SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Монетизация на блог в wordpress.com

MacTeP

Senior Member
Някой да има идея как може да се монетизира блог в wordpress.com ? Става дума за блог с политическа насоченост на англииски език.
 
Re: Монетизация на блог в wordpress.com

Бате, много си труген с тази тематика. Някой друг специализиран и-бук ми идва на ъкъла. Но пак не е много добро, като идея. Единственият начин да ти дойде е да тайпнеш ключовите думи, да видиш каква конкуренция излиза и да видиш какво селкат те, тези които не са на ад сенс или други такива. Това не отнема много време, а и ще ти дойде нещо наум - сигурен съм. :) :icon_thum
 
Re: Монетизация на блог в wordpress.com

B каза:
Някой друг специализиран и-бук ми идва на ъкъла.
С мижавите комисионни на Амазон, направо ще умреш от глад.
 
Re: Монетизация на блог в wordpress.com

bgkulinar каза:
B каза:
Някой друг специализиран и-бук ми идва на ъкъла.
С мижавите комисионни на Амазон, направо ще умреш от глад.
MMMда. Което си е истина си е истина. Амазон не е оферта. Аз ако се сетя за продукт по тази тематика, ще ти препоръчам и добра програма. :) Но нищо не ми идва.
 
Re: Монетизация на блог в wordpress.com

То и на мене не ми идва...
:( Тва wordpress.com просто не позволява нищо ;(
 
Re: Монетизация на блог в wordpress.com

Пробвай да намериш e book от clickbank.net. По принцип не работят с България и трябва да въведеш адреса на твой познат в друга държава, който да ти препраща чековете.

Друго, което можеш да направиш е платен report за нещо важно в твоята област, напиши си го сам и го продавай през paypal (има възможност да сложиш да се показва твoя страница след плащането и от там да даулоадват книгата/рипорта - не е много сигурно, като метод, защото всеки може да научи url-a на книгата, но да ти кажа не съм имала проблеми с този метод).

Може и преz clickbank да си продаваш книгата, тогава ще имаш и affiliates.

За електронни книги или други дигитални продукти провери също http://www.lulu.com/

Чета един членски форум, в който казват че изкарват добри пари от ebay - рекламите им приличат доста на адсенс и плащат комисионна от продажбата. Аз лично не съм ги опитвала, а и видях, че регистрация за България няма, така че пак трябва да правиш гимнастика, с това че си от друга държава.

Предполагам, че твоите политици се интерсуват не само от политика и затова ти предлагам ebay. Амазон би ти свършил хубава работа, защото там продават всичко. Забелязала съм, че там имам много висок процент хора, които си купуват при това толкова странни неща, които нямат нищообщо с темата на сайта ми - примерно един си беше купил 14 чифта чорапи :)))

Като цяло Амазон са добро решение, за да тестваш на какво клика аудиторията ти, избираш различни продукти, тествай и след това си намери тези продукти от другаде, защото комисионната на Амазон е 4-6%, аз за една година събрах за чек от 100$ от тях. Но така или иначе моята идея беше да разбера какво най-много се търси и това са - книги и DVD (поне аудиторията на женски сайт за упражнения най-често това си купува).

Още една идея се сетих - добре работи да даваш подарък срещу малко дарение. На всеки, който дари примерно 2-5$ даваш безплатно ибук :) Това доказано работи :)

Редакция: вдъхнових се от тази тема и разписах тези съвети малко по-подробно в сайта си, където давам повече детайли (мисля че не е против правилата на форума да дам линк към статията): http://internet-dohodi.com/onlain_biznes.aspx
 
Re: Монетизация на блог в wordpress.com

Интересни идеи. +1
Ще помисля дали мога да ползвам някое от нещата, ако не поне ми хрумнаха идеи за други наши проекти.
Благодаря ти
 
Re: Монетизация на блог в wordpress.com

Rumi каза:
ebay - рекламите им приличат доста на адсенс и плащат комисионна от продажбата.

предполагам имаш предвид auctionads.com?
 
Re: Монетизация на блог в wordpress.com

Не, имам предвид ebay. Ebay използват CJ за affiliate програмата си. което ми дава надежда, че ще упсея да се ресгистрирам за тази програма, защото CJ работят с България.

От друга страна на страницата на ebay не видях България, така че не е ясно. Ще пиша като имам повече инфо за това.
 

Горе