Моята SEO стратегия

• Автор Автор lipa
  • Начална дата Начална дата

lipa

New member
Правелно си постъпвам?Имам сайт за паранормални явления. Моята стратегия е следната.

В седмицата пиша най- малко 3-4 статии като се старая ключовите думи, да бъдат с тъмно черен цвят(B).
Сложил съм бутонът "Сподели ме" - под всяка статия.- След всяка добавена статия започвам вкарването и в почти всички социални мрежи който са в бутона. Като за съдържание използвам няколко изречения от статията и ключовите думи които са записани към статията.
Сложил съм и "All in One SEO пакет" за WordPress 3.4.1 и в него пиша ключовите думи, и заглавието на статията е обикновено като СЕО заглавие. Също така слагам 1-2 изречения от статията като описание.

Имали нещо, което пропускам или нещо което правя неправилно ?

За: Моята SEO стратегия

Много зависи дали са ти уникални статиите, дали си им написал добри пейдж тайтъли, дали използваш хединги, дали не си пренатъпкал текста с кл. думи, какъв е авторитета на домейна (възраст, линк репутация и т.н.). Недей да болдваш само, защото са кл. думи. Мисли за потребителите (винаги), т.е. дали им помагаш като слагаш тези думи в болд. Но по принцип да, ползвай болд. Няма да е лошо като пускаш в социалките да казваш нещата по уникален начин, а не 1:1 същото. Внимавай за така наречената преоптимизация. Принципът стана "по-малко е по-добре".

Внимавай с keyword stuffing-а. Това с болдването няма смисъл, само показваш на Гугъл за коя дума се бориш.

Аз вече спрях да добавям по социалки, прекалено наспамени станаха. Тоест не разчитам на тях.

Търси авторитетни връзки, от сайтове, които не са наспамени. Ако неможеш, то тогава създай такива.

И внимавай с животните от зоопарка. Чети, мисли и не бързай!

Като за съдържание използвам няколко изречения от статията и ключовите думи които са записани към статията.
Сложил съм и "All in One SEO пакет" за WordPress 3.4.1 и в него пиша ключовите думи, и заглавието на статията е обикновено като СЕО заглавие. Също така слагам 1-2 изречения от статията като описание.

Имали нещо, което пропускам или нещо което правя неправилно ?
При търсене, резултатите от социалките вероятно ще излизат преди твоите. Аз минах през този етап и сега вече преразказвам текста в социалките като запазвам само ключовите думи, за да няма съвпадения. Може и да не съм прав, но така поне тези публикации не излизат в резултатите преди моя оригинал.

Ами да, много изпускаш и правиш неправилно 🙂. Общо взето стратегията няма бъдеще. Нужно е изцяло нов подход ориентиран към потребителя и неговото изживяване на сайта ти, както и към изграждане на авторитетност и марка на сайта ти. Това е с едно изречение. Ако си достатъчно мотивиран и имаш желание сам можеш да намериш повече инфо в нета. Просто търси трудния и бавен път, вместо бързия и лесния, защото втория е илюзия.

Скуби какво мислиш за изходящите линкове от сайта ми? Сложил съм такива на ключовите ми думи директно към гугъл бг търсенето. Това има ли тежест вече?

Скуби какво мислиш за изходящите линкове от сайта ми? Сложил съм такива на ключовите ми думи директно към гугъл бг търсенето. Това има ли тежест вече?
Нямам инфо по въпроса с линк към гугъл търсене, но аз лично не бих го ползвал. Изглежда спамерско и манипулативно. Не виждам полза за потребителя. Съжалявам ако вече звуча като Мат Кътс, говорейки само за потребителя и качество и т.н. ама няма друг начин просто. Иначе линковете към качествени сайтове по темата помагат.
А относно твоя сайт в подписа е доста оспамен. Заглавето ти, а и като гледам подписа ти също. Ако така правиш линк билдинг, не знам как още не си наказан.

Последно редактирано:

Просто трябва да се мисли с главата. Линковете трябва да са натурални. Линквай така, че да изглежда, че другите говорят за сайта ти, а не е резултат от твоите сео усилия.

ПС. понеже ми изпращат съобщение, че ако поствам само за подпис в профила нямало да го получа - искам да ги успокоя:
Използването на подписи във форумите вече не е препоръчително има достатъчно инфо по темата, така че спокойно, и без това не ми трябва 🙂

Lipa, забрави за болдването на ключовите думи. Освен че няма смъсъл, вече има и отрицателен ефект в класирането.

Re: За: Моята SEO стратегия

Lipa, забрави за болдването на ключовите думи. Освен че няма смъсъл, вече има и отрицателен ефект в класирането.
Можеш ли да подкрепиш с конкретни примери?

Съгласен съм - от seo гледна точка няма смисъл да се ползва болдване. Болдването може да се ползва за други цели, не и за seo. Дали има отрицателен ефект в класирането само от болдването - това не знам. Но мога да предположа кога ще има отрицателен ефект.

Да!

Болдването няма лош SEO ефект, зависи как се ползва. Главната идея е "всичко, което помага на посетителите на сайта се оценява положително от ботовете", а определено болднатите думи помагат, защото така човек за отрицателно време "сканира" текст, за който няма достатъчно време и разбира за какво иде реч. Ако е по неговия въпрос - чете всичко, ако не - напуска страницата.

Болдването няма лош SEO ефект, зависи как се ползва. Главната идея е "всичко, което помага на посетителите на сайта се оценява положително от ботовете", а определено болднатите думи помагат, защото така човек за отрицателно време "сканира" текст, за който няма достатъчно време и разбира за какво иде реч. Ако е по неговия въпрос - чете всичко, ако не - напуска страницата.

Да, наистина помага в някои ситуации за потребителя. Тоест не би трябвало да има лош ефект ако се използва правилно. Дори трябва да помага.

Използването на подписи във форумите вече не е препоръчително има достатъчно инфо по темата, така че спокойно, и без това не ми трябва 🙂
Защо да не е препоръчително? Според мен все още си има положителен ефект

А какво ще кажете за самите линкове във форум постовете - важни ли са за СЕО или да не се обръща сериозно внимание на това?

За: Re: За: Моята SEO стратегия

За: Re: За: Моята SEO стратегия

Защо да не е препоръчително? Според мен все още си има положителен ефект

А какво ще кажете за самите линкове във форум постовете - важни ли са за СЕО или да не се обръща сериозно внимание на това?

Съдейки по моите сайтове, 99% от натуралните ми линкове са от форуми. Така че ако гугъл не ги смята за важни (в което силно се съмнявам) то прави огромна грешка.

Re: За: Re: За: Моята SEO стратегия

Re: За: Re: За: Моята SEO стратегия

Съдейки по моите сайтове, 99% от натуралните ми линкове са от форуми. Така че ако гугъл не ги смята за важни (в което силно се съмнявам) то прави огромна грешка.
И аз съм на това мнение. Какво по-натурално от линк в пост в релевантна форум тема, но съм новак и питам🙂

Даааам, размисли и страсти 🙂 Има от ценни мнения до пълни глупости. Ще отделя ценните, за да не приемат писането ми като заяждане останалите.
Аз вече спрях да добавям по социалки, прекалено наспамени станаха. Тоест не разчитам на тях.
Търси авторитетни връзки, от сайтове, които не са наспамени. Ако неможеш, то тогава създай такива.
И внимавай с животните от зоопарка. Чети, мисли и не бързай!
Браво, w1ck3dgam3, с малко думи казваш много.

Не виждам полза за потребителя.
Да, scoobydoo заслужава да се чете. Във всичко търсете гледната точка на потребителя. Направето го щастлив, че е открил сайта ви, и резултата ще дойде.

Следващия пост е логически свързан с предишния, но е добър:
Линквай така, че да изглежда, че другите говорят за сайта ти, а не е резултат от твоите сео усилия.
на qseo

И моят фаворит 🙂
Хубаво е да си има човек кулинар в сайта. Доволен ще остане.

Back
Горе