Нови Webmaster Guidelines от Google

oggin

+Ognian Mladenov
Екип
Последно редактирано:
Re: Нови Webmaster Guidelines от Google

На мен ми пратиха нещо от 160 страници. Нещо интересно има ли, че не ми се губят 2-3 дена да ги чета на английски?

Вероятно са ти изпратили това Google guidelines за web spam team

В него има много интересни неща 🙂 това е един вид съкратен вариант 🙂

За: Нови Webmaster Guidelines от Google

A някой обърна ли внимание на това, какво пише там? 🙂
Като гледам май никой не се е зачел внимателно.
Свърши ерата на безплатното СЕО и безплатните линкове 🙂
Интересното е, че българската версия е крайно орязана.
В руската чета такива неща:
- Создание партнерских страниц исключительно для обмена ссылками.
Превод
Създаване на прартньорски страници изключително за размяната на линкове - това така или иначе отдавна не работи

- Ссылки в статьях, предложения в которых слабо связаны по смыслу. Пример:
Большинство из нас спит по ночам. В магазинах можно купить недорогие одеяла. Одеяло не даст замерзнуть ночью. Еще можно купить обогреватель. Он лучше греет, а летом, когда вы соберетесь на отдых во Франции, его можно отключить.
Превод
Линкове в статии, предложенията в които са слабо свързани по смисъл. Например:
Повечето от нас спят вечер. В магазините може да се купят евтини одяла. Одялото няма да позволи да замръзнете вече. Също можете да купите ел. печка. Тя по-добре топли, а лятото когато решите да идете на почивка във Франция, можете да я изключите
Като маркираните думи са линкове към сайтове

- Ссылки из низкокачественных каталогов и служб закладок.
Превод
Линкове от нискокачествени каталози и букмаркери (сбогом на директориите, букмаркерите, плиговете и тем подобни сервиси 🙂)

- Одинаковые ссылки в нижней части страниц на разных сайтах.
Превод
Еднакви линкове в долната част на различни сайтове (Сбогом на линковете от футера)

- Комментарии на форумах со ссылками в тексте сообщения или подписи. Пример:
Спасибо, отличная информация!
– Павел
пиццерия "У Павла" пицца в Санкт-Петербурге лучшая пицца в Санкт-Петербурге
Превод
Коментари на форуми с линкове в текста на съобщението или подписи.
Напр.
Мерси, отлична информация
Павел
пиццерия "У Павла" пицца в Санкт-Петербурге лучшая пицца в Санкт-Петербурге
- това е линк

Пълният текст на руски тук
Предполагам, че това рано или късно ще дойде и до нас.
Така, че който знае е подготвен 🙂

Между другото, всички, които слагат във футера на клиентите си линкове (СЕО или Уебдизайн или създаване на сайтове и т.н.) могат да пострадат сериозно. Така, че махайте докато е време или ги слагайте в нофолоу.
Линковете във футера стават незаконни, имайте го впредвид.
Даже тук във форума, ако искат да се замислят да сложат подписите в нофолоу, за да не започнат проблеми с тези линкове при хората, които имат повече постове.
Или другият вариант е да се махат.

Просто българската версия все още не е актуализирана 🙂 актуализира се 07/23/2011.

От останалите неща и на мен това за форумите ми направи най-силно впечатление и от вчера се заех да преправям. До този форум не успях да стигна 🙂

Иначе това за букмаркинга си е определено притеснително. Хем искат социални сигнали, хем трябва да са в сайтовете, които Г е решил да отчита ... Няма логика.

Btw като знам какви са им отношенията с фейса се чудя дали утре няма и шерването там да наказват 🙂

Просто българската версия все още не е актуализирана 🙂 актуализира се 07/23/2011.

От останалите неща и на мен това за форумите ми направи най-силно впечатление и от вчера се заех да преправям. До този форум не успях да стигна 🙂

Иначе това за букмаркинга си е определено притеснително. Хем искат социални сигнали, хем трябва да са в сайтовете, които Г е решил да отчита ... Няма логика.

Btw като знам какви са им отношенията с фейса се чудя дали утре няма и шерването там да наказват 🙂

Според мен целта е друга.
От самото начало в писмата на Гугъл се пише, че е опит за манипулиране на PR.
Аз лично мислех, че е тъпо оправдание, колкото да напишат нещо, защото реално ПР вече не означава нищо, поне в момента.
Но следвайки цялата им логика и посока на промени, моето 6-то чувство ми подсказва, че ПР предстои да се възроди и всички тези мерки са за минималната му манипулация.
т.е. ти си имай линкове, ама в нофолоу, ако искаш от 100-ци сайтове от футера, но не и директни.
Имай си подписи от форуми, но пак в нофолоу и т.н.
Преди доста години, Гугъл имат запантентован и един друг термин - AR - Автор Ранг, но до сега явно нямаше база за прилагане.
С появата на социалната мрежа и последните промени, според мен скоро ще се появи това понятие.
Какво означава.
Ще се предава по-голяма тежест на документи създадени от авторитетени автори.
Как ще се определят те.
Ами много просто, колкото повече приятели има един автор в Гугъл+, в колкото повече кръгове е включен и колкото повече авторитетни други автори го четат, толкова по-голяма тежест ще имат документите създадени от него и ще се класират по-високо в СЕРП-а.
И PR, и задно с AR ще се формира тръстовоста на един сайт и документ.
Ето това е близкото бъдеще, така че инвестирайте сега в развитие на своя профил в Гугъл+, за да сте авторитетни, когато това стане.
Това е моето виждане за развитието на СЕРП-а, а това ще промени и коренно СЕО-то, като индустрия.

Значи вече ще купуваме линкове от авторитетни профили в Google+ 😉, борсите за линкове сигурно вече го имат предвид.

И тук така пише How to Prepare for AuthorRank and Get the Jump on Google | SEOmoz
Идеята ми звучи доста логична, но някак ми е доста странно, че ще е нужно да ползваш Гугъл + за да имаш добро класиране. Доста нечестно. Единствено заради това се съмнявам в теорията.

Поредната глупост ! Няма да си гледаш бизнеса и бранда, а ще се правиш на авторитет пред Гугъл+. Има достатъчно институции, които определят кой е авторитет и кой не е, за да ни го налагат смешници като гугъл админс :rules:

Според мен това е чист опит за борба с FB. Не ги харесвам FB, ама определено вече всичко освен Гугъл ми се струва по-читаво.

Post updates multiple times a day. Shoot for 5-7 (there’s no data-backed reason for that number, it just sounds like a great amount to me).
Check in on your feed and on the global feed and +1 and comment on stories you find interesting. +1ing content makes people stoked and commenting (in a genuine and authentic way) adds something to the conversation. This will only benefit you, and your AuthorRank, in the long run.
Fill out your “About” section and title. People use this information to decide if they want to put you in their circles (especially when they’re on mobile).

Предлагам да стоим непрекъснато пред компютъра и да цъкаме плюсчета. 😕

Последно редактирано:

Някой дали вече се е сетил да сезира разни антимонополни комисии ?

ivok : бизнеса и бранда се гледат още по-добре ако създаваш полезно съдържание. Полезното съдържание в нишата пък се чете от всички и от конкуренти и от клиенти. Google+ е само един от начините да се следи авторитета на даден автор, вероятно сигналите са стотици и трябва да се използват активно.

Активността само в Google+ ми изглежда като като пускане на еднотипни линкове към даден автор. А това с авторството отдавна трябваше да стане. Много по-лесно е да си купиш линк от авторитетен сайт отколкото авторитетен автор да напише добро за теб и да те линкне, нали ?

Във връзка с това се сещам за тази тема : Как се слага линк към G+ профила от този форум ... много хора искаха да излизат като автори, а почти никой не го направи. Вероятно колегите имат далеч по-популярни места където да пишат ? Или пък ги е страх, че форума ще стане много популярен с уникалното съдържание, което ще изпишат за/в него ? А дали пък точно форума няма да ги направи популярни автори ? 🙂

Явно някой е отсъствал точно на урока що е симбиоза ...

Демек само с цъкане на плюсчета няма как да стане 🙂

Според мен няма как да направят това авторство SEO фактор ако е задължително да се ползва G+. Трябва да измислят и някакъв друг начин да се определя авторство, което не изисква G+. Много е нагло, дори за тях 🙂. Иначе съгласен съм, че на там отиват нещата. Но трябва да се доизмислят. И сигурно ще го направят и сигурно G+ ще има пак роля.

@oggin - пречупваш го през призмата на човек, който активно е пред компютъра и се занимава с това. 90% от света обаче не е на компютъра през повечето време, нали? 🙂 Въобще цялата тази история с авторство, гугъл+ и тн, е много добра, когато става въпрос за СЕО форуми, блогове, сайтове и тн. Хората с това се занимават - хубаво е да има авторство, авторитет и тн, но за продукти и услуги извън този бранш ми се струва абсолютно не на място. Няма да накараш зеленчуко производителите да споделят плюсчета и статии на тема "биволско сърце", или поне тези, които сериозно се занимават с това. И когато в СЕРП-а първите 10 резултата са от "авторитетни" автори, няма да намериш нито един свестен домат. 🙂

Отсяването на качество за сметка на количество винаги е било лоша идея.

Както и да е, правилата се определят от частна фирма, ако не ни изнася - махаме се. Чудя се защо спят от Майкрософт, а може просто да се слеят с FB и тогава ще стане касапница. 🙂

Авторството е следващото ниво на отсяване на качественото съдържание и искаме или не искаме, ще стане факт.

Това, че връзките са към Гугъл е защото те единствени засега го поддържат. Но не е проблем другите търсачки, социалки или каквито и да е там сайтове като се усетят да го въведат, да се използват и те за валидация, просто още едно rel="me"

Отделно предполагам, че Гугъл ще си отворят още повече платформата и ще може всеки да използва тяхната информация за авторство, подобно на OpenID. Рано или късно ще се свържат с някакъв подобен протокол всички тези валидации и всеки ще си потвърждава авторството както намери за добре, примерно и чрез Facebook.

Просто разсъждавам пишейки. Много е рано да се каже точно как ще стане, но ще стане 😉

Ако това е важен ранкинг фактор, какво става със СЕО оптимизаторите - според мен това убива точно тях. Не може за всеки клиент да създаваш "автор". Ако искам да ми направите СЕО на сайта за хамалски услуги, ще ме направите ли "тръстед автор" и как ще стане това? 😀 И как вие може да бъдете тръстед автор, като аз съм този който разбира от хамалство.....?
Но трудно ще седна да създавам "гугъл автор" вместо да си движа бизнеса.

И аз пиша в движение, но това последното си е много интригуващ въпрос.

Back
Горе