Поръчка от САЩ на адрес в ЮК

bgkulinar

Меринджей
Питах се, ако си поръчам нещо от САЩ на адреса на Еконт в ЮК, дали ще има някакви ДДС„ мита и тем подобни, които Еконт (разбирай аз в последствие) ще трябва да платят?

Re: Поръчка от САЩ на адрес в ЮК

Питах се, ако си поръчам нещо от САЩ на адреса на Еконт в ЮК, дали ще има някакви ДДС„ мита и тем подобни, които Еконт (разбирай аз в последствие) ще трябва да платят?

Да, ще има. Стоки от УСА до УК им се дължи мито. Но не знам подробности.
Можеш да пробваш да кажеш на УСА изпращача да го пише 'подарък', но пак не знам дали ще мине през митницата тук ОК.

E, ако го пиша подарък, ще мине и през БГ митницата.

ако можеш мини го така направо до БГ. Или направо до БГ и там да си оправиш мито, ддс, и тн.
Или тия не доставят до БГ?

Има доста хамериканци, дето не доставят до БГ, ама идеята ми беше, ако няма проблеми с мита и ДДС-та да минава през ЮК. Явно няма да мине номера 🙂.

Зависи май от размерите. Преди 2 години живеех в лондон и често си поръчвахме дреболии и не сме плащали мита за поръчки от щатите. Най добре разгледай bghelp.co.uk там май имаше инфо ако няма питай и ще ти отговорят.

Пратка пратена като gift ми излезе 150 лева онзи ден... така, че НЕ няма да мине. Даже на цената за доставка ми сложиха мито. 😡😡😡

Няма да мине. Ако стойността е над 15$ и ако нямаш човек в митницата, ще ти го обмитят...

знаех нещо за до 25 евро. само 15$ ли е лимита. баси.

@кулин, за кво се отнася, и може ли да се купи от УК. Ако искаш на ЛС.

знаех нещо за до 25 евро. само 15$ ли е лимита. баси.
Всъщност лимитът е 15 евро, което включва и цената на доставката.

@кулин, за кво се отнася, и може ли да се купи от УК. Ако искаш на ЛС.
Мерси, не е нищо конкретно, просто казус.

да, от началото на 2010 е 15$... преди беше 100$...

но пак има вратички 🙂

може би да споделиш, ако искаш.
винаги е по-добре да се пазарува отвън и да се лишат БГ търгашите.

за вратки - незнам, но по принцип няма да стане.внесеш ли - трябвеа да плащаш ддс.

не е нещо, което мога да напиша във форума, а и не мога да го кажа на всеки, така че предварително се извинявам, ако откажа на някого. подробности на ЛС само ако имате поръчка, която чакате да пристигне, и е изпратена със стандартна поща, а не примерно пред DHL...

Здравейте и честита нова година на всички.
Да ви кажа лимита е 15 евро, но имаше една врътка ако една от страните е фирма лимита се вдига до 100 или 150 беше. Т.е. ако си купиш от онлайн магазин би трябвало да се вдигне лимита. Но ще трябва да представиш фактурата. Става и от PayPal представял съм в наща митница.
Няма значение иначе дали ще дойде в БГ или УК. И на двете места се плаща ДДС и мито за стоки от САЩ. На наща митница дори да е обявена пратката за подарък пак може да ти ударят ДДС и мито. Всичко зависи от проверяващия. Изпитал съм го.

Стоки от УСА до УК им се дължи мито. Но не знам подробности.
Може ли да провериш какъв е минимумът за неплащане на мито. Харесах си едни памети за лаптопа. които в ЮК са доста по скъпи от САЩ.

Идеята ти е какво и да поръчаш да стигне до УК и някой да ти го донесе, за да не плащаш в БГ мито ли?

Back
Горе