShop и други.

Интересно да изпуснеш VirtueMart. Има ли някаква причина? Вярно е, че горното се интегрира с JooCart, но все пак. Примерно carshop.bg с какво го прави?

Иначе като алтернатива мога да препоръчам www.ecwid.com/. Това е нов проект на хората от X-cart.com. Ползва SaaS, Ajax и Amazon Web Services. От Русия с любов 🙂

Последно редактирано:

Интересно да изпуснеш VirtueMart. Има ли някаква причина? Вярно е, че горното се интегрира с JooCart, но все пак. Примерно carshop.bg с какво го прави?

Иначе като алтернатива мога да препоръчам www.ecwid.com/. Това е нов проект на хората от X-cart.com. Ползва SaaS, Ajax и Amazon Web Services. От Русия с любов 🙂

1. VirtueMart е удачен вариант, когато ти трябва CMS+eShop в едно. Ако искаш само магазин, по-добре ползвай OpenCart или PrestaShop.
2. JooCart не съм го и чувал, интеграциите, особено за е-комерс не са ми любимото нещо.
3. За Джумла! напоследък ползвам основно redShop, който е няколко години пред VirtueMart
4. CarShop не е правен от мен и е custom разработка.

SaaS ще взема все повече пазар. Калин пуска такава услуга скоро.

office1 ползва магенто? в коя страница става това?

Във всички франчайзингови партньори в европа и новите от близкия изток.

Аз съм правил шоп на магенто и бих казал само - бягай на далече. Причините са описани нагоре във дискусията.

Само ще спомена, че магазина с 4-5К продукти се задъхваше на 2 процесорна виртуална машина като сега на 4 процесора пак цикли, но поне е поносимо. Сега се замислят за собствена HW машина.

Относно промените по кода - трябва да си с 3 висши - добро е АПИ-то, но да интегрираш нещо в магазина е убийствено сложно особено ако мислиш да го направиш на отделен плъгин (компонент или както се казва).

ник е прав, но донякъде. защото всяка една подобна апликация се нуждае от сериозен файн-тунинг 🙂 не може просто да качиш някакво php + mysql и да чакаш всичко само да се оправи. не става. има куп оптимизации, които трябва да се направя в зависимост от конкретните нужди.

но.. кой както е свикнал. магенто е много сериозна система, и като че ли е скъпа за поддръжка за малки магазини.

Interspire е както се казва в средите "Sux less"
http://www.interspire.com/shoppingcart/

Една от фаворитите е в световен мащаб.

От съмеркард (който е ремейк на оскомерс) и оскомерс бягай. Престата бива, но е 99`s style от към програмна реализация

аз лично ползвам OpenCart.
Зависи какво искаш да прави този магазин.

Не можах да си намеря, такъв който да ми изпълни изискванията, дори от платените.

Затова си преработвам OpenCart.
Направих си и модул за плащане през ePay.

След 3 месеца къртовски труд, 800$ за екстеншъни и страаашно много нерви на магенто пуснах сайта си и след 3 дена служителите ми вдигнаха едва ли не стачка че това е най-трудното нещо за администриране.За да добавиш или не дай си боже да актуализираш един продукт отнема толкова време колкото на други системи за 10 продукта.Моят съвет е много внимателно да проучиш нещата.

Във всички франчайзингови партньори в европа и новите от близкия изток.

А в България защо не го използват при положение, че един вид си унифицират системите?

Back
Горе