Re: Моля за помощ и мнение.
Какво разбирате под рекламни блокове?
adsense или таблиците.
Ако е таблиците няма проблем, те се възприемат като уникално съдържание.
За adsense наистина и много, но се съм сигурен дали влияе на серпа.Самия адсенс със сигурност не пречи, но броят му не мога да твърдя.
Многото адсенс може би пречи повече на теб самия.Тествай и виж дали ще получиш повече кликове като разредиш малко рекламите.
Много хора, които се занимават с това (предимно начинаещи), мислят че ако забият 1 тон реклами то парите се увеличават.В повечето случаи обаче това не е така.
Има едно нещо което се нарича "a/b split testing" или само split test.Това е НАЙ-ПРАВИЛНИЯ начин да се види как се правят пари.Много хора я карат на интуиция, но верочтността да налучкат е много малка.
За тестването - тествам и постоянно експерементирам.
За част от резултатите пиша в блога си.
Друга част за сега не съм "засветил", но не в това е въпроса.
Мога да покажа в лично съобщение, ако на някой му е интересна темата правене на пари, сайт в който само с един блок адсенс с 4 обяви в него имам по около 10$ на ден и CTR около 1.5, с посещаемост около 1000 хоста в ден. Макар че все още не е сезон за тематиката на сайта.
В сезон печалбата се удвоява.
По-горе има въпрос, как влияе рекламата в СЕРПА
Тя пряко не влияе
Но сайта практически се е превърнал в рекламна площадка без собствено съдържание.
Или някой ще го отрече това.
Там и така контента е 3 реда, а с толкова реклама въобще се губи.
А в ТОП трябва да са сайтове ПОЛЕЗНИ за посетителя.
А полза от рекламата няма.
А за доказателство на моите думи, погледенете какви сайтове излизат в рекламата.
Как мислите?
Релевантни ли са на тематиката на сайта?
Не!
И защо?
Защото няма контент, няма текст, няма ключови думи и стратегия за съставянето на контента.
На който му е интересна темата, вижте какво днес съм писал в блога си именно на тази тема. (не го считайте за реклама)
И пак повтарям
Направете експеримента
Махнете 2 блока
Сложете текст, но го съставете правилно.
Блока за търсене в Гугъл го пренесете на странца 404
Ако няма такава, направете я
И изчакайте бота да проиндексира новото съдържание и вижте как ще се отрази на СЕРП-а
-----------
Допълнение:
В този си вид, сайта ужасно много прилича на МFA - Маde for Ads
Или сайт, направен за реклама.
А Гугъл изобщо не обича такива сайтове.
Това е и отговора на въпроса
И как броят на рекламните блокове влияе на СЕРП?
Надявам се, че сега разбра как.