Предплащане на сайт

runtime

New member
Здравейте,
Имам следния въпрос:
Някъде бях чел, че млади домейни не се идексират добре и е твърде възможно да попаднат в google sandbox, но ако домейн се предплати да кажем за 10 год. това отпада и домейна се приема за стар и се идексира по-добре от машината?
Та вие какво наблюдение имате по въпроса? Вярно или не?

Re: Предплащане на сайт

Хаха. Пълна глупост. Всички домейни до сега, които съм си вземал са били за 1 година и никога не са отивали в сандбокса 🙂. За да се сметне дали е стар или нов се гледа възрастта му, не за колко време напред е купен. Възможно е да се използва и тази информация по някакъв начин, но със сигурност не е така както ти казваш 🙂.

Мисля срокът на регистрация на домейна има някакво леко влияние върху trust-a, което обаче не трябва да се преувеличава. Вече дали сайтът ще влезе в sandbox зависи от съвсем други неща.
Сайтове на млади домейни се индексират също толкова добре колкото и стари такива, стига да са добре структурирани, с добра вътрешна перелинковка (хубаво е да има сайтмап).

Съветът да се купуват домйни за пет или още по-добре десет години е изключително полезен ... за фирмите, които продават домейни. За всички останали няма особено значение

Освен ако си фирма и държиш на домейна си. Не са един или два случая да не обръщат внимание на писмата от хостинг компанията поради голямата бюрокрация и да изгорят с фирмения си домейн.

- Age of Domain: the age of a domain is one of the single most important criteria of the google algorithm
- History of domain: Domain History is one of the off-page factors that Google considers. Age of a domain + Life of a domain + Domain DNS
- KWs in domain name: If the domain name and your main Kkeywords are exactly the same, then for that main keywords, you may need less effort to rank high.

Не може просто с 2 думи да се обясни. Но определно ИМА значение за колко време е регнат домейна за тръста!
Цялата статия тук.

- Age of Domain: the age of a domain is one of the single most important criteria of the google algorithm
- History of domain: Domain History is one of the off-page factors that Google considers. Age of a domain + Life of a domain + Domain DNS
- KWs in domain name: If the domain name and your main Kkeywords are exactly the same, then for that main keywords, you may need less effort to rank high.

Не може просто с 2 думи да се обясни. Но определно ИМА значение за колко време е регнат домейна за тръста!
Цялата статия тук.

Ако не бъркам в случая се говори за история на домейна, а не за предплащане

т.е. има значение ОТ колко време е регнат домейна, а не ЗА колко време е регнат домейна или поне не е тази статията, която да потвърждава последното

bulram, има значение трънки. Давай по-полека, чети какво пишат и другите потребители и стига хвърля СТАР прах във въздуха.

п.с. Случайно ти и Кацаров не сте ли една и съща персона ? 🙂

........

п.с. Случайно ти и Кацаров не сте ли една и съща персона ? 🙂
Съвсем случайно той ми е син, ама много случайно 😀

Съвсем случайно той ми е син, ама много случайно 😀

ахаааа, значи ако сгафи знаем къде да го наковем 😀

Напълно логично е да е така сигурно 99% от оптимизаторите и спамърите регистрират домейн само за една година. Така че доста добър начин да ги отсееш е като се провери за колко години напред е регистриран.

Цялата статия тук.

I found a January, 2011, post by Fahrenheit Marketing that addressed this very issue. This post pointed me toward this video of Google’s very own Matt Cutts responding to a question on this topic. He doesn’t unequivocally state that Google’s algorithm ignores length of domain registration as an SEO factor, but he comes pretty darn close.

But that’s not what intrigued me most about the video.

Around the 32-second mark, Cutts begins talking about a search algorithm patent that defines different signals we could use in terms of search quality related to time.” The next thing he said made me sit up and take notice:

…So, how long has a domain been around…

Cutts goes on to talk about how he, personally, often renews his domain names for only 1-3 years at a time and how Google definitely does not weight domains with less than one year until expiration as relatively more spammy than a registration with 10 years remaining. But it was the earlier part of his sentence that grabbed me.
Всеки има право на мнение, моето е: Има значение 🙂

Back
Горе