Превод на Joomla темплейт

ivan1551

New member
Здравейте,

Инсталирал съм Joomla темплейт на локален сървър с WAMP. Темплейта е комерсиален, използвал съм "quickstart", т.е. инсталация на Joomla сайта заедно с темплейта и всичките му модули наведнъж.

Опитвам се да преведа темплейта, но се получава проблем с енкодинга. Редактирам "ini" файловете в папката "languages", (тези, които са в папка "en-GB" но кирилицата се появява като въпросителни в темплейта. В xml файла в папката "languages" енкодинга е на UTF-8. Опитах се да го променя и на Windows-1251, но не се оправя. Самата Joomla също е на английски. Иначе текстовете в публикациите в сайта си се появяват на български без проблем.

Къде бъркам и как да реша проблема? Благодаря предварително. :wink:

За: Превод на Joomla темплейт

Отвори .ini файла с някакъв по-хубав редактор (Notepad++, Dreamweaver...) и при записването му дай да се запише под UTF-8 или Windows-1251.
Ако го правиш с Dreamweaver - натисни Ctrl+J и от там оправи енкодинга на файла.

Последно редактирано:

Защо не си сложиш Български езиков пакет както за администрацията на сайта, така и за самия сайт (frondend)? Сигурен съм, че доста неща ща са преведени.

Re: За: Превод на Joomla темплейт

Re: За: Превод на Joomla темплейт

Отвори .ini файла с някакъв по-хубав редактор (Notepad++, Dreamweaver...) и при записването му дай да се запише под UTF-8 или Windows-1251.
Ако го правиш с Dreamweaver - натисни Ctrl+J и от там оправи енкодинга на файла.

Точно това реши проблема!

Back
Горе