SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Неточно отчитане на Google Analytics

BATTERY

New member
Значи проблемацията е следната .. сложил съм на един сайт Google Analytics . До тук добре, кода се появява на всички страници от сайта и т.н.
тук идва едно НО..
мина известно време и според показанията на Г. трафика ми за период около месец няма 1000 visits (тотално абсурдно при положение че постоянно трафика на този сайт се увеличава като предните месеци гонеше 13-15 000)... веднага се хващам съответно да видя къде е проблема .. вадя логовете от сървъра и пускам програма която да ги анализира и да ми извади репорт за същия период.. какво беше моето учудване когато тази програмка ми казва че Visits за периода са ми почти 17500.

Сега следва въпроса .. аз ли съм крив или Г. в отчитането .. и ако съм аз къде?
някой имал ли е подобен проблем или нещо такова?
дайте акъл че съвсем не знам какво става в тая ситуация. :confused:
 
Re: Неточно отчитане на Google Analytics

Определено е странно. Не разбирам от код и програмиране, но ми прилича сякаш нещо пречи на кода на аналитикса да си върши работата.

Другото е да нямаш код на всички страници, но казваш че имаш ...

Приела съм да вярвам на аналитикса иначе ще се побъркам, ако имам съмнения в него. Макар, че имам каунтър и от хостинга и обикновено каунтъра на хостинга е 20% по-висок.

Ако имаш съмнение, по-добре си смени каунтъра и не се тормози с този проблем.
 
Re: Неточно отчитане на Google Analytics

след този пост обмислям да тествам да сложа някой каунтър до кода на аналистикс-а и да видя сравнение с него ... ако и тогава се появи такава бясна разлика значи не е от незареждане на кода ... а друго да пречи .... не знам какво би могло да му попречи.. а и самия аналистикс си казва че е ОК и че приема данни нормално.
 
Re: Неточно отчитане на Google Analytics

Къде ТОЧНО си сложил кода на каунтъра?
И най-лесният начин да пробваш е, като на някоя страница временно сложиш линк. Цъкнеш на него и отидИш в твоята страничка.
След това гледаш рефералите от GA. Ако не ги е отчел...си оправяй кода.
Аз ползвам на два сайта Google Analytics и проблеми нямам :)
 
Re: Неточно отчитане на Google Analytics

значи направих следното .. сложих точно до кода на аналистикса един друг каунтър с идеята да видя какво ще покаже и той.. явно има проблем със java скриптовете защото и той отчете значително по-малко количество посещения но по-интересното е че и между резултатите от този нов каунтър и от аналистикс-а има съсщо разлика, което ми говори за някакво сбиване със java-та иначе сайта е www.bulgarianpropertysale.com
съмненията ми са в страници като тази
за съжаление май няма да мога да направя теста със свалянето на целия останал java скрипт от сайта защото сайта просто ще гръмне (забравих да кажа май че е на основата на DNN)
относно новия и стария код ... смених и кода преди 3 дни с новия такъв и при двата посещенията не са реални.
 
Re: Неточно отчитане на Google Analytics

1. Като за начало, html кода ти е направо на салата .. в една и съща страница имаш 2 страници ... омешани при това, първо си отворил: <html><body>
после в него влагаш друго <html><body> и накрая пак ги затваряш едно през друго.

2. Първо си заредил
<SCRIPT language="javascript">
<script src="http://www.google-analytics.com/urchin.js" type="text/javascript">
</script>
А след това си насложил и новия ga.js след него, тотално ти е за оправяне цялата страница
 
Re: Неточно отчитане на Google Analytics

мммда ще имам да почерпя бира .. някои работи от тия наистина не ги бях забелязал :eek: ... аз като разправям че тоя DNN не струва никой не ме слуша .. но това е друга тема.. мерси за мненията сега ще дам газ на колегата да оправим кода и да видим какво ще стане :);D
 
Re: Неточно отчитане на Google Analytics

В различните броячи статистиката за посетителите е различна, което е породено от времето за което броячите третират като нов потребител върналите се отново на сайта. 30, 60 или 120 минути са най-често срещаните времена.

Ако, имаш много потребители които често се връщат на сайта или стоят продължително време, разликата може да мине 10-15% ... Аз съм стигал до разлика 25% като google показва повече посетители от tyxo

Имай го и това в предвид след като си оправиш кода ...
 
Re: Неточно отчитане на Google Analytics

кода го барнахме сега следва 1-2 дни изчакване да видим какво ще стане.. иначе аз не гледам статистика за уникални посетители а за Visits при нея не би трябвало да има такова разграничаване или поне да не влияе толкова здраво :)
 
Re: Неточно отчитане на Google Analytics

малко ъпдейт по случая ... проблема си седи .. кода го оправихме.. махнахме дублирането на кода на аналитикса (мерси пак за забележката с колегата се пулихме на факта как е останал но това друга тема...)
въпреки всичко обаче статистиката продължава да бъде нереална...
оставам отново без идеи .. гледам кода и или съм сляп за грешката или и аз не знам вече .. и аз съм убеден че грешката не е в аналистикса, но въпреки това проблема е на лице.
 
Re: Неточно отчитане на Google Analytics

да ти кажа аз много на г. аналиктикс много не разчитам, освен това използвам поне 3 анализатори на трафик. нито един от тях непоказва точно резултати. аз сам си вадя изводите след като анализирам логовете.
 
Re: Неточно отчитане на Google Analytics

а уебмстърите които са изключен джава скрипт на браузъра ко правим с тях ... нормално да не хване всеки ...
това бих го разбрал .. но не рабирам как 99% от посетителите на сайта ще са с изключен джава скрипт за това мисля че е нереално и че нещо друго пречи.
 

Горе