Re: По-персонализиран гугъл
Това има връзка с новото
локално търсене. Миналата седмица слушах подкаст на тази тема. Не може да се изключи. Ясно е че резултати са променени, но се смята че и това е влязло в алгоритъма за Adwords. Останалото е както винаги догатки. Особенно важно е като се правят графиките за отчети (KPIs). Основната графика на трафик по ключови думи ще е двойна. Една за органично търсене и една за локално търсене. За сега няма туул, който да измерва тези промени.
Надявам се само, това да работи малко по-кадърно от персонализираните реклами на фейсбук. Там съм си написал под интереси SEO и сега виждам само рекламите на SEO агенции. Доста кофти.
@activesrc
Това с гражданската застраховка забелязвал ли си го някъде другаде. Бях намерил една страница миналата година, която правеше подобни номера. Страница за сравняване на цените. Търся в гугъл камера, различни сайтове, различни модели разглеждам. След това написвам урл на гореспомената страница в браузъра и страницата ми отворя подкатегория на вертикалното си меню, там където са камерите. А отгоре стоеше само името на домейна
www.stranica.de . Помислих че просто по дефолт си стои отворено, има много други такива. На другия ден зададаох директно страницата и нямаше нито една подкатегория отворена. Тука във форум, някой беше писал, че това не е толкова сложно и може да провери чрез cookies, какво точно си търсил. Дали е така не знам, не мога да програмирам
🙂