Принтер под Линукс

Re: Принтер под Линукс

ето какво решение има за твоя проблем:

http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1486407

надявам се, че с английския се оправяш.

Подкарах го без да искам, и аз не знам как след кви ли не драйвери и къпсове.
Сега остава и скенера да му подкарам - сигурно пак ще падне търсене.....🙂

браво. на твое място бих пробвал линка, макар че не става ясно дали оправя само проблема с принтирането или ти фиксира и скенера.

за някои неща, видеокарта и т.н., да. за принтера ти нямам идея, но ако се съмняваш направи си един рестарт.

Утре ще пробвам да подкарам скенера - дано да стане, че ми се подпали главата с този Линукс.
Относно "супер юзер" , като напиша su и ми иска парола - вкарвам си паролата, която си ми е на юзера miratrade - още, като стартирам Линукса от начало ми я иска и влизам с нея - но при терминала като му дам su - пита ме - вкарам я и ми дава, че е грешна - аз други пароли нямам.
Още от началото, като супер юзер ли се вкарвам или е нещо друго?

Съжалявам за тъпите въпроси.

давай направо със sudo пред конкретната команда, в случай, че ти трябват админски права.

Утре ще пробвам да подкарам скенера - дано да стане, че ми се подпали главата с този Линукс.
Относно "супер юзер" , като напиша su и ми иска парола - вкарвам си паролата, която си ми е на юзера miratrade - още, като стартирам Линукса от начало ми я иска и влизам с нея - но при терминала като му дам su - пита ме - вкарам я и ми дава, че е грешна - аз други пароли нямам.
Още от началото, като супер юзер ли се вкарвам или е нещо друго?

Съжалявам за тъпите въпроси.

Като цяло е по-дорбе да си пишеш sudo пред всяка команда, която искаш да се изпълни като супер юзер, както те е посъветвал roc3n , но ако не искаш да го пишеш всеки път:
$sudo su
Вкарваш твоята парола
#passwd root
Вкарваш 2 пъти паролата, която оттук насетне ще бъде за root.
Вече можеш да ставаш root с:
$su -
вкарваш паролата за root.
Но по-добре да свикнеш да правиш нещата със sudo.

Значи отварям Програми-Помощни програми-Терминал.
Излиза команден ред:
miratrade@ubuntu:~$
Пиша:
miratrade@ubuntu:~$ $sudo su
Иска:
Парола:
Пиша я и излиза:
su: Идентифицирането е неуспешно

Дай
$ sudo passwd root

Първо ще те попита за твоята парола, след това ще вкараш 2 пъти паролата, която ще бъде за root. После се логваш със

$ su -
И пишеш паролата, която си вкарал 2 пъти

P.S. Сега видях, че bgk ти e писал, $ и # са символи на промпта, тях не ги пишеш

Последно редактирано:

А за да го ъпгрейдна от сегашния май е 10.04 на най-новия 11.+ как става. Някъде четох, че не става - тоест трябва първо да махна тази версия - нещо като формат май трябва, ама да не си форматна и уиндоуса, че сега двете са на един хард.

Не ползвам Убунту и не съм много в час със спецификата му, но за да го ъпгрейднеш онлайн до последната версия мисля, че трябва да минеш през междинна.
Ако инасталираш най-новото дистро от диск, би трябвало да ти познае партишъна с windows и да не го форматира, освен ако ти сам не му кажеш. Предполагам, че инстралаторът ще открие сам старата версия и ще ти предложи варианти, само трябва да четеш внимателно 😉

А за да го ъпгрейдна от сегашния май е 10.04 на най-новия 11.+ как става.
Нa Fedora в конзолата пишеш preugrade и действаш в ГУИ-то. 100% на убунту е същото или нещо подобно.

Значи подкарах принтера, но сега скенера на това мултифункционално устройство Brother MFC-215C не мога да го подкарам за сега.
Инсталирах тези 2 драйвера тук:
http://welcome.solutions.brother.com/bsc/public_s/id/linux/en/download_scn.html#brscan2
И рестарт и всичко му правих но не става до сега.
Linux Ubuntu 11.04 версия - последната я инсталирах с всички упдейти.

Back
Горе