SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Поддомейн на друг хостинг. Бъркам ли някъде?

bgkulinar

Меринджей
Вчера в следобедно време преместих поддомейна с рецептите на английски на нов хостинг. На който не му се чете в блога ми ще препиша:
В A record на поддомейна, там където се хоства понастоящем, задавам IP на сървъра, където ще се хоства. Предварително съм добавил поддомейна и качил файловете на новото място.

За да имам сигурност за това, че сайтът ще работи, дори когато външният достъп “се скапе”, в name servers на основния домейн добавям и тези на новия хостинг. Идеята е от Явор и ако не бачка, той е виновен.
Това, което не разбирам е защо повече от 24 часа след промяната именно трафикът от САЩ не може да достъпи новия хостинг? Хостингът е в САЩ. Правих проверки от Европа и всичко е наред, но за съжаление нещата със САЩ не стоят така (Cannot Resolve Dns for [recipes.bgkulinar.net]). Още по-странното е, че това съобщение се получава и за основния домейн, чиито настройки не съм пипал (Cannot Resolve Dns for [bgkulinar.net]). Към групата на тези, които не могат да достъпят бгкулинарските сайтове е и Гугъл бот и компания.

Бъркам ли някъде? Моля, спешно ми е, че втори ден суша. :(
 
Re: Поддомейн на друг хостинг. Бъркам ли някъде?

Не те разбирам много, но ако си добавил нейм сървърите на новия и на стария хостинг на един домейн - няма да ти се получи. Ще работи произволно един от тях. Евентуалнно на това се дължат разликите в географски план.
 
Re: Поддомейн на друг хостинг. Бъркам ли някъде?

Да, това беше проблемът. Веднага след като написах поста, реших да ги махна и се оправи, но за съжаление причината заради която премествам, ще си остане проблем.
 
Re: Поддомейн на друг хостинг. Бъркам ли някъде?

В твоя случай ще е най-ефективно да ползваш днс на enom (имат 5 днс сървъра разположени на различни места, включително и в европа) и вече оттам си настройваш @ и www да сочат към ip адреса на досегашния хостинг, а английския събдомейн към американския сървър. Ще трябва да зададеш и MX запис за мейл сървъра да сочи също към досегашния хостинг.
 
Re: Поддомейн на друг хостинг. Бъркам ли някъде?

[Желая да ползвам DNS сървърите на Enom] За това ли става въпрос?

EDIT: Явно за това е ставало въпрос. Смених и сега чакам да се ъпдейтнат. Мерси за помощта.
 
Последно редактирано:

Горе