SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Пренасочване на суб-домейн, въпрос

pres7o

New member
Здравейте,
преди 2год направих основен домейн и субдомейн, като на субдомейна започнах да предлагам услуга, а оставих основния домейн празен с презумцията че на по късен етап да го използвам, уви плановете не сработиха и сега той остава празен. От 1 година съм сложил 301 редирект от основния домейн към sub-домейна. Като събдомейна се класира добре, повечето пъти в топ 10. Въпроса ми е:
1) Заслужава ли си да преместя субдомейна в директорията на основния домейн и да почвам с линкове наново. Основния домейн ми не съддържа клчовата дума която ми трябва, а субдомейна я има, вероятно това помага за резултатите ми доста.
2) Ако от .htacess обърна ролите и пренасоча субдомейна към основния домейн, вместо основния към субдомейна както е сега, ще загубя ли много от page rank/a и позициите си. Имам доста линкове които са написани към субдомейна.

Благодаря за отговорите. ;D
 
Re: Пренасочване на суб-домейн, въпрос

копираш всичко от субдомейна към основния и му даваш 301 редирект - след като мине mirror-робота на Гугъл -> домейна ти ще изскочи начело по същите ключове, а субдомейна ще се скрие - по такъв начин всички линкове към субдомейна, които са спомогнали за класирането, ще са "скрити" и никой конкурент няма да знае как си стигнал толкова високо

мога да дам за пример (на клиентите винаги го показвам) сайт с 1 страница (картинка) без грам текст (видим) и нито 1 беклинк, която е начело по всички ключови думи в Гугъл, но знам че седмица след това сайтът ще бъде забанен по многочислени доноси от доблестни граждани - затова няма да го правя :)
 
Re: Пренасочване на суб-домейн, въпрос

Щом работи, не пипай. Пречи ли ти, че сайтът е на поддомейн? Ако да, то прехвърлянето става постепенно, на части. Така се вижда дали има някакви проблеми с новото индексиране.
 
Re: Пренасочване на суб-домейн, въпрос

Това звучи чудесно, но толкова ли малко помага keyword съвпаденито в суб-домейна. Както казах основния домейн ми е без желаната от мен ключова дума, докато субдомейна ми съддържа ключовата дума. Мислех, че точно тя помага доста да се дигне сайта нагоре.
И още нещо, как е най добре да направя редиректа 301, сайта не е голям, да кажем 15 страници.
Всяка една страница да я редиректвам с 301 към новото и място в .htacess или просто генерално към новия адрес.
Мерси ;D
 
Re: Пренасочване на суб-домейн, въпрос

@bgkulinar
Сайта си работи добре, но взе да пада леко в позициите. Въпреки, че конкуренцията пред мен е доста зле в повечето случай, а аз имам уникално съддържание издържано от към heading/и и ключови думи, това е може би щото ъпдейтвам рядко. Та мислех преди да инвестирам време и пари в статии и търсене на линкове да го преместя.
Какво имаш предвид под постепенно местене. Ако можеш да ми обясниш по подробно, че не схванах. :)
 
Последно редактирано:
Re: Пренасочване на суб-домейн, въпрос

Да кажем имаш новини, статии, съвети и други секции. Първо местиш новините на новото място и следиш дали всичко с индексацията е наред. След това по етапен ред всичко останало.
 
Re: Пренасочване на суб-домейн, въпрос

Ясно. В случая нямам секции, а просто около 10 страници заедно с началната, но ще го пробвам това ;)
 

Горе