SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Отчитане на Backlinks

dilyan_ostr

New member
Здравейте

Направих си блог преди две седмици и започнах да го оптимизирам. Може би поради липсата на достатъчно конкурентни сайтове доста бързо излязох на първа страница в google.bg по всички желани ключови думи. Проблемът ми е, че искам да си кача pagerank -a, а за целта доколто разбрах трябва освен всичко друго да имам доста линкове към моят сайт. Регистрирал съм URL в почти всички големи български директории , постнал съм линк в доста социални мрежи и няколко форума, а също така и в различни чужди директории. Гледал съм естествено да са с висок PR , защото уж 1 линк от сайт с PR 6 се равнява на да кажем 20 с PR 1, още повече че не се знае дали линк PR 1 няма да навреди на класирането ми. Та проблемът ми е - абсолютно никъде не ми се оразяват тези линкове към моя сайт. Има ли някакъв период от време, който е нужен на Google да "види" тези линкове и да ми ги отчете.
И още нещо което не е по темата - какви са изискванията на Adsense, за да ми одобрят блога? Единсвеното, което разбрах е, че за Китай и Индия трябва да е на поне 6 месеца. Има ли значение броят посещения на ден, къде се класирам в гугъл, доколко смятат, че имам добро съдържание и т.н.
 
Re: Отчитане на Backlinks

Добре дошъл във форума, беклинковете ще ти се покажат след време, някои изобщо няма да ги видиш но това не е проблем. За Адсенс условията може да видиш https://www.google.com/adsense/localized-terms?hl=bg а на кратко казано трябва сайта да няма забранено съдържание, знаеш какво е то :) След като те одобрят трябва да внимаваш как разполагаш рекламите /и за това има изисквания/ и да се регистрираш по ДДС. Успех !
 
За: Re: Отчитане на Backlinks

За: Re: Отчитане на Backlinks

Ясно, трябва явно да изчакам още няколко седмици за беклинковете. А за Адсенс питах понеже вече пуснах молба, но беше отхвърлена, account - disapproved. Нямам забранено съдържание, единственото, за което се сещам е няколко файла, които съм качил в google docs, които могат да се теглят но те са си мои. Когато вляза пак през Blogger (блогът ми е там) Earnings ми дава възможност да пратя молбата си наново. Точно до полето, където съм въвел URL на блога ми пише следното:
За да можем да завършим процеса на преглед, моля, въведете URL адреса, на който ще поставите рекламен код. Ако не установим заявки за реклами с идентификационния Ви номер на издател на долупосочения домейн, няма да можем да одобрим профила Ви. Можете да поставите рекламен код на няколко домейна, при условие че заявявате реклами също от горепосочения домейн
Каква е тази заявка за реклами с моя идентификационен номер? Може би от там идва проблема?
 
За: Отчитане на Backlinks

За: Отчитане на Backlinks

А дали си чистш кеша на браузъра, защото срока е твърде кратък и "всички думи" ми звучи доста невероятно.
Помоли някой твой приятел, който никога не е отварял сайта ти, да провери и потърси как да си изчистиш кукитата.
 
Последно редактирано:
За: Отчитане на Backlinks

За: Отчитане на Backlinks

Ами да, проверявал съм от различни места и съм си чистил кеша. Ако искаш напиши football manager в google.bg, това ми е основната ключова дума, става върпрос за PC игра. Би трябвало все още да съм някъде на първа страница, footballmanagerbg.blogspot.com е адреса. От време на време падам малко до втора страница по тази ключова дума, но в комбинация с две ключови думи съм на първа. Явно са малко бг сайтовете с подобно съдържание
 
Последно редактирано:
За: Отчитане на Backlinks

За: Отчитане на Backlinks

Колега, от чист браузър гледам и не те виждам в топ 30. ПР можеш да набереш не от директории и сайтове с висок ПР а от конкретни страници. Той за това се казва PAGE rank. :) Имаше някаква схема която гласеше че за ПР 2 ти трябват 3-4 линка от пр3 или само един линк от ПР4 и съответно скалата се покачва нагоре. По моите налюдения е вярно. И ще разбереш дали си качил ПР не веднага, а след следващия ПР ъпдейт, който нз кога е скоро имаше един, а са на 2-3 месеца. Тъй че работи здраво и дори и да не виждаш резултати ще ги има след ъпдейта
 
За: Отчитане на Backlinks

За: Отчитане на Backlinks

Мерси за забележката, наистина явно доста фактори оказван влияние как ще ми излиза позицията. Сега пак погледнах от друг браузър, който е чист и в google.bg първоначално не излизах по думата Football Manager, излизаха ми чуждите сайтове, обаче пък по Football Manager тактика/тактики се класирах на 1 стр. След това смених езиковите настройки да търся страници на български и тогава по Football Manager излизах напред.
А какво имаш предвид под "конкретни страници"? Да разбирам ли сайтове, които не са от типа add URL? Примерно svejo.net има висок PR, ако имам линк към сайта там, това ще се брои ли от google за качествен backlink?
 
Re: За: Отчитане на Backlinks

Re: За: Отчитане на Backlinks

dilyan_ostr каза:
Би трябвало все още да съм някъде на първа страница, footballmanagerbg.blogspot.com е адреса.
С поддомейн на блогър и не много голяма конкуренция не е проблем да излезеш в топ 10.
 
За: Re: За: Отчитане на Backlinks

За: Re: За: Отчитане на Backlinks

С поддомейн на блогър и не много голяма конкуренция не е проблем да излезеш в топ 10.

да, избрах блогър защото все пак е на гугъл. А има ли някакъв tool, с който лесно да си следя позициите, но да отчита търсене и през google.bg, супер е досадно постоянно да трия инфото от браузъра и да ми излизат някакви подвеждащи резултати. виждал съм такива инструменти, но отчитат само търсене през google.com
 
За: Отчитане на Backlinks

За: Отчитане на Backlinks

За беклинковете, погледни след 2-3 седмици в Google Webmaster Tools ;) Иначе ако съм на твое място, първите 2-3 месеца ще си седя кротко на задника и въобще няма да мисля за беклинкове, а за съдържанието ми и как да си докарам реален трафик ;)
 
За: Отчитане на Backlinks

За: Отчитане на Backlinks

като цяло този блог съм си го направил за да експериментирам, не мисля, че ще докарвам някакъв трафик още по-малко да печеля от него. Това, което най-много ме озадачава са различните резултати, които ми се дават. WM Tools казва - 70 линка, Alexa - 6, SEO Administrator - 28. Относно анкора - като събмитвам в директории този код ли трябва да ползвам [:wink:url=http://сайт.ком]анкор[/url] и къде точно трябва да го сложа (не ми се струва в урл-а, няма да го примат за валиден)? освен това съм забелязал, че в някои социалки като си напиша анкора, излиза едно нищо - целия този код, а не ключовата дума. как мога да разбера къде може да излезе анкор и къде не?
Иначе позициите ми са добре мисля по 5те ключови фрази https://docs.google.com/file/d/0B-WTuXyvv0JIS0prZFlBTFhjYVE/edit
По главната ключова дума съм 3-4 място в google.com и google.bg, но само ако настройките са за търсене на български.
Това, което ми се струва странно е, че месечно има 40 000 търсения по тази дума, от които при мен идват само 50-60 да кажем.
 

Горе