Най-негативен фактор - липса на nofollow линкове :)

scoobydoo

Know you can!
45-ти слайд -> http://www.slideshare.net/randfish/ranking-factors-data-2011-smx-elite-sydney
(http://www.seomoz.org/blog/new-edition-ranking-factors-for-2011-live)

Факторът, който има най-негативен ефект според проучването е това че няма никакви nofollow линкове към дадена страница. А сега де 😱 😀

Нека nofollow спама започне 😎

пс.
Не бъркайте най-негативния с най-важния/най-позитивния 🙂.

Re: Най-негативен фактор - липса на nofollow линкове

повечето стратегии и мнения, моито съм засичал из нета задължително включват и nofollow линкове
това е подобно на линкването с други думи и целия домейн, които също са препоръчителни

Как точно помага наличието на нофолов линк в текста?

nofollow линкове към дадена страница.

погледни пак

Един вид - за разнообразие. Да не си личи толкова линкването, че е не-натурално 🙂

Както за алгоритъма им не е нормално да има чисто нов сайт и 7 дена след старта му към него да сочат 50000 линка, така и не се счита за нормално да имаш линкове само с 1 анкор текст или само follow линкове.

Във всеки пакет на всяка уважаваща себе си сео фирма ти предлагат например 500 регистрации в директории, като 350 са дофолоу, 50 са с редирект а 100 са с нофолоу. Така е в Бг, така е и на запад.

Хората с опит в субмитите в големи размери го правят задължително. Ха сега да видиш какво е начинаещ да те учи 🙂
Май не работиш с клиенти 😉

• Like
Реакции: T_K

То не че това е нещо много учудващо де. Разнообразието винаги е било цел на SEO-тата. Но просто реших че е интересно че от всичко това е баш най-негативния фактор.

Чудя се дали трябва да се опитваме към всяка страница да има поне един nofollow. Или ако страницата има само няколко беклинка, то може би е нормално да няма нитор един нофолоу.

То не че е трудно да се вземат няколко nofollow. Просто пращаме RSS-а няколко социални мрежи с нофолоу и рсс и готово 😉.

Скуби, това за което Мат кътс говори е, че не е добре да има нофолов към вътрешни страници. А сеомоз какво са написали, така и не четох.

Аз за seomoz говоря. Не знам Мат какво казва, но май ми се струва че не е свързано с това за което става дума.

Хората с опит в субмитите в големи размери го правят задължително. Ха сега да видиш какво е начинаещ да те учи 🙂
Тия неща за позлите от нофолов от личен опит ли ги споделяш или си чел някъде?

Май не работиш с клиенти 😉
Щом казваш... 🙄

Добре де, не се засягай, майтап да става 😉

От личен опит говоря, да, но като клиент не като оптимизатор. Пускали са ми големи субмити за които съм си плащал и когато съм пускал само в сайтове с фолоу линкове резултатите са идвали доста бавно. Въпреки че са ме предупреждавали че не бива да се прави така, аз като знам че има смисъл само от фолоу линкове си казвах: за какво да плащам за нофолау.

По някое време обаче разбрах че хората са прави.

E, щом го вярваш, прави го.

Back
Горе