SearchEngines.bg

Това е примерно съобщение за гост. Регистрирайте безплатен акаунт днес, за да станете потребител на SearchEngines.bg! След като влезете, ще можете да участвате в този сайт, като добавите свои собствени теми и публикации, както и да се свържете с други членове чрез вашата лична входяща кутия! Благодарим ви!

Проблем с изтекъл домейн

rnd

New member
Имам един .org, който изтече на 1ви Ноември. Възползвах се от промоцията на Namecheap и прехвърлих 3 от домейните си там, 1 от които е този .org. Обаче от старият registrar отказват да ми дадат EPP auth кода за трансфер, защото домейна бил изтекъл. Имал съм опцията да го подновя при тях и после да го трансферна. Сега им четох условията и наистина мога само да го подновя, но не и да направя трансфер. Може ли нещо да се направи, защото в Namecheap ми даде, че домейна може да се трансферира, даже е платено за това? Примерно да пиша на ICANN?
 
Re: Проблем с изтекъл домейн

Не може - щом е изтекъл, трябва да го платиш при тях.
 
За: Проблем с изтекъл домейн

За: Проблем с изтекъл домейн

Колегата от Regia ти го е казал, не може да се трансферира след като е изтекъл. Приемащия регистратор при подаване на заявка за трансфер обикновено проверява само TLD-то дали се поддържа. Изтекли домейни могат да се местят само от един акаунт към друг акаунт в системата на един и същи registrar.
 
За: Проблем с изтекъл домейн

За: Проблем с изтекъл домейн

Добре,как тогава трансферирах друг .org домейн от Gоdaddy към Namecheap без проблем, като домейна беше също изтекъл на 1ви Ноември? Оключих си го, пратиха ми ЕРР кода и трансфера започна. Правилата за регистрация и трансфер на дадено tld не се ли издават от ICANN или всеки регистратор може да си извърта както си иска?
 
За: Проблем с изтекъл домейн

За: Проблем с изтекъл домейн

Само ще ти кажа, че аз преди 2 месеца купих едни домейни от аукцион в Godaddy и ми казва, че мога да ги разкарам от там чак на 23.04.2012 !?! Смятай колко са нагли и с какви мерки те задържат при себе си.
 
За: Проблем с изтекъл домейн

За: Проблем с изтекъл домейн

Татенцата имат изискване след трансфер, промяна на хуис или пуш 60 дни домейнът да остане при тях. Дори се чекваш, че се съгласяваш с това. Така че, не виждам проблем :).
 

Горе