Мой хостинг /безплатен за сега/ моля за идеи

nedko

New member
Здравейте.
Поради факта, че започнах да плащам доста хостинг повече от преди време смятам да зарежа тая работа с хостинг провайдърите и да направя един малък hosting сървър.
Сайтовете, които ще хоствам са малко за потенциала на машинката за това смятам да пусна достъп до определни хора до нея. Тоест да не е съвсем публичен достъпа и всеки, който си поиска да влиза и да прави опити за зулуми.
Плюса на моята конифгурация ще е оптималната работа с Joomla, WP, Drupal и всякакви други готови и/или ръчно писани системи, лесен достъп на потребителите до phpmyadmin, насторйка на домейните и т.н. и т.н. Тоест това, което предлага всеки нормален хостинг.
Идеята ми за началото е да не искам пари на хората от този форум срещу тяхното желание да помогнат и развием заедно web сървъра. Тоест безплатен хостинг ще се издава на колеги, които дадат хубава идея.
Спецификациите (за сега) са:
* Контролния панел - ISPConfig 3.0.3 или Kloxo - не съм решил на 100%;
* Mail сървър с поддръжка на IMAP/POP3;
* Брой add-on домейни - неограничени!
* Операционна система - Ubuntu Server edition 10.10 или CentOS ако е с kloxo;
* PHP, MySQL, Webalizer, phpmyadmin;
* FTP, SFTP, SCP(предлагам и sftp, защото при ftp паролите се разпространяват в некриптиран вид);
* DNS (A, CNAME, MX, SRV и TXT записи);
* Email-Autoresponder;
* Спамфилтър (SpamAssasin) и антивирусна програма (clamav);
* Подробна статистика за трафика;
* SSI:
* PHP (достъпни чрез: mod_php, FCGI,CGI and SuPHP);
* Shell достъп;

И в общи линии това е. Услугата ще я стартирам най-вероятно средата на другия месец.
Ще бъда радостен ако дадете идеи, които са реализируеми. И съм отворен и за такива освен WEB хостинг, защото за сега едва ли ще събера толкова сайове, че да не ми стигат ресурсуте на машината.

Хубав ден от мен

Re: Мой хостинг /безплатен за сега/ моля за идеи

Няма да давам идея, нито да искам хостинг, но мислиш ли че някой, който иска да качи собствен сайт на хостинг ще го направи на безплатен такъв? Нито знае кога ще пада хостинга, нито дали ще го има след 2 месеца, нито нищо? Би ли се доверил на някой да оставиш сайтовете си на хостинг, който не знаеш дори на кой е? 🙂

Хостинга е по-скоро за тестови страници. За сега. Другата услуга с която работя е реселърски план към Суперхостинг, който ми е основен.
Идеята е постепенното развиване на web hosting услугата за да е максимално подходяща за вас - клиентите.
Аз лично не бих се доверил, но бих изтествал с примерен акаунт хостинга.
Тук има достатъчно хора, които са или ученици или студенти и са можещи и знаещи със свободно време. На това разчитам в общи линии за тест и идеи.

...защото за сега едва ли ще събера толкова сайове, че да не ми стигат ресурсуте на машината.
Сложи няколко ВП-та и пак ще си говорим.

Хора я слезте на земята 🙂 Човекът предлага нещо безплатно с неща които по принцип са платени... а вие го емнахте за щяло и нещяло. Нека който няма възможност или не желае да плаща за сигурен хостинг, да се възползва от предложението...

Андоне, колко време мислиш, че ще е безплатно? И кой ще прави сериозен бизнес на безплатен хостинг? Според мен Недко сам се вкарва във филми, които няма да може да изгледа.

Моят опит с неназован безплатен хостинг:
Бях използвал такъв за някакъв сателит и един ден въпросният (сателитът) просто си изчезна, без обяснения без нищо, ей така - изчезна. А пък и според условията за ползване никой не беше и длъжен да ти обяснява. Не че беше нещо важно де, ама ...
За лошото качество (response time, TTL, пък и изобщо загуба на пакети, паднало apache, претоварен mysql ...) да не говорим.
Изводът: използването на безплатен хостинг за каквото и да е нещо със себестойност примерно над 20 лв, е съвършена глупост и загуба на време.
По въпроса с хостинг "направи си сам", умувал съм го това и като сметна всичко, което трябва да се направи, за да е цялата работа що годе надеждна и сигурна (конфигуриране на бекъпи, raid-ове, intrusion detection системи) + осигуряване на връзка с достатъчен капацитет от поне два независими доставчика с различни B клас мрежи ... ами сметката не излиза.

А предпочитам да си човъркам сайтовете, вместо тепърва да навлизам в по-дълбоките дебри на networking-а и линукса.

Андоне, колко време мислиш, че ще е безплатно? И кой ще прави сериозен бизнес на безплатен хостинг? Според мен Недко сам се вкарва във филми, които няма да може да изгледа.

Тука си говорим сериозно. Нито съм на 15, нито ми ми се върти в главата от 2 дни.
Сериозен съм - който иска - да заповяда.
Не мога да разбера какво ви пречи това, че искам да започна нещо мое и да помогна на хора, които не могат да си позволят платен хостинг. Или пък ентусиасти, които искат да пробват от всичко. На мен примерно ми беше адски интересно да работя се запозная с Kloxy и ISPConfig. Сигурно ще има и други като мен.
Иначе за продуктивни сайтове с по стотици посещения на ден - не мисля, че ще съм готов първите месеци.
Който както си реши - никого не карам на сила 😉

Пацо, аз не казвам, че бих се доверил на подобна услуга, по простата причина, че който иска да прави нещо сериозно е просто задължително да инвестира в това което прави, най-малкото с хостинг, но просто няма смисъл да нападаме човек който иска да предложи нещо безплатно... иначе си прав. И аз преди време си мислех, че бих могъл да пусна хостинг и да предлагам безплатен хостинг, но реално не си е никак рентабилно и човек след време разбира най-добре за какво иде реч.

Back
Горе