Новата програмна политика

bgkulinar

Меринджей
Днес получих следното писъмце
While reviewing your account, we noticed that you are currently displaying Google ads in a manner that is not compliant with our policies. For instance, we found violations of AdSense policies on pages such as chuncorp.com.

Publishers may not implement Google ads in a manner that disguises the ads in any way, for instance, by formatting neighboring content to look similar to the ads, or by making ads look like games or forum threads. Additionally, publishers may not attempt to associate specific images with the individual ads appearing on their sites. Such an implementation may confuse users who assume that the image is directly related to the advertiser's offerings.
Само се чудя как сред толкова много сайтове, попаднаха на моя, които е с толкова малко посещения, че направо не си заслужава да правя шмекерии. Както и да е. Отстраних проблемните картинки.

А ето я и снимка на това, заради което ми пишат.

Re: Новата програмна политика

на един мой сайт с адсенсе и с малко трафик забелязах, че през последните няколко дена имам 31 посещения от едно и също ИП идващо от Santa Monica, US. Предполагам, че са точно от гугъл. за сега нищо не са ми писали. а може и изобщо да не са те, но гугъл там си имат не малък център...

bgkulinar каза:
Днес получих следното писъмце
Внимавай, щот ако не се държиш добре, след кик следва бан.
Преди време ти споменах, че може да имаш проблеми и за друго. Ако искаш акаунт в адсенс, не се ебавай с тях...

Другото (728х90 в хедъра) така и не рабрах на коя част от политиката им противоречи. Иначе няма да ме баннат отведнъж, все пак акаунта ми е старичък, още преди ПИН-овете.

Иначе няма да ме баннат отведнъж,
Отведнъж не. Писмото което си полуил мисля се брои за веднъж.

* May not encourage users to click the Google ads by using phrases such as "click the ads," "support us," "visit these links," or other similar language
* May not direct user attention to the ads via arrows or other graphical gimmicks
* May not place misleading images alongside individual ads
* May not promote sites displaying ads through unsolicited mass emails or unwanted advertisements on third-party websites
* May not compensate users for viewing ads or performing searches, or promise compensation to a third party for such behavior
* May not place misleading labels above Google ad units - for instance, ads may be labeled "Sponsored Links" but not "Favorite Sites"
google.com/adsense/support/bin/answer.py?answer=48182

Осен тези, дет си слагат снимки на мадами, които сочат към Ads. Ако зачетете малко коментара най-вероятно причината е в заглавието над рекламите.
http://www.webmasterbg.com/blog/?p=39

Real estate bookmarks
Това знаеш от къде е цитат

Предполагам и сам можеш да сглобиш мозайката...

Аз съм получавал само веднъж досега предупреждение и ставаше дума за сайт, в който има реклами на Google и линкове към филми от рода на "Девет седмици и половина" и "Горчива луна". Какво да правя, махнах рекламите и проблема се разреши.

И къде е снимката на рекламата преди да направиш промяната?

И къде е снимката на рекламата преди да направиш промяната?
Загубена е при прехода от phpBB -> vBulletin 🙂.

Back
Горе