Присъединете се за безплатен WiFi достъп :)

KOBRETI

New member
Момчета и момичета, сигурно това няма да е ново за някои, но все пак ми се ще да го напиша...

www.fon.com има прекрасна идея, към която съм се включил от около 3 години. Идеята е следната - всеки fon рутер генерира 2 мрежи - една лична и една отворена. Отворената може да се ползва от всички други потребители на fon от целия свят, ако са в обхвата на точката. Съответно, вие можете да позлвате безплатен ВиФи навсякъде по света, където има такива точки...

Къде колко точки има, можете да видите тук http://maps.fon.com/ - доста е разпространено, в София има около 100-на точки вече...

Рутерчето е доста прилично, онзи ден се свързах с един съсед, който ми е хванал публичната мрежа от съседен блок на около 150 м от мен.

Може да се регулира колко бандуит се отпуска на публичната мрежа - между 512кбита до неограничено. Други потребители, които имат активиран fon рутер, могат да ползват безплатно във всички таквиа точки. Нерегистрирани могат да ползват безплатно 10 мин, след което им се предлага да си платят за достъпа. Ако някой плати, собственикът на рутера получава 50% от платената сума.

Аз съм в Дървеница, но ако сте на някое оживено място, близо до заведение (особено ако там няма нет), може дори да се генерира някаква печалба...

В момента се предлагат 2 вида рутери - можете да ги видите на сайта им - единия е 40 евро, другия 80.

Ако някой реши да се включи, нека да ми пише, за д аму изпратя покана, с която ще получи 20% намаление на рутера.

Това НЕ е афилиейт програма, нито е мой сайт! Ако някой се регистрира, аз няма да спечеля нищо, освен допълнителна евентуална точка, през която бих могъл да ползвам нет, ако съм в обхват 🙂

Който е ходил някъде на запад и не е намерил безплатни точки, може да го оцени 🙂 Макар че ми се е случвало и в София да ползвам - просто засега точките не са толкова много...

Re: Присъединете се за безплатен WiFi достъп 🙂

няма цена - ти си ползваш рутера с какъвто искаш интернет... аз съм на Мегалан. с АДСЛ не става обаче - влиза ЛАН кабел в рутера.

и в замяна на малко нет, който пускаш (и то само когато друг собственик на рутер е в обхвата на твоята мрежа), получаваш безплатен достъп на всички точки по света 🙂

Нали за да им ползваш мрежата ако си техен абонат се плаща, само първите 10 минути са безплатни.
Колко струва ?
Прерових им сайта и не намерих цени

Не си "абонат" на никого, и не плащаш нищо, освен рутера в началото!

Значи, давам пример. Аз си купувам Фон рутер. Връзвам го към интернет доставчика, който ползвам - в случая Мегалан. Имам акаунт, който ми дава безплатен достъп до всички Фон рутери по света, стига моят Рутер да е работил в последните 30 дни.

Който НЯМА такъв рутер, съответно НЯМА такъв безплатен достъп навсякъде. Той може да се логне безплатно за 10 мин на всеки такъв рутер, а след това може да си плати, за да ползва повече от 10 мин.

Т.е., платеното е за хора, които НЯМАТ фон-рутер. Който има, влиза с имейла и паролата си в шернатите мрежи на всички фон-рутери по света.

А ако някой, който НЯМА фон-рутер, се върже към моя спот и си плати за достъп, аз получавам 50%, които ми се начисляват в акаунта и като станат 20 евро, мисля, ми ги пускат по пейпал. Допълнително, ти дават бонус 5 цента за всеки тестови 10 мин, които някой ползва през рутера ти, дори и да не си плати.

И колко струва ?

Изпуснал съм едно не в горния си пост.
Колко ще струва на някой да се логне в мрежата. Колко реално са твоите 50%.
10 цента или 10 долара.

Ей това питам аз от самото начало. Колко струва на човек да им ползва wi-fi връзката, ако не е в тяхната мрежа( т.е не си е купил модем от тях)

1 час = 2 евро
1 ден = 4,90 евро
5 дена = 14,90 евро

През моята точка само един път е купуван достъп за 1 час, но съм в Дървеница... Ако си до заведение, не казвам, че ще направиш състояние, но все пак ще има покупки...

Пейпал има 100%. За другите трябва да проверя, ама по-късно, че в момента има зор по един проект 🙂

Пейпал и кредитна карта са опциите за плащане

Освен това на един акаунт могат да се добавят повече рутери (на различни места, примерно)

Последно редактирано:

Супер това е добре, тъй като с кредитна карта е ясно колко хора имат.
Извинявай, дано не се тълкува като спамене на темата, но плащането минава през secure връзка ? и още нещо от тези 2 евро на час за теб колко ти се полагат.

И имаш ли представа този рутера от 80евра на какво разстояние "пуска" ?

Благодаря.

да, минава перз секюр.

50% са за теб, след като се приспаднат някакви евентуални данъци

за големия не знам, но малкия, при това предишната му "версия", с която съм аз, "пуска" поне 150 м пряка видимост - в Дървеница аз съм в бл. 46, а един познат от бл. 40 го хваща - можеш да премериш колко е.

но пък можеш да си конструираш сам насочена антена, която да усили сигнала в една посока. точно в момента я правя да видим какъв ще е резултатът 🙂

Back
Горе