SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Нова Joomla - версия 2.5

Re: Нова Joomla - версия 2.5

Аз мисля да доизчакам до 2.5.1 че макар да е стабле версия пак има сумати бъгове... Иначе бих я разцъкал днеска ако имам време и ще драсна някой ред с чиста инсталация.
 
Re: Нова Joomla - версия 2.5

Мисля, че на този етап е подходяща само за разучаване. Първа стабилна версия е все пак, ще излизат доста фиксове. Отделно, ще трябва да измине някакво време, докато разработчиците направят своите компоненти/модули/добавки съвместими.
 
За: Нова Joomla - версия 2.5

За: Нова Joomla - версия 2.5

Home
Демо User - Registered
User: demo
Pass: demo

Администратор - Super User
User: admin
Pass: admin

-----------------------------------------------

Извинявам се за линка - т'ва ми беше единствения що-годе свободен домейн в момента.
Акаунта е със Супер права, надявам се да се ползва само за тестване.

Моите впечатления са, че има някои нови благинки, но не е нещо съществено... разликата между 1.7 и 2.5 е в 5 бутона повече... вероятно отварят доста нови възможности, ама не съм се задълбочавал чак толкова в разучаването. Front-end а е абслютно същия... не видях да предлага нови, по-разчупени позиции за модули или нещо такова. Да не говорим, че тея popup прозорци още от 1.6 насам повече ми пречат, отколкото да помагат.
И то освен това Ma57eR добре го каза, че ще мине доста време, докато почнат да се появяват качествени компоненти/модули/добавки/темплейти за новата версия.
 
Re: За: Нова Joomla - версия 2.5

Re: За: Нова Joomla - версия 2.5

Почти всичко работещо на 1.6/1.7 работи и на 2.5. Дори и да има нужда от някакви корекции, вероятно ще са максимум 2-3 реда.

Браво! Това е наистина добра новина, която не знаех. До колкото разбрах и в базата няма никакви промени само нова таблица за новото търсене. Като почнат да ъпдейтват до новата версия ще стане ясно - но дано да не трябва тотално пренаписване както си споменал.

Едит: Преди малко видях на и-мейла че имам репорт за нова версия на 1.7.x най-вероятно е почнало с кърпенето...
 
Последно редактирано:
За: Нова Joomla - версия 2.5

За: Нова Joomla - версия 2.5

Едно по едно - има промени в базата, не са само за новото търсене, но те стават заедно с ъпгрейда. Новото търсене между другото е доста бъгаво, особено ако не е на английски.

1.7.4 всъщност съдържа секюрити пачовете, които има и в 2.5.0.

Моята препоръка е:
- Бекъп.
- Ъпгрейд до 2.5.0
- Ако видите, че нещо не работи, връщате бекъпа.
- Шанса нещо да не работи под 2.5.0 не е много голям, ако е работило под 1.7
 
За: Нова Joomla - версия 2.5

За: Нова Joomla - версия 2.5

@ivo.apostolov - винаги ли ъпгрейдваш до последна версия? Аз съм малко консервативно настроен по принцип и съм привърженик на мисълта "Ако нещо работи - не се пипа!". Искаш да кажеш, че 1.7 е по-сигурна от 1.5?
 
За: Нова Joomla - версия 2.5

За: Нова Joomla - версия 2.5

1. Винаги ъпгрейдвам до последна версия!!!
2. Друг е въпроса кога го правя. Имам сайтове, които не са ми чак толкова ключови. Обикновено ъпдейтвам първо тях, за да видя за проблеми. До версия Х.Х.3 съм доста скептичен към ъпдейт на добре индексирани и много посещавани сайтове.
3. Имам 15 сайта на Joomla! 1.5, които през следващите 4-5 месеца един по един ще прехвърлям на 2.5
4. Не казвам, че 1.7/2.5 е по-сигурна от 1.5. Но казвам, че след месец април, 1.5 няма да се поддържа.

Примерно от години (поне 4) нямам сайтове на Joomla! 1.0. От шест месеца насам не започвам нови проекти на Joomla! 1.5, макар да имам сайтове на тази версия. Смятам да ги обновявам поетапно, някои са твърде ресурсоемки...

От тази гледна точка, недей да бързаш, но трябва да мислиш в тази насока. Ако ползваш 1.7, ъпгрейда до 2.5 е 3-4 клика + максимум още 3-4 ако се счупи нещо (вкарали са вградена функция за проверка дали е ОК базата).

Толкова от мен :)
 
Re: Нова Joomla - версия 2.5

Задължително трябва да се ъпдейтва до последната версия особено ако нямаш сайт на 1,0. Няма да има проблем с промяна на адресите и т.н. Ако имаш сайт на 1,0 ще трябва да преглътнеш промяната на адресите въпреки, че има плъгин за 1,5 който да реши тоя проблем но пък той не работи с някой компоненти като к2 и т.н.
 
За: Нова Joomla - версия 2.5

За: Нова Joomla - версия 2.5

здравейте,

днес се регистрирах във форума и това ми е първия пост, найс а ? :)

За joomla става въпрос, скоро (събота) започвам нов проект и се чудя да го почвам на 1.7 или на 2.5

От 1.7 съм доста доволен, но самата апликация просъществува доста кратко преди да изкарат новата 2. 5 и се чудя дали изобщо си заслужава. Някой с коментари за разликите между 1.7 и 2.5 ?
 

Горе