При ръчно наложени санкции - писмо в GWT

oggin

+Ognian Mladenov
Екип
Matt Cutts потвърди, че всички сайтове получили ръчно наказание ще получават съобщения в Google Webmaster Tools. :clap:

Повече по темата :

Google Now Reports "Practically 100%" Of Manual Actions

За: При ръчно наложени санкции - писмо в GWT

Надявам се никой от нас да не получава такива писма 🙂

Надявам се никой от нас да не получава такива писма 🙂
Но според мен е по-добре ръчна санкция отколкото да хване някой алгоритъм. От ръчната санкция може и да се откачиш с някоя и друга жалба, ама от алгоритъма ми се вижда, че няма откачане. А иначе дано не се случва нито едното нито другото.

Re: При ръчно наложени санкции - писмо в GWT

Това последното не ми се вярва или поне не в детайли. И аз предпочитам да ми пращат като ме удари алгоритъм, ама нейсе.

Re: За: При ръчно наложени санкции - писмо в GWT

Re: За: При ръчно наложени санкции - писмо в GWT

Но според мен е по-добре ръчна санкция отколкото да хване някой алгоритъм. От ръчната санкция може и да се откачиш с някоя и друга жалба, ама от алгоритъма ми се вижда, че няма откачане. А иначе дано не се случва нито едното нито другото.

Защо да няма откачване от алгоритъма? Примерно един пингвин като те удари, махаш линковете и на следващия ъпдейт си готов.

За: Re: За: При ръчно наложени санкции - писмо в GWT

За: Re: За: При ръчно наложени санкции - писмо в GWT

Защо да няма откачване от алгоритъма? Примерно един пингвин като те удари, махаш линковете и на следващия ъпдейт си готов.
И тая не е баш така. При мен примерно няма кофти линкове (поне аз смятам така), от това което се вижда в GWT. Но да речем, че махна част от линковете. Между другото разнообразих текста на на поне 40-50% от линковете и ефекта беше точно никакъв. Какво ще стане на следващия ъпдейт? Ами вече няма да имам линкове и пак класирането ми няма да се подобри. А като махна линковете със сигурност ще си влоша класирането в Bing и Yahoo в които съм на много добри позиции и ми носят доста добър трафик. Така, че за мен най-разумния вариант е да направя (правя го в момента) нов сайт и да го започна отначало, а този да си работи и да носи каквото може.

@gogobg
Най-популярния ти анкор трябва да е бранд или урл. Не е достатъчно само да има разнообразие. Но да, самото възстановяване няма да е на същото ниво както преди, когато са се смятали всички спамерски линкове.

Както е тръгнало, скоро собствениците на сайтове ще трябва да минат атестация от Гугъл за използване на уебмастер тула 🙂
Собствениците на сайтове, ще трябва да цитират дословно и точно, правилата на Гугъл и да се заклеват, че няма да ги нарушават по никакъв начин.
При нарушение или подозрение в опит за нарушение на правилата - изхвърляне от индекса.
Амнистии ще има само в дните на значими празници (напр. рожден ден на С. Брин или Л. Пейдж) или кръгли годишнини на Гугъл.

Сега прочетох статията и според мен най-важното, освен заглавието, е следното:
But unlike with manual actions, filing a reconsideration request won’t help.
Става дума за алгоритмичните промени като панда, пингвин, емд и т.н. Няма нужда от преразглеждане, то алгоритъма ще го преразгледа като дойде времето. Вие трябва просто да направите промяната 🙂

Това вече го установих от опит - просто връщат, но менюъл спам екшънс и се оправяй.

Back
Горе