Отново за ролята на Гугъл аналитикса

pamir

New member
Миналата седмица добавих няколко сайта в моя акаунт на Гугъл аналитикса. А вчера сайта, към който линкваха, пропадна с 15-тина позиции надолу. Той е към същия ГА акаунт.

Та, отново взех да се чудя, дали робота не е взел данните от аналитикса, да е видял, че линквам от собствени сайтове, или просто е поредното гугълско животно, което - както стана ясно, е върлувало вчера?

За: Отново за ролята на Гугъл аналитикса

Гугъл не наказва за това, че линкваш собствени сайтове. Пропадането ти е заради нещо друго!

Гугъл не наказва за това, че линкваш собствени сайтове. Пропадането ти е заради нещо друго!

Официално според Гугъл е така, както казваш, но на практика не е ясно...

А може и да е новото животно, за което иде реч в Гадовете пак са пуснали нещо да ни яде.

Официално според Гугъл е така, както казваш, но на практика не е ясно...

Но на практика като не ти отърва нещо ... . Това, че ти не разполагаш с тази практика и нямаш наблюдения, не означава, че и при другите е така!

Между другото ти нямаше ли някакъв SEO сайт? Поне такива спомени имам.

Но на практика като не ти отърва нещо ... . Това, че ти не разполагаш с тази практика и нямаш наблюдения, не означава, че и при другите е така!

Ако имаш да споделиш нещо конкретно по темата, кажи, ако не - няма смисъл от общи приказки.

Ако имаш да споделиш нещо конкретно по темата, кажи, ако не - няма смисъл от общи приказки.

Вече ти казах, забрави ли какво написах в първия ми пост? Да ти го припомня в такъв случай:

И си държа на мнението във втория ми пост:

Това, че ти не разполагаш с тази практика и нямаш наблюдения, не означава, че и при другите е така!

Или може би това за теб са "общи приказки"? Не ми отговори и на въпроса: Между другото ти нямаше ли някакъв SEO сайт? Поне такива спомени имам.

Re: Отново за ролята на Гугъл аналитикса

Ако някой има да каже нещо конкретно по темата, да казва. Иначе слагам катинара.

За: Re: Отново за ролята на Гугъл аналитикса

Ако някой има да каже нещо конкретно по темата, да казва. Иначе слагам катинара.

Нали пишем точно по темата. Какво сега - в пазара не може коментираме, има ограничения, харесва ми или не, спазвам ги, но и тук ли не може? Не ставате ли много нахални така? Щял бил той да затваря темата, щото на него не му харесвало какво се пише... . Много важно като не ти харесва на теб - подмини, не чети. Ние с pamir си говорим точно по темата и едно изречение извън темата няма написано, освен твоята реплика и сега моя отговор на твоята реплика.

Много лощ си станал бре баце?

Нали пишем точно по темата. Какво сега - в пазара не може коментираме, има ограничения, харесва ми или не, спазвам ги, но и тук ли не може? Не ставате ли много нахални така? Щял бил той да затваря темата, щото на него не му харесвало какво се пише... . Много важно като не ти харесва на теб - подмини, не чети. Ние с pamir си говорим точно по темата и едно изречение извън темата няма написано, освен твоята реплика и сега моя отговор на твоята реплика.

Вие не пишете по темата, а накланяте към лични нападки и спор, затова и bgkulinar е влязъл остро. Нека pamir да посочи на коя дата е станало пропадането - хубаво е да приложи screenshot на аналитикса, а ти му изброй предполагаемите прични за пропадането според теб. Тогава и двамата ще и предадете повече смисъл от това "Заради аналитикса е - не е заради аналитикса" или "ти нямаше ли сайт за seo, защо задаваш глупави въпрос".

Много лощ си станал бре баце?

Остави Бацето за да не те [R=301,L] да се посемеш пак на заглавията на Даласа 🙂 . Кажи според теб от Аналитикса ли е или не е? Ти поне имаш горчив опит още от първата Панда.

Нека pamir да посочи на коя дата е станало пропадането - хубаво е да приложи screenshot на аналитикса, а ти му изброй предполагаемите прични за пропадането според теб.

Няма какво да ми показва данни от аналитикса, просто съм сигурен, че проблема не е от там. Това е много смешно, за да не кажа и жалко предположение, че на някой може да му пропадне, да му накажат сайта, защото ползвал един и същ профил в аналитикса за всички сайтове. Но той продължава да се съмнява, е след като се съмнява... . После казваш да му направя анализ - ми за анализ хората вземат пари, когато ми плати ще му направя анализ, ако не плаща - няма анализ.

И да, много правилно си го казал, точно това имам предвид:
..."ти нямаше ли сайт за seo, защо задаваш глупави въпрос".

Остави Бацето за да не те [R=301,L] да се посемеш пак на заглавията на Даласа 🙂 . Кажи според теб от Аналитикса ли е или не е? Ти поне имаш горчив опит още от първата Панда.

Има вероятност и да е от него. Има вероятност да е от всичко, ама стига ме питайте мен, че още ми горчи.

А и с такова

Бацето за да не те [R=301,L]
Надали бих споделил наблюдения или нещо!

Аре чао мащайте профила няма да ми е за първи път предния път ми делнахте профил с много мнения за едното нищо без предупреждение без нищо.

Весело прекарване! 😉

У че зли модове и админи тука. Не можем да смогваме да вкарваме хора, а вие да ги банвате. Гадове 🙂

Сега след като се поуспокоих ще кажа, че всичко свързано с теб и за което г. занае за теб отива на кино от 6 до 5 със доглеждане, ама може да си гледаш много годинки и пак може да не видиш това което ти трябва.

Съвет от мен, ако става дума само за един сайт свързан с теб махай го от индекса пускай си нов хост, нов домейн и когато изчезне другия от индекса му дай на гуглю да хапне.

Ако си като мен с много на едно свързани не мога да дам съвет защото и аз нямам решение.

У че зли модове и админи тука. Не можем да смогваме да вкарваме хора, а вие да ги банвате. Гадове 🙂

Никой няма баннат още, просто пича от болярския регион влезе със задника напред, а сега реди сополи и сълзи там където му се връзват. Опитах се да балансирам темата, но явно трябваше да оставим Странинка и Памир да си мерят SEO-то.

Дали има логика в страховете на Памир или няма не мога да кажа от личен опит, но се замислете ако ползвате собствена мрежа от 20 wp сйатчета на различни домейни, които да линкват към основния сайт, дали ще ползвате услуга на Гугъл, която да събира информация за всички тези 20 сайта плюс основния? Ако няма причина за притеснения, защо тогава се изтрепват SEO-тата да търсят whois pricvacy на домейни, да търсят различни C класове мрежи за IP-та, защо ползват proxy-та за да си влизат в Adsence / Adwords акаунтите?

Аз бих се запитал защо същите тези SEO-та ползват Chrome да си обикалят всеки ден мрежичката, ама хайде 🙂 а по другата тема съм драснал нещо в админския пушком 🙂

Знаеш ми мнението ... Докато се държат възпитано, с уважение към останалите ... и имат желание да помогнат на другарчето ... правим възможното да са щастливи тук. Ако ли не - ти си човекът с фамилия 301 🙂

Аз пък преди нколко дни добави аналитикса на новия ми сайт и от тогава тръгна надолу. Не смея да твърдя, че е от това, но може и да е. Още повече, че новият е на същата тема като стария, на същия хост акаунт, на същото айпи, същия уебмастерс акаунт, въобще..... Нямах и намерение да го крия тъй-като май няма смисъл. А и Оги до колкото си спомням ме беше посъветвал така - в смисъл, че няма нищо лошо и не е против правилата на гугъл. Не съм ги и линквал помежду им и еднопосочен линк не съм слагал.

Аз пък преди нколко дни добави аналитикса на новия ми сайт и от тогава тръгна надолу. Не смея да твърдя, че е от това, но може и да е. Още повече, че новият е на същата тема като стария, на същия хост акаунт, на същото айпи, същия уебмастерс акаунт, въобще..... Нямах и намерение да го крия тъй-като май няма смисъл. А и Оги до колкото си спомням ме беше посъветвал така - в смисъл, че няма нищо лошо и не е против правилата на гугъл. Не съм ги и линквал помежду им и еднопосочен линк не съм слагал.

Не, не мисля, че е тръгнал надолу заради това. Единствената реакция според мен евентуално би могла да бъде, Гугъл да разбере и индексира по-бързо новия сайт. След това Гугъл си оценява новия сайт и според мен трябва да се види как е направен като съдържание, дали е копирано, дали може да устои на Панда или Пингвин, какви други линкове има. Освен това може да е някакъв денс, включително както знаеш, че новите сайтове "танцуват" докато си намерят мястото. Така наизуст, като не се знае сайта не може да се отговори.

Back
Горе