SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Малко помощ за URL

Kalin4y

ORM / SEO
Смених домейна на един сайт. Той е форумна система и има доста вътрешни линкове в него...Проблема е, че публикуваните вътрешни URL, след смяната на домейна, не редиректват правилно.
Сайта до сега беше на адрес sitename.com, а сега го преместих на sitename2.com. Sitename.com е редиректнат с 301 към sitename2.com. И сега всички линкове, които са за вътрешни теми от sitename2.com като се изберат редиректват към начална страница на sitename2.com, защото са от вида sitename.com/index.php?bla-bla-bla.
Как може да се пренапишат и да си водят към дадената sitename2.com/index.php?bla-bla, че много неудобно така да редиректват към начална страница само :)

дано да сте ме разбрали какво имам впредвид :)
 
Re: Малко помощ за URL

В ROOT на sitename1.com, ако сложиш това:
Код:
Options +FollowSymlinks -Indexes
RewriteEngine On


RewriteRule ^(.*)  http://sitename2.com$1 [R=301,L]
би трябвало да предава параметъра в УРЛ на втория домейн. Ако Апачето е втора версия, ще трябва да сложиш
Код:
 RewriteRule ^/(.*)  http://sitename2.com$1 [R=301,L]
Ако не бачкат и двата варианта, кажи какви грешки дават и ще мислим.
 
Re: Малко помощ за URL

Не е нужно да е с mod_rewrite кажи за каква форума система става на въпрос? Защото домейн-а на сайта се пази в базата данни, затова така се получава.
 

Горе