Нетбук препоръки

bgkulinar

Меринджей
Ще съм особено благодарен, ако препоръчате нетбук (не искам Таблет!!!), който да има нормален диск (8ГБ да не се счита за нормален). ОС не ме брига особено, защото без това ще си сложа линукс, но ако сте работили с линукс и има проблем с драйвери, ще се радвам да споделите.

Общо взето ще се ползва за полеви условия за работа в интернет, никакви игрички, кад/кам софтуери и прочее. Може да предложите и модели, които не се продават у БГ (интернет е необятен).

Благодаря на всички включили се.

За: Нетбук препоръки

Аз имам нетбук и не съм много доволен от него. Атом е бавен процесор, а 10-инчовият екран е прекалено малък за удобна работа. Батерията е 3-клетъчна и издържа едва 2-3 часа. Ако си взимаш нещо ново, бих ти препоръчал да си вземеш нещо с 11.6-13.3 инча екран и процесор е350 или е450 на AMD. Те имат мощна вградена графика и позволяват нормална работа. За съвместимостта с линукс трябва да провериш.

Re: Нетбук препоръки

asus eeepc. в БГ идва с линукс и работи ОК. просто точно това дистро е дърво.
Но както ти казаха, 10" екран е малко тегаво за работа. също батерията не държи повече от 2-3 ч. бавен.
ако това е ОК, давай.
ако не -и не искаш компромис
Laptops | Professional Grade PCs ThinkPad X Series | Mobile PC | Learn | Lenovo | (US)
х120е или х130е

Да много зависи колко трябва да е голям и за какво ще се използва. Аз съм си взел един 10" TURBO X и ми е идеален, защото ми трябва нещо мобилно. Метнал съм го в багажника на колата и при нужда го вадя ако ми трябва спешно. За работа е малко малък, но винаги можеш да го свържеш към нормален монитор с клавиатура и мишка. Цената беше 400 лв. някъде. И за тези мои нужди ми е перфектен. Хем не е някой за 2-3к да ме е яд ако ми разбият колата и го откраднат хем си работи доста стабилно на убунто.

За: Re: Нетбук препоръки

За: Re: Нетбук препоръки

....защото ми трябва нещо мобилно. Метнал съм го в багажника на колата и при нужда го вадя ако ми трябва спешно...
Точно за спешни случаи ми трябва, когато не съм вкъщи и ми трябва компютър с интернет.

Разгледаи сайта на Плесио аз от там взех моята тояга. Взел съм си и интернет от МаксТелеком (имам и на Мтел, но аз лично не съм доволен) имат покритие в софия град, тествал съм в Бояна, Нови искър и Созопол и си работи. Продават и някаква WiFi уродка, която работи 4 часа без ток, хем може и безжично хем може и да си я боднеш в лаптопа. Аз за убунто не съм я тествал да я закачам ползвам я безжично, на Уин7-XP и на Ябълка съм тествал и си има драйвери.

На мен много ми допадна acer Ferrari(двуядрен с истинско видео, едра клавиатура и 11" дисплей). Вече е стар обаче модела. За мен под 1280x800 дисплей е твърде малко, така че бих търсил нещо 10" с поне 1280 хоризонтално. Иначе атоми с лопата да ги ринеш и ако просто ти трябва за стандартна нетбук употреба си е въпрос на вкус.

HP като цяло ми допадат заради добрите клавиатури. ДДР3 също е доста добре, ако е, защото харчи по-малко ток и можеш да сложиш повече памет.

Asus Eee PC VX6S ми изглежда по като за моите критерии. Може да ти допадне.

Инaче аз се глася за Asus ZenBook, ама то не се води точно нетбук май.

Back
Горе