Плъгин за коментари

katsarov

New member
Здравейте, търся плъгин който позволява коментарите да са само в кирилица или нещо подобно, понеже моя сайт е насочен само към България, а има доста англоезични коментари ( спам ) и по този начин могат да се спрат. Някой чувал ли е за подобно нещо ? 🙂

Re: Плъгин за коментари

За да не създавам нова тема, има ли и плъгин който пренаписва url от коментарите ( този url който пишат в полето за уеб адрес, а не линковете в коментарите ) ?

А има ли нещо подобно на "Без шльокавица", но не да спира коментарите, а примерно да ги слага временно в спама или по-добре да иска от подателя някакво допълнително действие, за да докаже, че е човек?
Имам посетители, които четат на български, но не се осмеляват да пишат. Включително някои са с .ru адреси. Искам все пак да им дам възможност да коментират, но не ми се ще да слагам по-тежки защити, които затормозяват и коментиращите на български, които са мнозинство.
Съществува ли нещо такова? Или много искам? 😉

Аз лично махам УРЛ от коментарите, но това зависи от темата.
Търся такова нещо, но на автомат, имам над 1000 неодобрени коментара и си е доста работа ...

Аз ползвам няколко запитвания към базата данни за да се отърва от нежеланите коментари/линкове:
1. DELETE from wp_comments WHERE comment_author_url LIKE "%some-spam-domain%" ;
(some-spam-domain може да се замести с всякаква дума от урл адреса - коментара ще бъде изтри).
2. UPDATE wp_comments SET comment_author_url = REPLACE( comment_author_url, 'http://star-adres.com', 'http://nov-adres.com' );
(това в случай, че някой ме е наспамил заради линка, но коментарите все пак си заслужават да останат).

captcha - изисква да смяташ преди да пускаш коментар.

Явно не се изразих съвсем ясно. Не си падам по capcha или каквато и да е друга защита, която изисква действие от всички коментиращи. Не желая излишно да тормозя коректните посетители.

Интересува ме има ли нещо, което - както "Без шльокавица" - да пресява само подозрителните по определени критерии коментари и само от тях да иска да направят още нещо, за да покажат, че не са спам ботове.

Според мен преиграваш с това, че ен искаш да тормозиш потребителите. Капча изисква проста сметка, не смятане на корен квадратен.

Явно не се изразих съвсем ясно. Не си падам по capcha или каквато и да е друга защита, която изисква действие от всички коментиращи. Не желая излишно да тормозя коректните посетители.

Интересува ме има ли нещо, което - както "Без шльокавица" - да пресява само подозрителните по определени критерии коментари и само от тях да иска да направят още нещо, за да покажат, че не са спам ботове.

http://wordpress.org/extend/plugins/defensio-anti-spam/

Според мен преиграваш с това, че ен искаш да тормозиш потребителите. Капча изисква проста сметка, не смятане на корен квадратен.
Да, така е, но все пак не ми е приятно да се държа с коректните посетители като с престъпници. Ако охраната те пребърка на излизане от супера, сигурно не боли, но е някак си обидно. 😉

Ако охраната те пребърка на излизане от супера, сигурно не боли, но е някак си обидно. 😉
Преувеличаваш. Как точно една сметка 5 по 7, например, е обидно за потребителя? Ако са ти лоялни потребители, ще те разберат. По-скоро, ако ще правя аналогии, капчата е равна на видеокамерите, а пребъркването - на задържан коментар/натикан в СПАМпапката, въпреки/заради капчата и другите плъгини.

Преувеличаваш. Как точно една сметка 5 по 7, например, е обидно за потребителя? Ако са ти лоялни потребители, ще те разберат. По-скоро, ако ще правя аналогии, капчата е равна на видеокамерите, а пребъркването - на задържан коментар/натикан в СПАМпапката, въпреки/заради капчата и другите плъгини.

За мен и двете са равни на пребъркване, ако се правят СЛЕД като вече си се идентифицирал с име и имейл и си оставил коментар.

А ако например си незрящ и изобщо не успееш да разбереш какво те пита capcha-та, със сигурност е не само досадно, но и обидно.

Може ти да си прав за някакъв общ случай, но аз търся защита за конкретен проект и вече казах, че искам нещо по-специално. Capcha определено не ми върши работа.

Търся плъгин с различни възможности за настройки. Ако някой има добри впечатления от такъв, моля да сподели.

За мен и двете са равни на пребъркване, ако се правят СЛЕД като вече си се идентифицирал с име и имейл и си оставил коментар.
Много си чувствителен, но капча МОЖЕ да се изключи за регнати юзъри (досега не стана въпрос, че са регнати).

Много си чувствителен, но капча МОЖЕ да се изключи за регнати юзъри (досега не стана въпрос, че са регнати).

Я дай да се абстрахираме от моята чувствителност и по-добре да се съсредоточим върху това, че аз НЕ ИСКАМ капча, а друг плъгин. 😉

Да не би в склада да са ти останали капчи с изтичащ срок на годност, та се опитваш да ми ги продадеш? 😀 😀 😀

Капчата си е измислена за това - и да, може да бъде прескочена автоматизирано стига някой да се заеме и да ти дигне мерника ... В общи линии няма кой знае какво да се направи с готов плъгин.

Аз ползвам 'Cookies for Comments' в комбинация с Recaptcha ... и от както го добавих съвсем спря спама ... recaptcha-та си я пробиваха като стой та гледай

Back
Горе