Най-оптималния и бърз начин за пълнене на БД?

Re: Най-оптималния и бърз начин за пълнене на БД?

Прати ги на админа, той ще го напълни локално. Като съм сменял хостинги, така практикувам, става най-бързо.
А и ти вероятно имаш ограничения за брой импортнати записи.

Имаш ли достъп през SSH?
Импорт през конзола е най-бързото решение според мен.
mysql -u user -ppassword dbname < filename.sql

Ако не можеш да го еспортнеш към SQL dump, то доколкото виждам, може и директно от CSV, ама ще е по-бавно.

http://www.tech-recipes.com/rx/2345/import_csv_file_directly_into_mysql/

Не знам какво използваш като сървър на базата данни, но по принцип е най-бързо и сигурно с транзакция. Стига сървърът на базата да поддържа.

Не знам какво използваш като сървър на базата данни, но по принцип е най-бързо и сигурно с транзакция. Стига сървърът на базата да поддържа.

mysql e БД, това за сървъра не го разбрах много. Иначе си мислех за транзакция, щото имам 1.6 мил реда генерирани инсърт заявки.
Проблема е как да го изпълня точно - на сървъра не мога доректно, от клиент при мен скоростта е <10 реда/сек.

Имаш ли достъп през SSH?
Импорт през конзола е най-бързото решение според мен.
mysql -u user -ppassword dbname < filename.sql

Ако не можеш да го еспортнеш към SQL dump, то доколкото виждам, може и директно от CSV, ама ще е по-бавно.

http://www.tech-recipes.com/rx/2345/import_csv_file_directly_into_mysql/

А ако няма SSH да си го направи като cronjob след 5 мин.

малко не разбрах,
ако имам един sql файл само с инсърт заявки, и той не е генериран от mysqldump, мога ли да ползвам mysqldump да го импортирам?
Или това:
mysql -u USER -p DBNAME < dump.sql
нямам шел, би ли станало от скрипт:
os.system('/usr/bin/mysq......')

mysql e БД, това за сървъра не го разбрах много. Иначе си мислех за транзакция, щото имам 1.6 мил реда генерирани инсърт заявки.
Проблема е как да го изпълня точно - на сървъра не мога доректно, от клиент при мен скоростта е <10 реда/сек.
Помоли съпорта, както bogdanov написа.
Къде е хостинга?

mysqldump не е ли само за export?
При импорт е както написах по-горе. Работи и при Уиндоус, само че с ..../mysql.exe ...
🙂

А ако няма SSH да си го направи като cronjob след 5 мин.
Да, вярно, че и така може да стане.
Не знам само при споделения хостинг какви пермишъни има откъм команди, че по спомен почти нищо не можех да правя. 😀
Ама пък mysql-а трябва да е ОК де...

Последно редактирано:

Back
Горе