Проблем с кражба на сайт

diabolic.bg

The Old Wastelander
И това, колеги, доживях да ми дойде до главата. Абонат на моя сайт за обмен на банери - http://wasteland-bg.com/banner/ , който учи програмиране или нещо подобно, да ми открадне сайта толкова нагли, че да прекопира цялата му първа страница буква по буква, дори с неграмотно написаните от мен правила на английски. Ето го "неговия" сайт - http://www.banner-exchange.comuf.com/

Искам да попитам, има ли вече специализиран орган, който да се занимава със защита на авторството и как да вляза във връзка, или направо да звъня на адвоката си?

Тоя е толкова нагъл, че ме потресе до мозъка на костите, чак треперя от яд в момента. Ето му автобиографията, за да си го знаете и да си имате едно на ум:

PORTFOLIO.jpg

Здравейте,казвам се Галин Стефанов на 20 години от гр.Стара Загора.Завършил съм гимназия с профил "Информационни технологии".По настоящем съм студент във ВТУ Св.св."Кирил и Методий" специалност "Компютърни науки".Занимавам се с уеб дизайн и поддръжката му от близо 2 години,a през свободното си време със спорт и туризъм.Имам няколко проекта зад гърба си и съм готов да се изправя пред още много такива.Ако проектите ми са ви харесали и смятате,че аз съм вашият човек не се притеснявайте да се свържете с мен.За повече информация вижте секцията Контакти.

Предварително благодаря за съветите!

Последно редактирано:
Re: Проблем с кражба на сайт

Често студентите имат да пишат курсови работи и разни "контролни" задачи, които им възлагат.
Това, което показваш е много често срещано явление. Пича просто си е чопнал индекса ти, за да си направи задачката. Мислиш ли, че това, което е направил, го е направил сериозно 🙂

Хайде, стига. Контролни органи, адвокати...
Радвай се за младите, които учат.

Не мога да му се радвам, току що ми писа, че щял да промени съдържанието...
Добре колега ще променя съдържанието на сайта.Няма нужда да ми отправяш заплахи.
За това ли следва, за да стане крадец?
Той дори чувство за вина не изпитва. Утре ще посегне на труда на някой друг...

От моя блог колко дипломни работи са си направили... Всеки ден виждам мои текстове в разни .doc файлове на студенти.

В Англия на един приятел чак кода му проверяват в университета дали е копиран от някъде, тук с едни текстове не могат да се справят даскалите.

Междувременно "юнакът" изтри всичко копирано от мен, но ако някой има желание, можа да прикача скрийншоти от първоночолния вид на сайта, а пък и той си призна:
Осъзнавам,че Ви бях откраднал информацията от уеб страницата и сега коригирах това.Това,че съм на 20 години не означава,че не разбирам какво имате предвид.Но в сегашният си вид страницата няма нищо общо с вашият сайт

Последно редактирано:

Само не разбрах "юнакът" какво по точно ти е откраднал, текста, който е пълен с правописни грешки или страхотният "дизайн" и какво спечели като си му пуснал автобиографията тук 🙁

Има ли значение дали откраднатия текст е с правописни грешки или дали дизайна е "страхотен", когато става дума за кражба?
Именно, въпросът е принципен. Аз и сам съм написал, че английският текст е неграмотно написан и не претендирам за големи знания по английски. Фактът е, че всичко отгоре до долу беше копирано барабар с грешките. Сайтът е с готов свободен софтуер и всеки може да го ползва, но да ти мързи да си напишеш правила и да откраднеш чуждите, това вече си е нахалство.

wofer, понеже си много ехиден и по стара българска традиция се опитваш да докажеш колко съм тъп и некадърен, много бих искал да видя как ще реагираш, ако утре някой открадне твоя труд и си го припише на себе си. Не съм търсил печалба като го разобличих публично, а исках да го изложа, за да предпазя останалите от нови негови посегателства. След този случай, мисля, че вече няма да посегне.

Back
Горе