Настройки за Outlook в hostsean

• Автор Автор wood
  • Начална дата Начална дата

wood

Senior Member
Някой може ли да ми каже как да си настроя outlook в hostsean. Всичко правя както трябва и като дам тест за изходящият РОР сървър е ОК, но за входящият SMTP ми дава че не може да се свърже. Със супер хостинг и хостгатор нямам този проблем.

Re: Настройки за Outlook в hostsean

Какво пишеш за mailserver ?

mail.домейна.info
И за входящият и за изходящият.

Я опитай с hostsean.com

Ами като поставя hostsean.com вече и входящият дава грешка. Объркана работа.

Сложил ли си отметката, че SMTP require authentication?

Да сложил съм. правя го едно към едно както е на пощата ми в суперхостинг и гатора.

виж да не изисква secured връзка и съответно друг порт

Сменявах портове от 25 на 26 пробвах и със secured. Ако някой ги е ползвал и се е сблъскавал с този проблем...ще ми е от помощ.

25 порт е отворен поне при мен. На кой доставчик си ?
Хостнал съм сайта на hostsean.com и доставчика ми е Rimex.ltd Враца

Последно редактирано:

Да не би те да са ти филтрирали 25 порт ?

Ами не зная...че защо им е да филтрират 25 порт. То тогава пишат че има имейл а всъщност го забраняват. Ами ще се помъча още малко и после до тук с тях.

Ако си с WinXP Start-> run там пишеш cmd излиза ти един черен прозорец и в него пишеш 'telnet hostsean.com 25' и казваш какво е станало 🙂

Ако си с WinXP Start-> run там пишеш cmd излиза ти един черен прозорец и в него пишеш 'telnet hostsean.com 25' и казваш какво е станало 🙂

Дава ми това.

C:\Documents and Settings\Georgi>telnet hostsean.com 25
Connecting To hostsean.com...Could not open connection to the host, on port 25:
Connect failed

Проблема е че на другите пощенски кутии порт 25 работи, само за хостсен не работи. Мисля да се отказвам от тях. Благодаря за съветите. Ще се помъча още малко.

1. защо не пишеш на съпорта?
2. кога си си насочил днсите?
3. каква точно грешка получаваш?

много трудно се обяснявa на потребител, че проблема не е винаги в хостера. и от мене да знаеш, че 25 порт и smtp. не е входящ, а изходящ сървър

Последно редактирано:

Ами не зная...че защо им е да филтрират 25 порт. То тогава пишат че има имейл а всъщност го забраняват. Ами ще се помъча още малко и после до тук с тях.
Може би "филтрират " не е точната дума. Порта е достъпен, но за твоя пощенски акаунт при доставчика ти. Например в суперхостинг и другите български хостинг компании които съм ползвал се ползва порт 26 точно по тази причина. Местните доставчици не разрешават да се излиза през 25 порт освен ако не е с акаунта който имаш при тях поради някакви съображения за борба със спама (поне така ми обясни моя доставчик преди години). Така, че ако на хостинга ти не може да се ползва друг порт различен от 25, трябва да настроиш smtp да ползва локалния ти акаунт за изходящ. А за reply адрес даваш твоя на хостинга, виж в настройките.

Back
Горе