SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Покупка на изтичащ домейн

rnd

New member
Следя един домейн, който изтича след 2 дена. Регнат е през NetworkSolutions. Много искам да го регистрирам, но не съм много запознат с процедурите. Гледах в SnapNames.com, защото попрочетох, че там е най-добре да се наддава за домейни регнати през NS, но има много отзиви за изкуствено вдигане на акциона с цел продажба на по-висока цена. Какво бихте ми препоръчали? 10х предварително
 
Re: Покупка на изтичащ домейн

Наддаваш докъдето смяташ че ти е изгодно не можеш да направиш нищо по въпроса. А лично бих наддавал в доста редки случаи трябва да е много бранд домеин в комбинация със старост все още има много свободни домеини ...
 
Re: Покупка на изтичащ домейн

Зависи дали искаш да наддаваш или да го чакаш да изтече. Ако смяташ просто да чакаш и домейна вса пак има някаква смислена история по Google/Alexa направо забрави. Ако не е популярен може и да стане, но има срок през който стария собственик има право да го поднови(Rebate 20 дни) а и самия регистратор често ги задържа домейните да си ги пускат в разни домейн-паркинг мрежи. За наддаването това не е при изтичане всъщност а когато има собственик, който предлага домейна за продан. По тази част, предполагам има доста по опитни от мен, така че да заповядат с мнение.
 
Re: Покупка на изтичащ домейн

Домейна със сигурност няма да го оставят да изтече и да се освободи за нова регистрация. А за наддаването имаш предвид Backorder ли?
 
Re: Покупка на изтичащ домейн

"но има срок през който стария собственик има право да го поднови(Rebate 20 дни)"

Някой може ли да каже точно колко е този срок?
Сигурен ли си че е 20 дни?
 
Re: Покупка на изтичащ домейн

Пусни си бекордър както са написали по-горе и ако няма интерес към домейна, до 2 седмици ще е твой.
 
Re: Покупка на изтичащ домейн

Погледни тази статия:
http://www.toshkov.info/how-damain-expires/

В какъв статус е въпросния домейн?
Ако е хубав и опре до SnapNames.com, то или ще вдигат аукциона изкуствено или изобщо няма да го пуснат на такъв, а ще си го проберат. Моли се да не го вземат тези :)
 
Re: Покупка на изтичащ домейн

езтекъл е вече, въпросът е колко след датата на изтичане мога да си го задържа
 
Re: Покупка на изтичащ домейн

При GoDaddy срокът за подновяване на изтекъл домейн е 45 дни. В Еном е 40. Понякога, както вече писаха, регистраторите задържат домейните и може да ги купиш обратно доста солено.
 
Re: Покупка на изтичащ домейн

Домейнът ми изтече на 28 март, а сега виждам неща на него, които не са мои.

Това какво означава, ще мога или не да си го върна?
 

Горе