SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Мнение за хостгатор ?

Re: Мнение за хостгатор ?

Смея да се съглася с твоя клиент :) Да не говорим, че понякога съпорта им рейгира със "скороста на светлината" :)
 
За: Мнение за хостгатор ?

За: Мнение за хостгатор ?

Добре де малко ще прозвучи грубо. Клиента ти на ХостГатора плаща нещо като $4 на месец или сума гравитираща около това число.

За $5 на месец клиента ти може да си вземе VPS от DigitalOcean, да е сам на сървър и да си щрака със пръсти. Сървъра за около час ще придобие приличен вид и клиента ти е готов.

Въпроса е защо още не си го направил?
 
За: Мнение за хостгатор ?

За: Мнение за хостгатор ?

Не знам как го визуализирате това с VPS-а, но той не е нищо по-различно от shared hosting чрез друго софтуерно решение. Няма да е сам на сървър, а за 5 долара няма да е сам и на ядро.......

Отговора на въпроса за качеството на услугата е - право пропорционално на цената. За 5 долара получаваш услуга като за 5 долара на световно ниво:)
 
За: Мнение за хостгатор ?

За: Мнение за хостгатор ?

@mobilio
Сигурен ли си, че този вариант ще е по-добър? Защото аз веднъж питах HostGator за VPS (за техните ставаше дума, но все пак) и те ми казаха че ако искам да има производителността на споделения им хостинг, ще трябва да взема VPS поне level 5 от тук, който е над $100 на месец.

Мен ми харесва че HostGator споделения издържа на Wordpress с много посещения (с кеш плъгин).

ЕДИТ:
@borislav123
Май нямат толкова евтин VPS -> http://www.hostgator.com/vps-hosting/
 
Re: Мнение за хостгатор ?

Лично аз не съм им бил клиент, но братовчед ми бра много ядове с тях и покрай него и аз с съдействието за отстраняване на проблемите и местене на VPS.

Преди да си сменят собствениците са били на супер добро ниво, докато след смяната са му започнали проблемите. През 3-4 дена му пишат за проблеми с CPU Time и препоръка да си вземе нает сървър при тях. След питане кои сайтове са проблемните, които товарят се оказва, че му посочват сайт, който отдавна не е въобще при тях, но капака бе, когато на няколко пъти му спряха хостинг-а и категорично са отказали да го пуснат. Донякъде ги разбирам, че няма как да ги пуснат, ако им забива сървърите, но самото държание на съпорта им и нежеланието да му съдействат при отстраняването на проблема е един голям минус за тях.

В край на сметка им писа, че се отказва от услугите им и изместихме сайтовете на 2 впс-а от Ramnode. Излезе му почти 2-но по-евтино отколкото това, което плащаше до момента и проблемите с отварянето и непрекъснатите downtime изчезна.

Като гледам какви са цените на споделеният хостинг и това, което се предлага и аз бих препоръчал един VPS и си спестявате куп неприятности, но само ако имате опит с VPS... Уви недостатъка на unmanaged VPS-сите, които са доста изгодни е, че вие сами трябва да си го настройвате и да се справяте с разни други евентуални проблеми, но все пак всяко нещо има + и - :)
 
За: Мнение за хостгатор ?

За: Мнение за хостгатор ?

@Borislav123 - нямам идея на какъв хостинг се намирате във момента

@scoobydoo - ами медала има 2 страни така, че си полу-прав. Хитрото е, че със VPS можеш да изтискаш максимума на желязото - varnish, nginx като reverse proxy, php-fpm и т.н. Проблема е, че не е за новаци - трябва да имаш опит със Linux и да си падаш малко sysadmin. Ако искаш максимална производителност нищо не ти пречи да си вземеш собствен dedicated server. Цените са съпоставими - http://www.ovh.com/us/dedicated-servers/ за под $100 си вземаш сървър и го използваш за каквото-си-искаш.
 
Re: Мнение за хостгатор ?

Днес точно ми изтече и се отказах от хостинга си в BlueHost, който е на същите собственици.

На няколко пъти ми чупиха базата данни (добре че си правя архиви редовно). Сайтовете вървят супер бавно, да не говорим, че ти замразяват акаунта по няколко минути на всяко претоварване.

Изобщо не съм доволен. Бях предплатил за 3 години и достатъчно време ги търпях.
 
За: Мнение за хостгатор ?

За: Мнение за хостгатор ?

Аз ползвах хостгатор, само и единствено заради разрешението за еротично съдържание, но от време на време ми падаше сайта за по 1-2 часа и съпорта така и не можеше да ми каже какъв е проблема. Ползвах споделен хостинг за $8 на месец, което ми вършеше идеална работа, но не съм ползвал тежки скриптове, даже обратното и от към процесорно натоварване не мога да споделя опит. Има много варианти за оптимизиране на съответния сайт, и щом идеите ви се изчерпат, а проблемите продължават, се преместете на друг хостинг. Прекалено конкурентна е средата, за да се правят лишения.
 
За: Мнение за хостгатор ?

За: Мнение за хостгатор ?

Тъй и тъй сме се разговорили, а идват дните с големите далавери ;)

Какво ще кажете за http://www.ipage.com/ ?

Ползвам го, но само за файл хостинг
 
За: Мнение за хостгатор ?

За: Мнение за хостгатор ?

IPage са едни от най-добрите и те ! само добро за тях..

М да, докато и те не си сменят платформата и не почнете да ги плюете и тях. На Хостгатора нищо им нямаше, докато не смениха платформата и не се вдигна utilization-а на сървърите. VPS-а както обясни адаша дава повече свобода да инсталираш допълнителен софтуер, докато споделения хостинг е услуга, която се предлага във формат "as is" . Иначе eclipze е прав. Един като захапе IO-то и останалите на host-node клякат. Повечето новопоникнали VPS и "cloud" доставчици се представят блестящо на fio тест, но ми е интересно като цъфнат 2-3 сайта за видеосподеляне или олигофренични картинки на същия node какви ще са резултатите от тестовете. Да не говорим, че SSD-тата пукат като пуканки при такава експлоатация.
 
За: Мнение за хостгатор ?

За: Мнение за хостгатор ?

Hostgator допреди 1 година си беше горе долу ок, за 12$ на месец си вземеш shared hosting и аз лично съм качвал 50 WP сайта, с плъгини набухани и ввсичко и не ми правеха проблеми никакви. Но това беше преди. Сега с 5-6 сайта вземат просто ей така да ти ги спират, защото превишавали CPU usage-a най-вече. Превърнаха се в пълен кошмар за мене и никога няма да ги препоръчам на никой. Хостгатор са история за мен и много други.
 
Re: Мнение за хостгатор ?

@oggin, шефе, доколкото си преди да метнем братчеда на RamNode търсеше алтернатива на HostGator и тогава спомена нещо много интересно... Холдинга, който бил купил HostGator, държи също така и BlueHost и Ipage...така, че лидерите в хостинг услугите са под една шапка, което ме навежда на мисълта, че е много вероятно ако не си доволен от едините, да си недоволен и от другите.
 

Горе