SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Ползвате ли специални очила за PC?

wbg

New member
т.е, когато работите на компютър дълго време. Имам проблеми със зачервяване и паренена на очите. Трябва да ходя на очен скоро, това е задължително и го знам.
Също, какво представляват тези http://oge.bg/cart.php?target=product&product_id=65&category_id=3 (видях ги, че oggin ги препоръчва на сайта си)
 
Re: Ползвате ли специални очила за PC?

ми как да ти кажа...след5 години пред компа съм стигнал до -1.75 диоптера. Стъклата на очилата са ми ... не се сещам как се казват точно ... ама предпазват от облъчването на монитора :)
Щом имаш зачервяване и парене, отивай на лекар по-скоро. Той най-добре ще ти каже какво да правиш
До колкото знам има и защитни капки, които се употребяват преди да седнеш пред компа...така че отивай. Все пак да не бъдем самолечители, като доктор Куин :) В съвременни свят живеем...алтернативи за предпазване има доста!
 
Re: Ползвате ли специални очила за PC?

Виж тук за очилата и капките
Аз 5 години на съм на компютър вече - очила не съм слагал никакви - нито с диоптер нито за компютър. Майка ми един път беше купила защитни и аз ги пробвах - след 2 часа с тях почна да ме боли глава в областта на очите - не знам може и внушение да е било, но никак не ми е комофртно с очила. Стремя се да мигам колкото мога по често и да стоя на растояние от монитора. За сега помага ;). Дано да не сложа очила де :)
 
Re: Ползвате ли специални очила за PC?

всъщност ми подариха вносителите едни и затова го порекламирвам малко :shrug:

реално на ден съм 16-18 часа зад компютъра и нямам идея защо имам все още идеално зрение

но след едно натравяне с алкохол преди няколко месеца особено като пийна концентрат на следващия ден болката в очите е екстра.

по въпроса за очите - естествено не ми е в стила да рекламирам на подобни места - но трябва всички да се замислим сериозно защото общо взето с очите и ръцете си изкарваме хляба в нашия бранш

описаните очила не са очила за работа с компютър . Предназначението им е отмора на очите, не съм специалист и няма да коментирам технологията, но знам че е руска, със всички сертификати са и според колегите ми в москва имат ефект.

много внимавайте какво купувате , споделиха ми че пазарът е задръстен от всякакви ментета на очила и за компютър и тренажори, които обикновено водят до бързо влошаване на зрението . препоръчаха ми в никакъв случай да не купувам каквито и да е китайски .

btw ако някой знае свестен очен лекар в София нека си признае , защото аз наистина сериозно се притеснявам от проблема който си навлякох с фалшименто водката
 
Re: Ползвате ли специални очила за PC?

Мигайте по-често. Просто се насилвайте да мигате, защото най-често се съсредоточваме върху текущата работа и забравяме да мигаме.

Аз лично от 8 години седя почти non stop пред компютъра и нямам проблеми с очите (освен съвсем малък диоптър 0,5 ама той не е от там).

А след прекаляването с алкохол... ако ви болят само очите значи сте добре ;)

Едит: Хубавия монитор също помага за запазване на очите.
Желателно е да имате и прилично разстояние между монитора и очите, при мен е околко 2 педи.
 
Re: Ползвате ли специални очила за PC?

И lcd и мелсиди.... квото и да сложил... не мигаш ли ...
 
Re: Ползвате ли специални очила за PC?

MacTeP каза:
Желателно е да имате и прилично разстояние между монитора и очите, при мен е околко 2 педи.
Всеизвестен факт е, че минималното разстояние между очите и монитора трябва да е 50 см и затова при мен е на един х** (.)(.) разстояние :icon16:.

Иначе си нося очила и втори чифт върху тях, няма да ми понесе.
 
Re: Ползвате ли специални очила за PC?

bgkulinar каза:
минималното разстояние между очите и монитора трябва да е 50 см и затова при мен е на един х** (.)(.) разстояние :icon16:.
Малиии ко на напраи ти нас бре :icon16: :icon16:
 

Горе