Оптимизация за Google places - как става?

Optik

New member
Как може да се направи оптимизация, за да се вижда сайта в регионалните резултати при търсене - примерно район София?

Re: Оптимизация за Google places - как става?

Направил ли си регистрация в Гугъл places? Имаш ли на сайта адрес в София? Получи ли картичка от Гугъл за потвърждение?

За: Оптимизация за Google places - как става?

Само за Places (резултатите с тикчетата/листингите) ли става въпрос? Или за смесените резултати? Или за всякакъв вид оптимизация, свързана с Google Places?

Google си смесва оптимизациите, ако имаш хубава оптимизация на сайта ще ти се оптимизира и в града към който е обвързан. (разбира се трябва да си го регистрирал за съответния адрес)

За: Re: Оптимизация за Google places - как става?

За: Re: Оптимизация за Google places - как става?

Направил ли си регистрация в Гугъл places? Имаш ли на сайта адрес в София? Получи ли картичка от Гугъл за потвърждение?
Някои сайтове си излизат в регионалните резултати и на картата без да са записвани в Гугъл places и без да е правено нещо специално за това. Казвам го от опит, тъй като виждам там един сайт по който аз съм работил и никой друг не е правил нищо по него.

Гогобг, поне трябва в Златните страници рег, иначе няма откъде да вземе адреса.

Гогобг, поне трябва в Златните страници рег, иначе няма откъде да вземе адреса.
Според мен го взима от сайта. Сега виждам, че тази фирма е записана в Златните страници, но явно е някакъв безплатен запис. Има само адреса и телефона и нищо друго за фирмата. По точно фирмата е хотел, но преди примерно 6-7 месеца я нямаше записана там (или поне аз не я намерих), а пак излизаше. И още нещо, виждал съм хотели в локалния сърч, които нямат сайт, а взема адреса от сайт каталог. За съжаление не си спомням какво ме наведе на мисълта, че взема от сайта. Може би в сайта каталог имаше нещо старо или телефон или нещо друго и се беше появило в резултатите.

Re: Оптимизация за Google places - как става?

странно, до миналата година ставаше много лесно - изпращат ти кода с СМС на мобилния и веднага активираш бизнес листинга, сигурно тук нашите мобилни оператори здравата са цакали, че отново да са минали с пощенски картички.

Back
Горе