Олекотяване на Wordpress сайт

dimitrow

New member
Проблема ми идва от безплатния хостинг !Пратили са ми писмо че моя сайт им утежнява сървъра.Ако може да ми кажете как да олекотя сайта или пък най-добре някой друг безплатен хостинг,който му е силен mysql-а(моя е в 000webhost).Махнал съм коментарите и пак си товари явно,защото сайта от няколко дни е много муден и през 5 мин. дава "Server error.Please try again later".Ето и част от въпросното писмо :

We have detected that your account executing a slow MySQL queries.

MySQL Query: update `wp_options` set `option_value` = \\\'o:8:\\\\\\\"stdclass\\\\\\\":3:{s:12:\\\\\\\"last_checked\\\\\\\";i:1302021062;s:7

Slow MySQL queries are not allowed, because you share server resources with thousands of other users and your long lasting MySQL queries are slowering the server and other users are having MySQL performance and connectivity problems. Please optimize your MySQL queries as soon as possible
.

Re: Олекотяване на Wordpress сайт

Ако държиш на сайта си, определено трябва да минеш на платен хостинг. Все пак можеш да помислиш, дали да не махнеш някои от плъгините, ако имаш такива. Освен това пробвай W3 Total Cache

Препоръчвам ти Hyper Cache Extended на Марто Лазаров - дава супер резултати.

Основно предимство е че можеш да се обърнеш за супорт лично към него, потребител на форума е.

А кой платен хостинг ще ми препоръчате.Изискването ми е да е с неограничен трафик и да няма проблеми с mysql-а 🙂

Благодаря на всички

Това да няма проблеми с MySQL ми звучи като фантастика. Ако не е то, ще е CPU. Всичко зависи.

с тази заявка, който и да е платен хостинг с неограничен трафик ще ти опакова сайта след 1-та седмица 🙂 Таблица wp_options пази информация за всички модули, компоненти, теми и т.н. които си инсталирал някога в WordPress-а си. Дори и след като изтриеш всички ненужни добавки и теми, записите за тях си остават във wp_options вероятно, като защото може да решиш да ги ползваш отново. Изтрий всичко ненужно от таблица wp_options пусни и един repair след това, може да се е омазало и нещо друго и след това се моли това да ти реши проблема. Ако не стане с това, приготваш 15-20 лв на месец и това ще ти е временното решение докато базата данни на блога не нарастне още.

Точно на този хостинг малко след като се настаниш и те накичват с реклами като коледна елха 🙂 Така че си плати някъде (има хостинги за 3 лева), докато не започнат и още проблеми.

Има ли някой тънкости при настройката на Hyper Cache Extended / какви параметри да задам при конфигурацията /. Защото от Гатора ми спряха за малко сайта защото е товарил сървъра им и препоръчват да си инсталирам W3 Total Cache. Но аз бях с него и имаше същите проблеми и след като инсталирах Hyper Cache Extended нещата се оправиха. Но сега пак проблем.

Изключи "Cleaning process". Също така увеличи двойно времето на живота на кеша.

Благодаря, направих го. Дано да има ефект, че тези от гатора първо ти изключват index.php и после ти пращат билет с предупреждение.😡

За това съм избрал български хостинг. Пука им за клиентите, лесна и бърза комуникация ииии подкрепям българската икономика 🙂

wood - да не вземеш да изтриеш картинките, че като се наканя да направя нещо да ги погледна пак.

За това съм избрал български хостинг. Пука им за клиентите, лесна и бърза комуникация ииии подкрепям българската икономика 🙂

wood - да не вземеш да изтриеш картинките, че като се наканя да направя нещо да ги погледна пак.

Но hostgator издържа на неколкократно повече натоварване 🙂. А комуникацията с hostgator e светкавична през чата.

Изключването на Clearing Process-а няма ли да намали само дисковите операции? По добре да изключат твоя index.php и да ти пуснат тикет, отколкото да се натовари Apache и те да получат 500 тикета от другите клиенти.

Back
Горе