SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Може ли съвет ?

hristu

New member
Здравейте,

Имам няколко блог сайта. Ползвам основно Adsense, Kontera и WidgetBucks. Блоговете са на различна тематика. Сега, какъв ми е проблема и защо искам съвет? Два от блоговете ви са на тематика celebrity gossip. Те са "шампиони" по уникални посещения и презареждания - според Адсенс двата заедно имат средно по над 25000 рекламни импресии на ден, като и двата сайта имат по три Адсенс карета. Уникалните са над 3000 на ден. Въпреки, че са "шампиони" по трафик, не носят никакви пари - на ден Адсенс генерира около $20, от които тези двата сайта са под $5. Има ли някакъв алтернативен начин по който да монетизирам големия трафик ? Питам, защото явно с Адсенс точно на тематика блогове не става, и се интересувам какъв друг подход да използвам.

Ще се радвам на всякакви съвети. Благодаря предварително на всички които ще отговорят.
 
Re: Може ли съвет ?

Да добавя, че близа 95% от трафика е от нови посетители - и само около 5% от такива, които се връщат на блоговете.
 
Re: Може ли съвет ?

Ето и един скрийншот с разположението на рекламните карета:



И на двата celebrity gossip блога, както и на останалите са разположени по този начин.
 
Re: Може ли съвет ?

Опредлено имаш нужда от оптимизация на аденс. Най-малкото толкова много карета НЕ водят до по-сивока кликаемост. Едно, но на място. Все пак Руми е експертът по тънката част.
 
Re: Може ли съвет ?

Ами аз не търся точно подобрение на позициите на каретата, а по-скоро идея го направя този трафик, който не носи приходи от Адсенс. От Предприемача ми дадоха няколко добри идеи и следващия месец ще се позанимавам с тях.
 
Re: Може ли съвет ?

понякога с увеличававнето на броя на каретата пада eCPM
провай с едно голямо каре на централно място, така че да имаш високо црт без да се хабят кликовете по евтините реклами

но нишата за която казваш май си е с ниско eCPM като цяло....
 
Re: Може ли съвет ?

Eто скрийншот и от другия блог. При него е малко по-различна конфигурацията на банерите - ако не успее да се покаже втори нормален банер, тогава се показва още един отстрани вдясно.

 
Re: Може ли съвет ?

Хех, това че селеб нишата е слаба не го знаех, ама ето на, опита го доказва ;) Ами то по-добре да се оттърва от сайтовете тогава - само гълтат от GPU-тата на (mt), а пък не носят (достатъчно) пари.
 
Re: Може ли съвет ?

Здрасти,

пробвал ли си да сложиш текст на тези блогове, някак си само снимки и видео, няма как да кликат на адсенса. Имам подобен опит с една страница, където има голяма картинка, която хваща окото (анимиран гиф, показвам как се прави упражнение за стегнато дупе). Е на тази страница не мога да й вдигна ctr и тва е.

Един път случайно я заредих за много кратко време и после щракнах на друга и се изненадах, че картинката продължи да ми се привижда. Тогава ми стана ясно, че никой не вижда адсенса, защото всеки вижда, това което мърда, шава, шарено е (а и задните части винаги са предмет на интерес, даже и облечени)

Та и при теб е така. Ще кликам аз на нещо си при положение, че мога да гледам папарашки снимки, да не съм луда!

Все пак нещо може да се напави при теб и то е да оставиш само 1 адсенсе унит, макс 2. Ако искаш драсни ми на icq и ще пробваме да местим адсенса :)
 
Re: Може ли съвет ?

Руми, това е мноооого интересна идея. Да видя дали съм разбрал правилно: понеже така или иначе нямам лоялни читатели, а всички се приземяват от Гугъл, то тогава няма за какво да се грижа да им показвам "интересните" неща (т.е. снимките) веднага... вместо това им показвам само текста, рекламите, и линкове към снимките; така, в тази ситуация, търсейки снимките, те ще кликат и на рекламите. Ако съм го разбрал правилно - наистина ми изглежда като супер идея!!
 
Re: Може ли съвет ?

Ами да, пробвай така (макар че аз имах друго предвид, но е важно какво ТИ искаш и как ТИ виждаш решението). Ако не работи, ще пробваме друго, варианти има 1000.

Също пробвай линка да е синьо 0000FF, червеното ми идва малко прекалено, всъщност никога не съм пробвала с червени линкове, може и да греша.

Също черен адсенс (и линкове и текст) може да е решение, така адсенса ще прилича на съдържание.

И след като ти казах толкова много неща - НЕ ГИ ПРАВИ ЕДНОВРЕМЕННО. Важно е да правиш по 1 промяна наведнъж, защото иначе няма да знаеш кое работи и кое не.
 
Re: Може ли съвет ?

Също пробвай линка да е синьо 0000FF, червеното ми идва малко прекалено, всъщност никога не съм пробвала с червени линкове, може и да греша.

Също черен адсенс (и линкове и текст) може да е решение, така адсенса ще прилича на съдържание.

Ами цветовете са такива за да хармонират на външния вид на сайтовете и да се съчетават добре. Гамата и на двата е розово-червена така че и другите линкове на сайта са червени.

Отново благодаря за съветите (на всички).
 

Горе