Някой ползвал ли е Bitrix Site Manager - CMS

Re: Някой ползвал ли е Bitrix Site Manager - CMS

От две години се опитвах да променя тази им политика на продажби поне в България...
Но преди един месец всичко прекъсна, сигурно са намерили някой, който без да познава системата си мисли, че може да е продава успешно.

Обидно.
И сега, ако можеш да го преглътнеш, може ли да бъдем полезни малко на хората, които искат нещо да научат за системата. За удобния интерфейс за неспециалисти, за бутона приличащ на Старт бутона на уйндоус, за инфоблоковете, които помагат да се въвежда и обработва различна по вид информация, за стандартните компоненти, които могат да се ползват чрез drag and drop, за ъпдейта с един бутон, за архивирането все такива, неща които да са полезни. Пък да обиждаш цял екип от твои колеги, че са "първокласници" винаги ще намериш възможност на друго място.

Обидно.
И сега, ако можеш да го преглътнеш, може ли да бъдем полезни малко на хората, които искат нещо да научат за системата. За удобния интерфейс за неспециалисти, за бутона приличащ на Старт бутона на уйндоус, за инфоблоковете, които помагат да се въвежда и обработва различна по вид информация, за стандартните компоненти, които могат да се ползват чрез drag and drop, за ъпдейта с един бутон, за архивирането все такива, неща които да са полезни. Пък да обиждаш цял екип от твои колеги, че са "първокласници" винаги ще намериш възможност на друго място.

Мисля че и критиката е градивна, а да се хванем за ръка и да заблуждаваме хората колко е прекрасен продукта на Битрикс, не е по моята част. При предположение, че има и по-добри и изгодни CMS системи. Идеални системи няма, за всеки проект се търси подходящата, а те са безброй, но поради многото труд при разработването на проект на Битрикс и цената, много трудно ще се намерят за нея желаещи.
А и никого не съм обиждал, ставаше въпрос за техният код, само констатирах, че от пръв поглед кода прилича на писан от първокурсници. Но да се надяваме че ,с течение на времето и чрез актуализациите, ще си го пренапишат.

Последно редактирано:

Мисля че и критиката е градивна, а да се хванем за ръка и да заблуждаваме хората колко е прекрасен продукта на Битрикс, не е по моята част. При предположение, че има и по-добри и изгодни CMS системи. Идеални системи няма, за всеки проект се търси подходящата, а те са безброй, но поради многото труд при разработването на проект на Битрикс и цената, много трудно ще се намерят за нея желаещи.
А и никого не съм обиждал, ставаше въпрос за техният код, само констатирах, че от пръв поглед кода прилича на писан от първокурсници. Но да се надяваме че ,с течение на времето и чрез актуализациите, ще си го пренапишат.
Много са те обидили, две години да се бориш, а те да не оценят...

Ако си ползвал Битрикс, да отговориш все пак на въпроса на поста - Някой ползвал ли е Bitrix Site Manager - CMS, да сподели впечатления. Някакви реални впечатления от типа - имаше такова техническо задание - направих го така, или клиента искаше да прави това, но стандартния компонент не го позволяваше и направих следното. Или пък да направиш разлика между модули и компоненти.

Много са те обидили, две години да се бориш, а те да не оценят...

Ако си ползвал Битрикс, да отговориш все пак на въпроса на поста - Някой ползвал ли е Bitrix Site Manager - CMS, да сподели впечатления. Някакви реални впечатления от типа - имаше такова техническо задание - направих го така, или клиента искаше да прави това, но стандартния компонент не го позволяваше и направих следното. Или пък да направиш разлика между модули и компоненти.

От предишните ми постове стана ясно, дали съм я ползвал или не, за разлика от твоите!

Но не се коси, както казах баламите не свършват, ще си намериш клиенти да им пробуташ системата. Не само ти си се набутал, както каза те са 4000 хиляди.
Преминават няколко етапа преди да се осъзнаят:

1.Възхищение
2. Съмнение
3.Затъпяване
4.Разочароване
5. Отвращение

Но какво ли не прави желанието за забогатяване. Там е работата че за продавачите нищо не остава, и ако има договор за изработка може и да платят от джоба си.
И съм се борил 2 години точно за това, да може да се предлага свободно на българският пазар. Но там където се намесват печалбари , развитие няма да има.

Как да добавим, български език във виртуалната лаборатория на Битрикс.
Демото http://demo.bitrixsoft.com/ работи 3 часа.
1. На първата стъпка въвеждате своя парола за админ и генерирате системата за проба.
2. Отваря се системата с четирите режима на редакция, влезте в Control panel
3. В Desktop Settings System settings Interface languages добавете български език (можете да копирате английския и да редактирате копието).
4. В Desktop Settings System settings SitesList of sites сменете езика на сайта на български.
5. Сега трябва да се използва Desktop Settings Update (зеления бутон за обновяване)
6. За обновяване трябва да поискате пробен ключ от http://www.bitrixsoft.com/bsm_register.php (ключа е активен 30 дена)
7. Обновете системата, българския интерфейс за панела в 4 режима вече е достъпен.

Последно редактирано:

softkey, понеже постоянно повтаряш, че темата била "Някой ползвал ли е Bitrix Site Manager - CMS", нека ти напомня, че авторът й искаше независимо мнение:
Очаквах някое независимо мнение.
Други "независими" менения освен твоето не прочетохме. Колкото повече се напъваш да ни убедиш колко супер дупер е тази система, толкова повече печелиш негативи, особено пък в среда, където open source е на почит. Не знам каква ви е системата и как ви учат да си я продавате, но поведението ти прилича на онези МЛМ идиоти, които са толкова надъхани, че чак стават смешни за околните. Хайде ще бягам да слушам лекции на Джумла дей.

Не знам каква ви е системата и как ви учат да си я продавате, но поведението ти прилича на онези МЛМ идиоти, които са толкова надъхани, че чак стават смешни за околните. Хайде ще бягам да слушам лекции на Джумла дей.

Аз харесвам open source. Ползвал съм StarOffice още когато беше безплатен (версия 5, ако не се лъжа преди 10 години). В момента ползвам OpenOffice и нямам платен аналог на компютъра. Работния ми браузер е FF, а клиента за поща TB. Инсталирал съм, ползвал съм и съм разработвал проекти за Джумла.
Няма да пиша повече във форума, последното нещо е да искам да приличам на МЛМ идиот 🙂 и да губя ценно чуждо време.

Как да добавим, български език във виртуалната лаборатория на Битрикс.
Демото http://demo.bitrixsoft.com/ работи 3 часа.
1. На първата стъпка въвеждате своя парола за админ и генерирате системата за проба.
2. Отваря се системата с четирите режима на редакция, влезте в Control panel
3. В Desktop Settings System settings Interface languages добавете български език (можете да копирате английския и да редактирате копието).
4. В Desktop Settings System settings SitesList of sites сменете езика на сайта на български.
5. Сега трябва да се използва Desktop Settings Update (зеления бутон за обновяване)
6. За обновяване трябва да поискате пробен ключ от http://www.bitrixsoft.com/bsm_register.php (ключа е активен 30 дена) или да използвате например този SM8-ML-7BSINX90W79HND76 (ако не е изтекъл срока на действие)
7. Обновете системата, българския интерфейс за панела в 4 режима вече е достъпен.

Е това какво доказва? Само това ли си научил ?

Темата е: Някой ползвал ли е Bitrix Site Manager - CMS.
А не както си мислиш ти: Прекрасните възможности на Битрикс . И задалият темата много ясно каза - независимо мнение..

От всичко казано до сега само се потвърждава моите заключения, че системата е добра, но има минуси, особено когато се предлага от некомпетентни продавачи. Нарочно казвам продавачи, а не търговци. Направо си преминал на 3 точка от осъзнаването. Защото търговците, преди да почнат да предлагат нещо, правят анализ на пазара, евентуални продажби, бонуси за привличане на клиенти.
Анализ на конкурентните продукти, техните слабости и добри страни. А те са аналогични с Битрикс, че даже и по-добри и безплатни.

Но както виждам не си си направил сметката и нищо свое не си вложил в предлагането на системата. Даже и си копирал от сайта: http://www.bitrix-bg.com барабар с грешките, на твоя сайт- softkey
Но то е разбираемо предвид, че не си се подготвил.
За това за да имаш успех в продажбите, изучи йезуитските методи на твоите началници от softkey- bitrix, те са едни и същи.

1. Следи негативните мнения за системата, в други сайтове, и плащай на собствениците да ги изтриват.
2. Никога не възприемай критиката, а я обръщай в твои плюс.
3. Крий успешните хакерски атаки и тръби че е най-защитената система.

Примери: http://www.xakep.ru/post/31268/default.asp - а и от тук може да се види как Битрикс е получил сертификат за безопасност, по вторият начин.

http://kipalex.ru/?p=946
http://forum.searchengines.ru/showthread.php?t=84216

Но има и съвсем друг път, по коректен:

1. Разучи системата
2. Натисни твоите началници в softkey- bitrix да намалят цената или в по-добрият случай да е безплатна, като абонамента за актуализациите е напълно достатъчен, оборотът прави печалбата. Това се налага задължително, поради наличието на аналогични , че и даже по- добри CMS - системи.

Както се видя, от един твои пост, че си радетел за развитието на българският уеб, направи нещо свое за това!!! А не само да си консуматор, и да цитираш въвеждащи в заблуждение заучени фрази от печалбари.

Последно редактирано:

Back
Горе