Нови инфо за тежеста на кл.думи в домейна

Re: Нови инфо за тежеста на кл.думи в домейна

тук в БГ сякаш е по лесно да се справиш с keyword домейн отколкото да промотираш бранд някакъв ( или поне по евтинко 🙂

Ще се съглася с горния коментар, определено тук е по-възможно да се справиш с ключова дума в домейна, но определено не лесно. Напоследък стана достра трудно да откриеш свободен домейн с ключовата дума, която ти трябва.

Само ще кажа че имам сайт който е авторитет в нишата но е с бранд домейн , и се класира по-зле от такива с кл.думи

Google to Reduce Importance of Exact Match Domains
Пълни глупости, засега няма нищо вярно, а по-натам ще видим.

И аз мога да посоча сайт на мой клиент който е авторитета в нишата, половината сайтове копират от него. Сайта има линк билдинг 2-3 пъти по-добър от сайта който е на първо място, а е на.... 3 място. Тоест първия е постигнал първото място поне 2 пъти по-евтино заради домейна.

Ако беше с правилното име на домейн нямаше да е така. Писал съм на много места, и тук ще го кажа: правилно подбраното име на домейн пести поне 200 до 1000 лева от сумите за последваща seo оптимизация (субективно, зависи от нишата).

Ако нишата е много тежка може да е дори невъзможно да излезеш на първа страница с неправилния домейн.

Последно редактирано:

Така е, сега като пуснеш новия си тул ще си взема един домейн с ключова дума ще си метна цялото съдържание там уникализирано да видим кой кум , кой сват и кой на булката брат 🙂.

Така е, сега като пуснеш новия си тул ще си взема един домейн с ключова дума ще си метна цялото съдържание там уникализирано да видим кой кум , кой сват и кой на булката брат 🙂.
Аз ще ти кажа и без тулове. Инфото е от последния няма и месец.

Идват от една фирма да искат оптимизация за дума с 23М резултата. Имат сайт с името на фирмата от няколко години. Къде ли се не са го добавяли, къде ли не са пускани реклами и обяви. Резултат нулев - нито от към оптимизация, нито от към намиране на клиенти. Та взех им едно ново домейнче с кл. дума, имах купен един дизайн за мой сайт, направих няколко странички с преработен текст от другия сайт и се получи е тоя сайт за отопление Не е довършен, щото чакам още да ми донесат материали. Пуснах му един линк, колкото да се индексира и резултатът е 5-та страница за няма и месец.

Така е. Аз мога да дам 20 примера за последната календарна година, но не е за публично 🙂

Още 1 фрапиращ случай. Класираме сайт авторитет в нишата. Един от най-старите и един от най-големите на тая тематика, беше на 20-25 място. Купувам два домейна за сайтове-сателитки с exact match ключовите думи .нет - единствените останали свободни.

Класирах и трите сайта в топ 10 на гоогле за 3 месеца. Важно е да се знае че към основния сайт пуснах линкове от над 100 домейна - социалки, директории и други. Към сателитите пуснах само от 15-20 сайта.

След това прикачих двата сателитни към основния, линкнах го и от двата сателита и дори сложих canonical таг към него. Шест месеца след това едва-едва с родилни мъки тоя сайт ги измести от класирането им и ги изпревари със само едно място.

Сега два от трите сайта са в топ 5 на гоогле за ключовите си думи и подозирам че мога да сваля сателитите само с редирект към основния сайт, толкова са силни.

За "уж силния" сайт от над 100, а за "уж слабите" и чисто нови exact match домейни по 20. Доста различна цифра, а.
Ами ако беше по-тежка нишата 😉

Последно редактирано:

sofremonti, тъкмо това щях да питам, че съм малко в дилема.
Ако сайта е за България, как ще има по-голяма тежест ключовата дума в домейна - ако е написана на английски (cyrylic), с латински букви (kirilica) или на български (кирилицa)? 😕

Poltargaista, постни ключовата дума тук и ще разбереш.

Това е грешно :

Я = YA (yabalka)

за пример :

нарочно написах ябАлка с "а" за да не стане грешка

Ако горноте беше вярно, щеше да болдне yabalka в урл адреса на 1вият резултат.

Ако някой има идея какво точно да изпозлваме вместо "я" да каже, според мен "я" за няма вариант на лтиница.

То между другото гугъл понякога не болдва просто без причина (или поне неизвестна за мен причина), дори и да е 100% попадение в URL-a.
Примерно виж тук втория резултат.
Или тук първия и шестия.

Последно редактирано:

Да, заради грешката не е болднало и topinambur 😉

Не разбираш смисъла на транслитерацията явно.

sofremonti, тъкмо това щях да питам, че съм малко в дилема.
Ако сайта е за България, как ще има по-голяма тежест ключовата дума в домейна - ако е написана на английски (cyrylic), с латински букви (kirilica) или на български (кирилицa)? 😕

Според мен е по добре (kirilica), (кирилицa)-та е за сателити, а (cyrylic) за английска версия примерно.

И мерси на тоя дето ме е отоплил в червено. Тука верно се напълни с хейтъри.

То между другото гугъл понякога не болдва просто без причина (или поне неизвестна за мен причина), дори и да е 100% попадение в URL-a.
Примерно виж тук втория резултат.
Или тук първия и шестия.

Бъг-цък

Хаха вярно, как тогава да проверя кое как транслитерира ?

Да, заради грешката не е болднало и topinambur 😉

Не разбираш смисъла на транслитерацията явно.

Примерно виж тук и тук... Ябълка

scoobydoo и gvv, хората дето се занимават със seo от повече от 2-3 години (някъде тогава беше публикувано по много сайтове включително и на seomoz) знаят че е доказано че когато първата буква е главна не го болдва, но го отчита.

Не е бъг, такъв е алгоритъма, даже любимия ми Мат го бе потвърдил, така че го приемете за даденост.

Последно редактирано:

Back
Горе