SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Най-добрия SEO инструмент, който сте ползвали?

Най-добрия SEO инструмент, който сте ползвали?

  • GrowthBar

    Votes: 0 0.0%
  • Advanced Web Ranking

    Votes: 0 0.0%
  • Sitechecker

    Votes: 0 0.0%
  • Authority Labs

    Votes: 0 0.0%
  • Serpstat

    Votes: 0 0.0%
  • Long Tail Pro

    Votes: 0 0.0%
  • SEObility

    Votes: 0 0.0%
  • SEOquake

    Votes: 0 0.0%
  • SEOptimer

    Votes: 0 0.0%
  • LinkMiner

    Votes: 0 0.0%
  • Pitchbox

    Votes: 0 0.0%
  • Ubersuggest

    Votes: 0 0.0%
  • SpyFu

    Votes: 0 0.0%
  • WooRank

    Votes: 0 0.0%
  • Fat Rank

    Votes: 0 0.0%
  • Siteliner

    Votes: 0 0.0%
  • Seed Keywords

    Votes: 0 0.0%
  • Mangools

    Votes: 0 0.0%

  • Общо гласове
    7
Честно да ти кажа, на мен все ми се струва че едно време имаше повече тулове.... Някой ползвал ли е SEO Panel между другото ?
Не съм го ползвал. Аз говоря още преди тежките алгоритми като Панда и Пингвина. Нямаше много, сега дори не знаеш какво да ползваш. Супер много конкуренция има тук. Но едно време туловете бяха по-елементарни, защото нямаше и това персонално търсене, нямаше DA, а беше PR. Линк атрибутите не бяха толкова ползвани, да не кажа, че повечето от тях не съществуваха.
 
Една тема, която наскоро пуснах:


Има някой други интересен инструмент.
 
аз ползвам само ahrefs, върши работа и съм доволен
Аз също, сега гледам да поразджиткам и другите като доста обещаващи изглеждат: Семръша и Моз, който преди време го ползвах, но не знам до къде е еволюирал, и Жабата. В момента ползвам едната опция на линк асистанса и доста добре. Но за беклинкинга най-вече. Ще дам повече информация скоро, защото едно време беше супер, сега пак изглежда да не са мръднали с нивото кой знае колко. ;)
 
Използвал съм Moz, Ahrefs, Woorank, Majestic и SERanking. Според мен, по отделно, всяка една платформа има нещо, което другата няма и е трудно, да се сравнят. Затова по-скоро всеки трябва да се запознае с тях по отделно и сам да прецени. Препоръчвам Screaming Frog, защото прави много бързи сканирания, връща бързи отчети и в последствие е нужно само някой да ги разшифрова.
 
Напоследък ползвам serpstat.com и съм доста доволен. Определено мога да видя някои неща, които ме интересуват. ;) Важното е за всеки тул е резултатите да се доближава максимално до реалността, да имаш лесна и бърза навигация до желаните репорти, и най-вече - да ги представя в лесно четлив и подреден вид, за да може да се направят по-бързо изводи и да се предприемат стратегии на тяхна база.
 
Здравейте,
Да повдигна малко темата с един ламерски въпрос - Подбирах си ключовите думи през инструмента на serpstat.com, през който ти казва някакъв приблизителен search volume.
Сайта ми се класира на втора/трета позиция в търсачката, а ключовата дума има ~1400 търсения на месец, но сайта ми получава 10тина посещения на ден.

На какво се дължи това? Домейна е сравнително нов, на около 6 месеца. Имам съдържание в сайта и не е писано, за да "лъже" търсачките, а да бъде четено от хора.

ЕДИТ:
10те посещения са по данни на Google Analytics V4. Google search console ми връща 5 посещения за вчера и 145 за последните 28 дни.

EDIT2:
Google keyword planner ми връща 1900 месечни търсения на тази дума.

EDIT3:
Ahrefs ми върна следното:
Думата в множествено число (която аз таргетирам): 90 търсения на месец
Думата в единствено число: 1400 търсения на месец

Да не би другите инструменти да не правят такава разлика?
 
Последно редактирано:
Здравей. Като едно от основните CTR показатели, освен позицията се води и сходството на Тайтъла в SERP-а спрямо сърча на самия потребител. Включително и в частност самото описание под него. Да речем потребителя търси "Почистване на фурна", ако дори и втория резултат носи заглавие "Препарат за почистване на фурна", то той ще го прескочи. И има защо, все пак той може да търси някакви съвети.

Отделно не съм запознат, само гадая, но около теб едва ли е пълно с резултати, имащи допълнителни атрибути за конверсия като рейтинг, снимка, и др. Които също засилват доста самия CTR. А, ако има, то за жалост и те "грабват" окото на потребителя, карайки го да насочи вниманието си натам, и клика върху тях е повече от случващо се събитие.

Повече инструменти, да не кажа всичките извън средата на Google дават приблизителни показатели, рядко, да не кажа никога, ще попаднеш на точен отчет от външни инструменти. Много хора ги ползват единствено и само за ориентир, което е и правилно, и почти никога за точна извадка. Предполагам и ти го си наясно с това. Ето нещо, което доста се е говорили и писало за него:


Факт е, че дори и да си на първа позиция, не взимаш 100% от трафика.
 
Пиши, ако има някакъв ъпдейт. Сетих се, докато си комуникирахме на ЛС, че скоро Google ще ти изкара и сайт линкове, което на практика би ти дал шанс да увеличиш малко или много CTR-а. Дори много. Но до тогава ще трябва да се одитира сегашната визия на самия резултат - тайтъл, описание, и ако има нещо допълнително към това.

Наскоро пуснаха един тул за отчитане: https://web-tourist.net/threads/Про...шавате-поверителността-им.131684/#post-680775

Има ли и вероятност някои неща от GA да не са се обновили, да не са настроени правилно и отчитането да е доста отрязано. Наистина е сериозна разликата.
 
Искам да благодаря на Blinky за оказаната подкрепа.

Получават се някакви разминавания между Google Analytics и AwStats. Към този момент позициите на ключовата дума в единствено число се подобряват, посещенията за вчера са 18. Но ще му дам още месец време, за да видим какво се случва.

Наясно съм, че написаните средно месечни стойности са ориентировъчни, но при ~1400 написани, очаквам че поне 1000 са г/д истинските. Сайта е сравнително нов, така че ще изчакам за да видя какво става. При търсене на ключовата дума с TOR Browser сайта е видим, така че не е в sandbox-a.

Ще пиша отново след време с нов ъпдейт.
 
Драскам - никакъв резултат няма.
Имам някакъв базов опит в SEO, изкарвал съм няколко сайта на първа позиция при лесни ключови думи. Смятам че и сегашните ми са лесни, но аз съм объркал нещо. Търся помощ, срещу заплащане, някой да ми помогне да открия какво се случва и защо не получавам посещения.

NB: Нямам нужда от статии и линкове, такива имам вече.

За повече инфо на ЛС.
 
Не мръдна грам ли? Виж, статии и линкове никога не са излишни.
Какво ти дават туловете като SEO score? В смисъл, има ли нещо, което да се подобри. Не е нужно да взимаш някой, ако ще ти пипне 2-3 неща, които можеш сам. Но ако в крайна сметка мислиш, че няма да може да се справиш.
 
Някой с RankMath SEO запознат ли е?

Сайтът ми е за медицина (не съм сигурен дали мога да споделям линкове в тази тема), всичко е направено на уърдпрес.
Използвам РанкМат във фрий версията му, обаче НИЩО НЕ МОГА ДА РАЗБЕРА. Много му се ядосвам.

Google Search Console постоянно ми пишат имейли, имам над 1200 тагове, публикации, страници дето не се индексират. Стигнах до заключението, че трябва да направя таговете noindex, защото така или иначе съм ги направил невидими за потребителите, за какво са ми тогава. Аз целя да се качвам в гугъл по ключови думи и категории rather than тагове.
Гледах на РанкМат указанията, пише че TAG ID трябва да се вкара в Exclusion полето. Ама не пише дали трябва да вкараш "tag_ID=111" или само "111" цифрите.
Също така се чудя, ако хвана и ги изтрия тия тагове, че ме нервират, като ми светка конзолата за неиндексирани публикации, дали ранкмат ще бъде толкова добър да ъпдейтне сайтмап-а и така гугъл да не ги вижда тия линкове с тагове повече?

И в случай, че РанкМат не ъпдейтва сайтмапа за премахната информация (а само за новопостъпила), как може да го открия този sitemap във файловия мениджър и да изтрия отделните полета? Търсих къде ли не, има php файлове, но няма никъде xml файл, който на практика е и самия ми сайт мап - sitemap_index.xml
EDIT: Свързах се с РанкМат - само цифрите се поставят.

И за да не съм много-много офф-топик...


Знаете ли го този туул? Напълно безплатна, позволява търсене на български ключови думи.
Ще се радвам да има и други, да не се окаже, че избирам ключови думи на странен принцип.

И другото, което правя, е това:
1) Отварям този линк - https://google.com/complete/search?output=toolbar&gl=Bulgaria&q=кръвноналягане
2) След това ръчно променям ключовите думи в края на линка
3) Ако искате да смените страната, просто сменете имате на държавата и заменете думичката Bulgaria с друга.
 
Последно редактирано:
Не мръдна грам ли? Виж, статии и линкове никога не са излишни.
Какво ти дават туловете като SEO score? В смисъл, има ли нещо, което да се подобри. Не е нужно да взимаш някой, ако ще ти пипне 2-3 неща, които можеш сам. Но ако в крайна сметка мислиш, че няма да може да се справиш.
Имам някакво 'раздвижване'. Реших да направя нова тема, за да не спамя в тази и направо да разпиша казуса и сайта, за да не стават някакви недомлъвки. Казусът ми е видим тук
 

Горе