Оптимизация на сайт за много локации?

borislav123

New member
Здравейте , колеги

Имам 1 сайт, който искам да оптимизирам за много градове

да кажем - сайта е banichka.com

а искам да го оптимизирам да излиза по локално търсене за градовете и за целта имам

страници / публикации

banichka.com/sofia
banichka.com/plovdiv
banichka.com/varna

засега съм измислил да сложа ръчно на всяка такава страница гео мета тагове - указват на Гугъл за къде е страницата

но мисля че не мога да го подам в Гугъл Плюс Бизнес места, защото централата е една - един адрес, телефон, фирма

та седя и тъпея и мисля

някакви предложения?

P.S.

Като идеята е добре да излизат вътрешните страници - при търсене за баничка софия да излиза banichka.com/sofia, а не началната.

Последно редактирано:
За: Оптимизация на сайт за много локации?

А това:
banichka.com/sofia
banichka.com/plovdiv
banichka.com/varna
какво е? Страници ли са, секции ли или нещо друго? Ако си ги направил като секции, то във всяка секция сложи по няколко статии и би трябвало да стане (така си правя моите сайтове и нямам проблеми с класирането). Ако са отделни статии, тогава си оптимизираш статията за съответния град: София, Пловдив, Варна. Правиш отлично онпейдж seo и след това малко, но качествени линкове и би трябвало да си класираш сайта, съответната статия да ти излиза при търсене на същия град.
Не знам дали ползваш някаква система, примерно Уордпрес - тогава според мен може да ги направиш като категории или етикети и след това да оптимизираш и вдигнеш съответната категория или етикет да се появява при търсене.

Не знам дали това би ти помогнало, но това се сещам за сега.

Re: Оптимизация на сайт за много локации?

Ако градовете са само няколко, тази схема със страниците ще работи. Но ако са повече вече се смята за злоупотреба - създаване на страници с единствената цел да се класираш с тях и пандата ще ги изяде. Имал съм такива случаи точно с локации.

Не съм много навътре с локалното търсене, но все си мисля, че правилният вариант е да намериш начин да валидираш по един адрес за всяка локация в Google Places.

Чини ми се, че с гео мета тагове няма да стане. При всички положения трябва да използваш микро дата в съдържанието, но за целта трябва да си осигуриш, дори и виртуален адрес и телефон за всеки град.

Ако го направиш, ще можеш да подадеш офисите поне с data file (Upload a data file) от акаунта на централата в Google Places и май това е най-добрия вариант.

локалното търсене си е за това - да класираш точките в града.
Без тях си за натуралното класиране, което не знам, защо го подценяваш.

ПП. Боре, не разбрах само защо темата е в Чат, а не SEO, където й е мястото?

borislav123

, питаш за неща, които са доста специфични. Просто инфото, което даваш е малко - в случая с локалните кирии няма обща формула за успех... Има само най-добри практики. За да ти помогна обаче ми трябва повече инфо за конкретния случай - тип на бизнеса, тип на сайта, цели на кампанията. Ако искаш драсни ми едно лично и ще се опитам да ти помогна с каквото мога.

Debilev : внимавай, че ти е конкуренция Борката в лондонските хигиенизми 🙂

Re: За: Оптимизация на сайт за много локации?

Re: За: Оптимизация на сайт за много локации?

😉 да, Оги, но аз вече му показах сайта, за друга държава е , и друг бизнес

Благодаря на всички , всеки даде полезен съвет, ще видим кое ще приложим

това на Гената ме насочи, че можем да напънем за натуралното класиране

щото за локално трябват реални адреси, а за сега не знам как ще стане :fight:

трябват поне 30 - 50 такива, а то реално няма

просто фирмата обслужва и по градовете

Ами 🙂 То тука няма конкуренция - просто единия като не успее, клиентът бяга при другия... Пък и има договори и прочие. В крайна сметка сме затворено общество (така да се каже) и ако не се поддържаме взаимно, няма кой друг.

Ами 🙂 То тука няма конкуренция - просто единия като не успее, клиентът бяга при другия... Пък и има договори и прочие. В крайна сметка сме затворено общество (така да се каже) и ако не се поддържаме взаимно, няма кой друг.

Рядко срещано правилно и позитивно мислене :clap:

Знам за един метод, но мисля, че е много брутален. Ако е на различни IP адреси, но тогава машините трябва да са локални, но пак не съм сигурен.

Ето и моя съвет, ако е изпълним по правилата на Google. Слагаш ги на поддомейни, като всеки хостваш в локацията, която искаш (отнася се както за световен, така и за локален пазар - пример за това е локал сърча с САЩ), но това за нашите ширини е трудно. И всеки поддомейн да успее да е валидира, както каза Клокси, като му се задат реални физ. адреси. 😉

Това ми идва за момента. Няма да е зле и адресите да бъдат добре описани, защото все пак да следват логиката, която гониш и като SEO. Вярвам, че направен така, че да говори на потребителите, че има филиали, то реално няма начин и Google да не го вземе в предвид. Малко повече хюмън трябва да се гледа, говорим за фронта, за по техническата част - определено се искат малки донагласяния. 🙂

@Blinky - да, това е хубава идея, обаче изисква доста ресурс (стабилен бюджет) и в случая е рискова, тъй като компанията дефакто има само 1 физически офис... Иначе интересна идея, но имам съмнения, че не си я тествал 😉

Питанката не беше ли за градове ?

Back
Горе