SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Помощ за премахване на параметри с htaccess

diabolic.bg

The Old Wastelander
Писна ми от тъпи търсачки - визирам Бинг. От известно време, когато търси снимки в сайта ми, добавя след адреса на снимката някакви си негови измислици (мисля, че сваля тези адреси от снимките, споделени във ФВ) и ми връща грешка 404. Ето пример:
Код:
/pics/antispyware-fake/a-secure-2015.jpg&cfs=1&upscale=1
/pics/antispyware-fake/browser-warden-adware.jpg&cfs=1&upscale=1
В техните уебмастърски инструменти се оказа, че аз съм подал поне първия параметър (cfs) за игнориране още през юни, но тях хич не ги боли...
Не че мен ме боли какво ми търси Бинг, но като налетят няколко бота и лог файла за грешки расте като гъба.
От три дни ровя нета, но не можах да изнамеря работещ код за htaccess, а трябва да е с него, защото това е папка само със снимки и няма как да използвам РНР например.
Искам да се изчистят адресите и да остане само
Код:
/pics/antispyware-fake/a-secure-2015.jpg
което си работи.
Моля за помощ, ако някой има идеи!
 
Нещо такова
Код:
RewriteEngine on
RewriteBase /pics/
RewriteCond %{QUERY_STRING} .
RewriteRule ^ %{REQUEST_URI}? [R=301]
сложи го в папката /pics/ този .htaccess и пробвай
 
Смени RewriteBase според нуждите (т.е. всичко след домейна следва да ти е RewriteBase) :idea:
Т.к. може би
Код:
RewriteBase /pics/antispyware-fake/
 
А, дали въобще зарежда .htaccess-a т.е. има ли AllowOverride All на vhost-a?

Има, разбира се. Защо иначе ще ви занимавам... Всичките ми адреси се пренаписват, защото оригинално са динамични.
 
Може би ще е добре, ако имаш възможност, разбира се, да преименуваш текущите си .htaccess файлове ( с .txt разширение накрая, колкото да знаеш че не работят ) и да видиш дали така работи този. Също може и да имаш пуснат mod_rewrite в тези директории, но може Override-а да не ти е на All, а на нещо друго (LIMIT примерно).
Ако се окаже проблем с текущите .htaccess-и, може да ги пуснеш, за да можем да потестваме и с тях.
 
Имам само един htaccess в корена на сървъра, но не мога да го изключа, защото без него ще спрат половината работи по него, що се отнася до пренаписването, ето цитат от конфига на Апача:
# AllowOverride controls what directives may be placed in .htaccess files.
# It can be "All", "None", or any combination of the keywords:
# Options FileInfo AuthConfig Limit
#
AllowOverride All
В самата директория с картинки имам друг htaccess , който съдържа 4 реда свързани с водния знак и още 4-5 реда срещу хотлинкинг. Опитвах всички кодове да слагам и на двете места, но просто нищо не се променя. Каква е причината, идея си нямам. :(
 
Причината най-вероятно е от някой от гореизброените htaccess-и, и несъвместимостта с новия. Иначе цитата от апача, имах предвид че някоя система може нарочно да ползва примерно LIMIT вместо ALL, за под-директориите с ъплоада примерно (всеки htaccess презаписва правата за текущата и всички поддиректории).
Друго, като казах да ги преименуваш, имах предвид "набързо" за да тестваш. Дори, отново казвам ако имаш възможност, може да си направиш отделен домейн/поддомейн, а дори и локално да е, на който да прехвърлиш сайта и да тестваш там.
 
Направих си експеримент - изтрих напълно съдържанието на двата файла по отделно и ги замених с твоя код (първо този в под-директорията със снимките, а след това и в корена. И в двата случая върна грешка 404, което за мен означава, че кодът не работи, а не, че му пречи друг код.
 
При 404, htaccess връща грешка какво точно не е намерило. В описанието на грешката, файла съществува ли наистина (от върнатия в грешката path)?
Най-важното нещо, изчиства ли ти имената на снимките от всички допълнителни атрибути?
 
Връща си все едно и също от началото на темата - [Fri Jan 09 22:01:56 2015] [error] [client 192.168.0.1] File does not exist: C:/.../.../htdocs/pics/antispyware-fake/a-secure-2015.jpg&cfs=1&upscale=1
И както виждаш, нищо не изчиства. А снимката съществува, ако махнеш &cfs=1&upscale=1.
Ако искаш, избери домейна от подписа ми и добави pics/antispyware-fake/a-secure-2015.jpg , за да я видиш.
 
Подписа не ти го виждам, но мноооого малко ме съмняава, това да е валиден адрес

Код:
C:/.../.../htdocs/pics/antispyware-fake/a-secure-2015.jpg&cfs=1&upscale=1
 
Извинявай, но пък аз започвам много да се съмнявам дали разбираш това, за което ми даваш съвети. Какво очакваш? Да публикувам тук пълния път до структурата на сървъра ми ли? Все едно да се нагъзя в интернет и да кажа "давайте!".
Да не говорим, че от тъпите проби с htaccess файловете така ми се омаза кеша на сървъра, че от 22 часа досега се боря, за да го оправя и да не ми отваря бели страници.
Пътят към снимката е http://wasteland-bg.com/pics/antispy...ecure-2015.jpg
 
Да де, ама ако беше написал пътя в първия пост всички щяха да разберат, че пътя ти е QSA параметър, нормално да ти връща грешка и нормално да не работи това, което ти предлагат колегите, след като пътя ти е част от параметър, който подаваш на скрипт.
 

Горе