SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Помощ за премахване на параметри с htaccess

Е, да де, ама ако се бях сетил за тези скриптове, които съм правил преди 8 години. Аз също се пощурих да мисля защо не работи нито един код, независимо дали е от тези тук или от Интернет. Смятах, че като ги слагам в htaccess в корена, би трябвало да сработят първи, но явно не е така.
Ама сега си мисля, че вместо да преправям два скрипта (единият прави страницата с изображението и линка, а другият качва водния знак) заради Бинг, много по-лесно е да забраня в роботс текста ботовете да сканират адреси с тези параметри. От Бинг имам пренебрежимо малко посетители и хич не ми пука какво ще сканират, стига да не ми тъпчат излишни грешки в лога. Интересно, че Гугъл не допуска тази грешка.
Благодаря за просветлението!
Благодаря също и на колегите, които се опитаха да помогнат!
 
Не мисля, че е нужно да правим детска градина и да се заяждаме на дребно. Няма нищо лично. Всеки, който се занимава с това, би трябвало да е наясно, че поне Апачи (не знам за другите сървъри) дава абсолютния път към файла в логовете си. Така че изказването ти звучеше доста неадекватно. А що се отнася до моята молба за помощ, да така е, но ако има някой тук или по света да знае всичко, нека ми се обади. Мога да цитирам постове на гурутата на този форум, които са търсили помощ за някои неща. Аз продължавам да уча всеки ден и имам милиони неща, които не зная, но не ме е срем да питам.
 
Днес случайно открих решението, след поредния набег на Бинг и експерименти около 1 час. Оказа се, че решението не е премахване на параметрите, а редирект 301, който изглежда така:
Код:
RedirectMatch 301 ^/pics/antispyware-fake/(.*)&cfs=1&upscale=1$ http://wasteland-bg.com/pics/antispyware-fake/$1
Може да е полезно и на някой друг, затова възобнових темата.
 

Горе