Покупка на домейн в ЕС

oggin

+Ognian Mladenov
Екип
Накратко : клиент иска да купи стар домейн притежаван от лице находящо се в друга държава от ЕС. Тъй като става дума за сериозно количество пари ми се иска да ъпдейтна знанията си за възможните начини по които продажбата и прехвърлянето могат да бъдат осъществени. В случая се търси сигурност, а не по-ниска цена на услугата.

Някой с личен опит от последната година да даде съвет ?

За: Покупка на домейн в ЕС

Седо е единият вариант, вторият е вторичния пазар на татенцата. Пускаш домейна на търг, после му казваш на купувача номера на следката (или линк към нея) с някаква цена, за да се разбере, че е той (напр, ако цената е 2500, кажи му да бидне 2512). Третият вариант е през escrow.com, но принципно, над определени суми при татенцата, сделките пак минават през escrow.com. За съжаление и при трите варианта си чакаш парите около 45 дни.

абе кулинар... аз ли грешно разбрах или огина иска да купи, а не да продаде 🙂
escrow.com нямат в европа нищо.. аз затова писах за седо

Re: Покупка на домейн в ЕС

Точно това е проблема, че сегашния собственик си иска парите веднага. Всъщност не е това проблема, проблема е че е грък, а нямам вяра на византийците 🙂

Огняне, не е ли най-удачния вариант просто да се отиде на място? Хем парите веднага, хем домейна веднага?

Питам, защото сделки за доста пари онлайн няма как да не будят притеснения и от двете страни, които за замесени в покупко-продажбата.

Re: За: Покупка на домейн в ЕС

Седо е най-сигурният вариант. Аз продадох няколко домейна там и сделките ставаха за 1 ден. Ако двете страни работят бързо.

Другият вариант според мен е bido.com имат опция да се закупи домейна веднага. Поне така ми купиха домейна, беше изтекъл от акциона и някой ми предложи оферта от XXX$ и аз се съгласих и стана за около 10 часа сделката. парите бяха преведени в PayPal 🙂

За: Re: За: Покупка на домейн в ЕС

За: Re: За: Покупка на домейн в ЕС

Седо е най-сигурният вариант. Аз продадох няколко домейна там и сделките ставаха за 1 ден. Ако двете страни работят бързо.
Сигурен ли си, че плащат в момента на сделката?

Огняне, не е ли най-удачния вариант просто да се отиде на място? Хем парите веднага, хем домейна веднага?

Питам, защото сделки за доста пари онлайн няма как да не будят притеснения и от двете страни, които за замесени в покупко-продажбата.

При
Registrant:
    PrivacyProtect.org
    Domain Admin        (@privacyprotect.org)
    ID#10760, PO Box 16
    Note - All Postal Mails Rejected, visit Privacyprotect.org
    Nobby Beach
    null,QLD 4218
    AU

Ми е малко трудно да се доверя на византиеца, който ще се яви на място. Поради подобни причини съм изключил и офертата за 300 евро + 2 родни мутри скрити в багажника 🙂

Back
Горе