Платих си данъците :)

wanderer

Banned
Платих си данъците 🙂
Още една година, мъчителна и за сметка на това продължителна, потънал в заеми, но НЕ можах да се възползвам от 5% процента отстъпка...
Днес ще спя спокойно 🙂
Задавам си въпроса Вие кога ги плащате в началото или в края на годината?
пс:Данъци за имоти,коли и тн...

Re: Платих си данъците 🙂

Аз пък ползвам данъчни облекчения като самотна майка 🙂

Аз пък ползвам данъчни облекчения като самотна майка 🙂
Ще се радвам да споделите какви облекчения могат да се ползват...Сигурно има и други жени които четат форума,а той е отворен за обще ството...
Ето аз бих споделил че ако имам 2-ро детенце ще си взема бащинство

Аз само кола имам, то и там данъка е към 200 лева, ще видим и с фирмата какво ще е положението - и там данъци има, ама е още рано. Ще плащам другата година.

mvmrik ква е тая кола бе, аз за моята платих последно 15-20 лв 🙂 Вярно не съм запознат с по-новите коли и данъците към тях. Аз съм с ГоуФ
gAzArska. И на моята е 200 лв -> 2к кубика, София...

Да не са смъкнали данъците от миналата година?
Не съм чувал

мощност на автомобила 131 к.с.; адрес на собственика (община) София; автомобилът е над 5г. до 14г.; катализатор Да; размер на данъка 199.38 лева

Защо при теб как е?

Не съм чувал

мощност на автомобила 131 к.с.; адрес на собственика (община) София; автомобилът е над 5г. до 14г.; катализатор Да; размер на данъка 199.38 лева

Защо при теб как е?

И мойта е подобна. Който не знае, данъка на колата се изчислява според мощността - конски сили (киловати) и годината. На който му е под 100 коня данъка е значително по-малък, но пък и колата не може да върви, затова си предпочитам по-големия данък. А и над 100 коня катализатора не важи, както е при по-слабите двигатели - ако имаш катализатор плащаш на половина.

Не съм чувал

Защо при теб как е?

мощност на автомобила 155 к.с.
автомобилът е над 5г. до 14г.
размер на данъка 314.55 лева

Катализатора наистина няма значение над 100к.с Под 100кс намаля данъка с 50%.

мощност на автомобила 155 к.с..
Това трябва да отговори на въпроса ти 🙂.

Back
Горе