Нов шит от GoDaddy

ivo.apostolov

Неразбиращ
Внимавайте с покупката на IDN-и. За малко да се вътря току що.
Избирам си IDN примерно: шит.com, който е свободен.

Пускам ново търсене за примерно лотофшит.com, който обаче е зает. Това обаче не пречи на GoDaddy да го напише само като unavailable, а по-долу да дава опция да избереш .com и .net 🙂
Ако се чудите какво точно ще купите: шит.com, въпреки, че търсенето не е за него.

Понеже всичко се изписва с xn в първия момент няма и да разберете какво ще купите. Имайте едно наум.

Прикачени файлове

• idn.JPG
    idn.JPG
    72.5 KB · Преглеждания: 0
Re: Нов шит от GoDaddy

Не разбрах много, но ако си гледам количката накрая и в нея има само това, което искам, всичко е ОК, нали?

То човек свиква да внимава с тези. Винаги се опитват да ти пробутат някакви боклуци.

Търсиш за клокси.ком, но решаваш да не го купиш. Не го избираш по никакъв начин. Просто виждаш, че е свободен.

Решаваш да направиш ново търсене, примерно за клоксисео.ком:
1. По-рано, когато беше вече регистриран, двата чекбокса за ком и нет в табличката ги нямаше. Аз по навик гледам там.
2. Сега обаче, дори и клоксисео.ком да е зает, чекбоксовете стоят и ако не погледнеш надписа "is unavailable", а дадеш Next или Checkout, ще ти сложи в кошницата не клоксисео.ком, а клокси.ком (който ти не си добавял в нея).
3. Тъй като всички домейни се изписват с XN, има голяма вероятност да не видиш какво точно купуваш.

Сега се сещам, че ми се е случвало подобно нещо, когато купувам два домейна един след друг. При покупката на втория домейн ме чарджва и за първия отново. После ми връщат парите, но не е там работата.

Понякога се налага да се купува много бързо и човек не гледа какво има накрая в количката си. А и както казваш, там ти ги пише само с punnycode и не знаеш точно какво купуваш.

и двамата не разбрахте за какво иде реч....
ако едно от търсенията на домейн ти е било успешно(свободен домейн) , при всяко следващо търсене извежда малко заблуждаващ скрийн, че е свободен
а всъщност ри показва последното успешно търсене(намерен свободен домейн)
примера:
търсиш шоро-моро-бегиристайн.com , резултат-свободен
обаче после си казваш: я, ей така за справка да видя дали по-краткия домейн шоро-моро.com е свободен
и тук е уловката, защото той е зает, и на скрийна ти показа че е свободен шоро-моро-бегиристайн.com , но ти си мислиш, че става въпрос за шоро-моро.com

Back
Горе