От Tumblr и Posterous към собствен домейн?

blk

New member
Здравейте🙂
Някой има ли опит с преминаването на сайтове от posterous и tumblr домейни на собствен домейн? Добре ли работи редиректването? Ще се загуби ли моментния PageRank?

Re: От Tumblr и Posterous към собствен домейн?

Имам опит с posterous и всичко работи добре. Редиректва си с 301 като му добавиш собствен домейн. Свързването е чрез A запис, поне при мен.

За tumblr не знаех, че може със собствен домейн, но след като проверих се оказа, че наистина има такава възможност, просто е трудна за откриване. Поддържат и A запис към IP, така че ще можеш да използваш домейна и без www, ако се налага. Пишат, че правят редирект, така че би трябвало всичко да е наред и там. Но трябва да се тества или да се намери работещ пример.

Васко, извини ме за незнанието, обаче какво е А запис? И трябва ли да се прави нещо допълнително? примерно в GWT?

В GWT няма какво да се прави.

Трябва да се използват DNS сървърите на домейн регистратора - тези, които са по подразбиране. Така нещата стават най-лесно. След това чрез тях можеш да си правиш разни записи, в подобни случаи се използват A или CNAME.

Много зависи от това къде ти е регистриран домейна, как ще ги искаш сайтовете - със или без www отпред и т.н. Пиши ми на лично повече информация и ще помогна. Просто няма еднозначен отговор.

Re: За: От Tumblr и Posterous към собствен домейн?

Re: За: От Tumblr и Posterous към собствен домейн?

posterous няма ли да го закриват? Всъщност не е сигурно, но доста вероятно:
Posterous is Joining the Flock at Twitter - The Official Posterous Space

Ще е жалко да закрият такава хубава услуга. Не ми се вярва така да се прецакат.

За: Re: За: От Tumblr и Posterous към собствен домейн?

За: Re: За: От Tumblr и Posterous към собствен домейн?

Ще е жалко да закрият такава хубава услуга. Не ми се вярва така да се прецакат.
Posterous Spaces will remain up and running without disruption. We’ll give users ample notice if we make any changes to the service. For users who would like to back up their content or move to another service, we’ll share clear instructions for doing so in the coming weeks.

Всички го разтълкуваха като ясно послание, че рано или късно ще се спре услугата.

Това е понеже Туитър ги купиха, ама не вярвам да ги закрият, по-скоро ще има някакъв упгрейд, редизайн или друга нетолкова концептуална промяна...ще видим...

Back
Горе