Препоръка.Лесен начин за продажба на софт.

• Автор Автор azsym
  • Начална дата Начална дата

azsym

New member
Кой е най-лесния начин за нещо като ел. магазин (или просто страница с 'каса') за продажба на софтуер?
Идеята е да има (само) една страница с инфо (нещо като 'продавалка') и там да има 'каса'. Плащаш и софта ти се праща на пощата като прикачен файл или линк за сваляне.
Да работи с пейпал най-вече (други световни системи също са ОК).
Като есктра (незадължително) да може да се пишат мнения на клиенти и те да излизат някъде на страницата, с админ за тях (още по-незадължително)
Та кое е най-лесно/бързо/мащабируемо: някоя джумла, WP, open cart или...?

Re: Препоръка.Лесен начин за продажба на софт.

С PrestaShop става без проблем. Можеш да зададеш, че продуктът е Downloadable и да качиш файла. Купувачът получава персонален линк за сваляне след покупката.

като се замисля искам да избягам от типичния изглед на магазин.
Една страница с текст лесно мога да скалъпя дори с безплатен темплет.
Въпроса е как да става плащането.

може да използваш някоя аф мрежа

paydotcom
e-junkie
plimus
clickbank

плюсовете - достъп до огромен пазар
минусите - за всяка мрежа различно, общото обаче е наличието на такси

зависи какво и къде искаш да продаваш ще избереш най-простия вариант

м др винаги може да вкараш просто бутон към пейпал и да им пращаш активацията след проверка на плащането

булблогър
да, това за мрежите го знам и задължително ще пробвам и през тях.
За ППал бутона и аз си мислех да го направя. Тука има малко чуденка как да стане. Всичко си работи, след успешно плащане може да те закара на която страница искаш.
На мен ще ми трябва след успешно плащане човека да си вкарва ИМЕИ и емайл на една форма и софта му се дава активиран за този ИМЕИ. Въпроса е че тая форма трябва да е активна САМО след успешно плащане.
Иначе всеки ще може да отиде там директно.
Е това как да стане?

булблогър
да, това за мрежите го знам и задължително ще пробвам и през тях.
За ППал бутона и аз си мислех да го направя. Тука има малко чуденка как да стане. Всичко си работи, след успешно плащане може да те закара на която страница искаш.
На мен ще ми трябва след успешно плащане човека да си вкарва ИМЕИ и емайл на една форма и софта му се дава активиран за този ИМЕИ. Въпроса е че тая форма трябва да е активна САМО след успешно плащане.
Иначе всеки ще може да отиде там директно.
Е това как да стане?

Ами вариантът е мрежите - plimus управляват целия процес на продажба, валидация на плащането, лицензи и т.н. paydotcom от др страна те препращат на thank you page и си е изцяло твоя грижа как ще валидираш плащанията.

Трябва вече да се регнеш и да проучиш точно коя е най-подходящата за теб възможност. Не забравяй таксите - в горните два примера плимуса дерат с до 10 процента а пейдотком са скромни - до три долара в зависимост от цената ама пък получаваш коренно различна услуга

Още един кусур на риселърите - ддс-то, голям бич е като продаваш в ЕС

Още един кусур на риселърите - ддс-то, голям бич е като продаваш в ЕС
Е, що да е кусур? Проблемът с ДДС-то остава за риселъра.

Е, що да е кусур? Проблемът с ДДС-то остава за риселъра.

кусурът е, че изобщо го начислява и към цената се добавя ддс. То ясно, че няма бягане обаче е малко кофти като рекламираш нещо в DP за сто долара, а когато клиентите ти от ЕС кликнат на линка за покупка да установят, че има ддс. Не изказвам мнение за и против ддс - просто констатирам. В резултат започват да те тормозят по всякакъв начин да им пратиш "некъф друг линк за плащане", което си е най-малкото неприятно

Back
Горе