SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Поддържате ли IE6 и до кога?

Поддържате ли IE6 и до кога?

  • Да и смятам да го поддържам докато се ползва

    Votes: 15 45.5%
  • Да, но смятам да спра да го поддържам скоро

    Votes: 9 27.3%
  • Не, не го поддържам

    Votes: 7 21.2%
  • Не знам / не ми пука

    Votes: 2 6.1%

  • Общо гласове
    33
Re: Поддържате ли IE6 и до кога?

Но относно въпроса, дали трябва да се поддържа тоя браузър, моралния отговор е НЕ, докато не спре да се поддържа от хората и Микрософт няма да спрат.

Че те МС не го поддържат от една камара време, но не го и deploy-ват.
 
Re: Поддържате ли IE6 и до кога?

Ами с едно малко просто кодче от този сайт http://ie6update.com/, тия 15% процента могат да бъдат стопени на 5% а може би и на по-малко.
Грешиш. Училища и големи фирми няма да се помръднат, защото на някой не му е удобно в твоя паметен сайт. Там един плаща а друг ползва. И този, който плаща поръчва музиката.

Аз лично бих предпочел да жертвам 5% от клиентите си за общото благо, иначе с мислене като на горния потребител до никъде няма да я докараме.
Сигурно си прав, но 5% от цитираните от мен клиенти по всяка вероятност са процент с доста повече цифри при теб, което обуславя доста различен поглед...

Един пример да дам. Все едно си си купил кола която не може да върви направо, е дай да си я караме щото и други хора имало с такива коли.
По скоро си купил самолет за дълги писти, а всеки втори си прави мини писта пред къщата(по нов стандарт). Има такъв случай в историята на авиацията, и отнема 20 години да се разкара Boeing 707...

Е извинявайте но има стандарти, и ако хората не притиснат корпорации като Микрософт да следват тия стандарти какво ще стане?!
Не опира до желанието на M$ в случая. Това е инвестиция от техни клиенти в огромни размери. Софтуера на M$ е малка част от тази инвестиция. А стандарт не е нищо повеча от съглашение по норма. Формално доста от w3c стандартите не струват и сами се отхвърлят в някои случаи.

Тая тема сме я нищили и в много английски форуми, винаги ще има такива които ще са от едната страна и такива които ще са от другата, в крайна сметка на кой както му е изгодно. Искате да си губите времето направете го щом това ще ви удовлетвори.
Формално през последните години съм загубил повече време заради промени в модела на сигурноста на файърфокс и бъгове в Сафари, отколкото по добре познатите неща с IE6. Ако бачкаш на парче и не си пренасяш знанията, то ако не е IE6 другаде ще те засърби...

Но относно въпроса, дали трябва да се поддържа тоя браузър, моралния отговор е НЕ, докато не спре да се поддържа от хората и Микрософт няма да спрат.
Те M$ не го и поддържат. Както вече казах - те са малка част от инвестицията(и необходимата реинвестиция). Не е до желание а до пари. Желание има от почти всички, но на никой не му се плаща.
 
Последно редактирано:
Re: Поддържате ли IE6 и до кога?

Някой трябва да намери дупка във ИЕ6 (сигурен съм даже, че има открити) и да сложи скрипт, който автоматично сменя версията...:) :/ Това е решението според мен :)
 
Re: Поддържате ли IE6 и до кога?

От мен първи отговор.

От общо 42.75% за IE:
1. IE 7.0 - 40.25%
2. IE 6.0 - 35.13%
3. IE 8.0 - 24.53%

Няма начин да не гледам как е, докато се ползва. Освен ако всички не се наговорим изведнъж да изпишем да си го сменят :D, но си мисля че пак няма да го сменят а ще излязат от сайта.

Иначе всеки месец си влизам тук да се кефя как намалява ползването му. Само веднъж се покачи незнайно защо.
 
Re: Поддържате ли IE6 и до кога?

Аз, каквото имах да казвам го казах, няма какво да добавя. Който иска нека си поддържа ИЕ6, така или инче до година две тоя браузър ще е в историята, аз не смятам да се пъна за него.
 

Горе