Още инструменти срещу дублираното съдържание

bgkulinar

Меринджей
http://googlewebmastercentral.blogspot.com/2011/09/pagination-with-relnext-and-relprev.html

С други думи Г започва да отчита атрибутите rel=next и rel=prev, за да се намали броят на индексираното дублирано съдържание.

phpBB отдавна поддържат тези два атрибута, но там, както и при повечето форуми, проблемът е с индексирането на УРЛ с последен пост.

Re: Още инструменти срещу дублираното съдържан

Тези релации са стандарт още от HTML4, 90-те години и винаги съм ги използвал. Под Opera примерно се разпознават отдавна и чрез бързи бутони бързо се навигира из сайта. За хората с увреждания също са от полза.

Лошото е, че в WordPress тези релации се използват неправилно и това може да създаде огромни проблеми, защото отделните публикации там препращат една към друга с тях, а не странициранията.

Edit: Това, в комбинация с noindex,follow е най-добрият начин да си опишем страницирането.

Лошото е, че в WordPress тези релации се използват неправилно и това може да създаде огромни проблеми, защото отделните публикации там препращат една към друга с тях, а не странициранията.
всъшност и при пхпББ е като при ВП, но аз съм решил проблема с каноникъл.

Това щяло да разпространи линк джуса по-добре, за да не отива само на първа и втора страница. така ли? Или грешно съм разбрал?

Не, по-скоро ще укаже на Гугъл, че това са страници от паджинейшън.

Хмм. И какъв е смисъла? Ще знае да не ги ранква добре може би?
Как мислите се разкодират точно тези изречения:
Consolidate indexing properties, such as links, from the component pages/URLs to the series as a whole (i.e., links should not remain dispersed between page-1.html, page-2.html, etc., but be grouped with the sequence).
Send users to the most relevant page/URL—typically the first page of the series.
Второто изглежда означава, че ще ранква първата от всички страници, защото била най-полезна. А първото, че някак ще гледа на всички като на едно цяло или нещо такова. Вие какво мислите?

Re: Още инструменти срещу дублираното съдър

Re: Още инструменти срещу дублираното съдър

Доколкото разбирам идеята на новите тагове, ще мога да заменя на паджинейшъна noindex, follow със rel=next и rel=prev + canonical към първа страница (скоро прочетох, че Гугъл вече третират canonical като suggestion, а не като directive). Ето пример на голям сайт с паджинейшън с canonical - http://www.bluefly.com противно на общото мнение, че това е грешно.

Мисля, че тази комбинация - rel=next и rel=prev + canonical ще позволи класиране за long tail keywords от думи във 2,3... и т.н. страници, които ги няма на първата.

По този начин хем официално се индексират вътрешните страници, хем сайта е застрахован от наказание за дублирано съдържание... май е прекалено хубаво за да е истина...

Какво ще кажете ?

И аз се надявам да счита всички страници от едно странициране като едно цяло и равномерно да раздава тежест на връзките от тях.

Според мен не е правилно да се прави canonical към първата страница при странициране. Концепцията на canonical е съвсем друга.

Аз мисля да ползвам next и prev със noindex follow с идеята да се разпредели PR равно между най-дълбоките страници, които нямат линк от началната 🙂. Дано работи така. Поне така го разбирам аз. Не виждам друг смисъл.

Г искат да знаят коя е страницата, в която са всички резултати без пагинация, защото ако нещо е минало на друга страница след индексирането, Г ще върне грешен резултат - виждал съм го много пъти - отваряш съответния адрес, а там няма търсеното нещо, което вече е минало на друга страница. Така ако има сайтът страница с всички резултати, Г ще върне нея вместо съответната страница, която може вече да се е променила и търсеното нещо да го няма...

Г искат да знаят коя е страницата, в която са всички резултати без пагинация, защото ако нещо е минало на друга страница след индексирането, Г ще върне грешен резултат - виждал съм го много пъти - отваряш съответния адрес, а там няма търсеното нещо, което вече е минало на друга страница. Така ако има сайтът страница с всички резултати, Г ще върне нея вместо съответната страница, която може вече да се е променила и търсеното нещо да го няма...

Този проблем го има, но не разбрах как това ще го реши. Ще върне първата станица ли? Че то там няма да го има също търсеното нещо. Коя е тази страница със всички резултати?

Back
Горе