Може ли е постването в социалки да навреди?

diabolic.bg

The Old Wastelander
От година и половина публикувам в сайта си материали за чистене на разни вируси. Материалите ми са преводни и предполагам по този начин уникални. У нас няма друг сайт, който да публикува точно тази информация.
Но, от 1 август забелязах две неща - първо Гугъл свали една единица от рейтинга на сайта и второ - при търсене на уникално заглавие в резултата излизат 8 сходни заглавия на чужди сайтове (или дори само, ако се съдържа името на вируса в публикацията им), с машинен превод на български, и едва на позиция 9 и 10 излизат моите заглавия от сайта.

Всяка нова публикация пускам ежедневно в 10 социалки между които ФБ и Туитър. Единствено в последните две не спинвам заглавията. В осемте български мрежи спинвам само заглавието и слагам 1-2 реда от началото на публикацията.

Възможно ли е поради неправилно процедиране от моя страна да се получи това изместване на сайта в резултатите?

Re: Може ли е постването в социалки да навреди?

Като постваш в социалки, задължително слагай уникално описание вместо началото на публикацията, не е толкова трудно да се измислят 1-2 реда.

От една страна е така, ама разполагам с малко време всяка сутрин за това и сънен трудно бих измислил 10 уникални описания на едно и също. От вчера започнах да копирам и слагам по едно изречение от различни места на публикацията.

Струва ми се, че гугъл просто е ранк-нал по-високо машинните преводи на другите сайтове. Ако те са оригиналните източници това никак не е чудно.

Струва ми се, че гугъл просто е ранк-нал по-високо машинните преводи на другите сайтове. Ако те са оригиналните източници това никак не е чудно.
Пръв винаги излиза
Код:
trojan-killer.net
, който абсолютно никога не съм ползвал. А той държи първите 4 позиции, само защото има описание на същия вирус.
Код:
http://www.google.bg/search?client=opera&rls=bg&q=%D0%9F%D1%80%D0%B5%D0%BC%D0%B0%D1%85%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5+%D0%BD%D0%B0+Alfa+Defender+Pro,+AlfaDefenderPro+Virus+-+%D0%B8%D0%B7%D1%87%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5&sourceid=opera&ie=utf-8&oe=utf-8&channel=suggest
Нещо ми удариха яка тесла, но не мога да открия причината. Дали пък не е затова, че ми гръмна хард диска на сървъра и около седмица имах проблеми и спирания, а първите два дни бях тотално офлайн, докато сменя харда и да възстановя сайтовете на сървъра? (Сървърът ми е личен.)

Пръв винаги излиза
Код:
trojan-killer.net
, който абсолютно никога не съм ползвал. А той държи първите 4 позиции, само защото има описание на същия вирус.
което вероятно означава, че първоначалното ти питане няма нищо общо.

Нещо ми удариха яка тесла, но не мога да открия причината. Дали пък не е затова, че ми гръмна хард диска на сървъра и около седмица имах проблеми и спирания, а първите два дни бях тотално офлайн, докато сменя харда и да възстановя сайтовете на сървъра? (Сървърът ми е личен.)
Това се отразява на по-слаби сайтове доста сериозно, но като цяло и отминава относително бързо. Т.е. две "пълни" обхождания от бота и си готов.

Това се отразява на по-слаби сайтове доста сериозно, но като цяло и отминава относително бързо. Т.е. две "пълни" обхождания от бота и си готов.
Дано да си прав. От понеделник правя публикации всеки ден и си имам "дежурни" ботове от Гугъл. Ако се върна напред, отново ще се почувствам човек. Вероятно като последица от това и посещенията ми спаднаха от около 300 уникални дневно на около и под 100 в момента. 😱

Последно редактирано:

Дано да си прав. От понеделник правя публикации всеки ден и си имам "дежурни" ботове от Гугъл. Ако се върна напред, отново ще се почувствам човек. Вероятно като последица от това и посещенията ми спаднаха от около 300 уникални дневно на около и под 100 в момента. 😱

А да не те е ударила пандата, за кой сайт става въпрос?

Първия в подписа ми. Само не ми обяснявай, че не си виждал по шантаво направен сайт - знам си го, но това си има причина от години. А текстът си е текст, нали той интересува Гугъл. Преди пишех за далеч по-несериозни работи и излизах по-добре в резултатите. 😡 Тогава и не поствах по социалките...

Не знам дали е от това, но сайта ти зарежда достаааа бавно. И не само при мен. Пуснах го тук http://internetsupervision.com/ и резултатите бяха около 7-8-9 секунди, а на едно място 19 секунди.
А тук http://gtmetrix.com/ изписа Page load time: 78.67s, което си е пълен ужас.
За да не кажеш, че туловете са някакви супер грешни, виж какви резултати дават за един мой произволно избран сайт:
internetsupervision.com - между 0.5 и 1.7 секунди
gtmetrix.com - Page load time: 1.69s
Ако е регнат в google webmaster tools, хвърли едно око там да видим какво време за зарежда вижда чичо Гугъл.

Последно редактирано:

Ако е регнат в google webmaster tools, хвърли едно око там да видим какво време за зарежда вижда чичо Гугъл.
Да, тежичък е, но Гугъл дава макс. време за изтегляне на страница 2 634 мс, което мисля, че е прилично все пак.
r048pd.jpg

А също и това:
Общ преглед на ефективността

Зареждането на страници от сайта ви отнема средно 9,0 секунди (актуализирано на 30.07.2011).
Но това досега не му е пречело да се класира добре. В куп ключови думи излизаше в първите 5, ако не и в първите 3 резултата, но винаги в десетката.

Последно редактирано:

Днес за първи път отново ми извади само моето заглавие като потърсих, както беше преди. Може би, ако е рекъл Господ, ще изляза скоро от кризата...

Някой би ли ми обяснил какво представлява и какво прави тая панда, за която често говорите?

Първия в подписа ми. Само не ми обяснявай, че не си виждал по шантаво направен сайт - знам си го, но това си има причина от години. А текстът си е текст, нали той интересува Гугъл. Преди пишех за далеч по-несериозни работи и излизах по-добре в резултатите. 😡 Тогава и не поствах по социалките...

Немм няма да ти критикувам сайта просто питах.

Ето и резултата според едно тулче което ползвам и бърз преглед:

Result for wasteland-bg.com

This domain has a -60 penalty

http://googlepenalty.com/penalty-checker/

Немм няма да ти критикувам сайта просто питах.

Ето и резултата според едно тулче което ползвам и бърз преглед:

Result for wasteland-bg.com

This domain has a -60 penalty

http://googlepenalty.com/penalty-checker/
С удоволствие бих споменал най-близкия им роднина, ама да не е баща им. Защо не пишат нищо в уебмастърските инструменти и как така те наказват без да ти кажат защо? Нещо явно се изживяват като богове...
Какво значи това, че два месеца няма да ми показват резултатите или нещо друго?
И защо пък на мен ми дава това:
Looking up Google for 'wasteland-bg.com'

The domain name DOES NOT appear to be banned.

...Нещо явно се изживяват като богове....

Е, кой друг очакваш да те накаже? Явор Колев ли 😀

Е, кой друг очакваш да те накаже? Явор Колев ли 😀
Да пази Господ! 😀

Направи си анализ на беклинковете. Ако всеки ден пускаш в 10 социалки с един и същи текст рано или късно не натрупваш много голямо количество линкове само от един вид и това изглежда според гоогле нездравасловно. За съжаление точна рецепта няма но можеш да си напаснеш отношението на беклинковете.
И нещо друго, това, че до сега е работило не значи, че ще продължи да работи в бъдеще. Успех !

Направи си анализ на беклинковете. Ако всеки ден пускаш в 10 социалки с един и същи текст рано или късно не натрупваш много голямо количество линкове само от един вид и това изглежда според гоогле нездравасловно. За съжаление точна рецепта няма но можеш да си напаснеш отношението на беклинковете.
И нещо друго, това, че до сега е работило не значи, че ще продължи да работи в бъдеще. Успех !

Няма как да бъде с един и същи текст, като всеки линк е към различна публикация. Друг е въпросът дали не трябва да прекратя временно публикациите по социалките, защото може да са решили, че много агресивно трупам линкове. Благодаря за пожеланието!

Back
Горе